Přejít na obsah

PROSÍM O RADU: Jakou značku hodinek shánět?


Shemik

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Chtěl bych Vás poprosit o radu či názor. Chtěl bych sehnat cibule kolem 2.000 Kč. Jedny takové jsem dostal k Vánocům, byly to ROSKOPF - ANUTROF REGULATOR, viz zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=10109 , ty se ale začaly zastavovat, tak jsem je od prodejce (malé starožitnictví na v P na M. Straně) chtěl vyměnit za jiné nebo vrátit peníze. Na výměnu by byly nabídnuty WENGIA LANGENDORF, viz zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=10936 , které jsem na radu místní hodinářské komunity odmítl a nechal si vrátit peníze, takže jsem opět na začátku hledání.

 

Jsem v hodinkách naprostý laik a bez Vaší rady bych nejspíš opět koupil něco hodně nekvalitního. Prosím poraďte mi ze kterých značek případně modelů cibulek bych měl vybírat, tak aby se jednalo o jakž takž kvalitní značku a model. Vím, že za tyto peníze nemohu čekat nějakého Mercedesa, ale dájí se v této ceně koupit jakž takž kvalitní cibulky? Tím "kvalitní" myslím jen to, aby prostě šly. Nejsem sběratel ani s těmito věcmi nekšeftuji, chci je jen pro potěchu oka krásou, ucha tikotem a radost ze staré funkční věci. Shrnu to do několika základních otázek:

 

1) Dají se v ceně kolem 2.000 Kč (+- pár set) koupit jakž takž kvalitní cibulky? (jak jsem psal, tím "kvalitní" myslím jen to, aby prostě šly)

2) pokud ano, tak po jakých značkách či modelech bych se měl dívat?

3) Nejspíš opět budu chodit po starožitnictvích, dá se doporučit lepší způsob či místo nákupu?

 

Děkuji mnohokrát za Vaše reakce,

zdraví Vás Shemik.

Upraveno uživatelem Shemik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Fakt sorry za :offtopic:, vím, že tohle není chlubírna, ale doma máme jedny cibule Doxa ve stříbře, ciferník zachovalý, jen pouzdro by chtělo vyčistit a přeleštit.. Jsou v dobrém stavu, normálně jdou a je to taková ta klasika. Jenže nejsou na prodej.

Tím jsem chtěl říct, že se zachovalou Doxou chybu neuděláš, jen nevím, jestli se vlezeš do 2000,- Kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...