Jump to content

Kdo tu má jaké Victorinox?

VojtaJ
 Share

Recommended Posts

Alpnach Mechanical. Moje první automaty vůbec. Pořídil jsem jim silikon pásek a oproti příliš tuhému originálnímu je to mnohem pohodlnější...

post-39962-0-90222800-1565512146_thumb.jpg

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tohle byla moje vstupenka do hodinkového světa, a zároveň dárek (sám sobě) ke třicátinám.

Victorinox Infantry Vintage (241375)

Po letech nošení nabízím krátkou recenzi:

Hodinky mají detailně zpracované ocelové pouzdro i tah s obrobenou, jemně nastavitelnou sponou. Pouzdro se pyšní jemně kartáčovaným povrchem s vodotěsností 100m a leštěným obvodem lunety. Jde o zajímavý detail - na první pohled a během nošení to nejde zpozorovat, ale krásně se během natahování a z pohledu kolemjdoucích lesknou.

Navzdory své velikosti 44mm jsou překvapivě pohodlné, ale podobně jako i u ostatních vojenských hodinek se na menší ruku nehodí. Dobře ovladatelná korunka má hluboké vroubky a gravírované logo, lze jí hackovat sekundovku. 

Viktorky mají obvykle velmi ostré a do detailu dotažené ručky, ale u tohohle modelu mě svým zpracováním usadily. Plastické po obvodu leštěné indexy poskytují společně s lumi neomylnou čitelnost za jakýchkoli podmínek. Ciferník je tmavě šedý s dostředným plastickým vroubkováním. To v kombinaci se safírovým sklem s třívrstvým AR, nabízí zábavnou hru se světlem. 

Přes prosklené dýnko je průhled na nijak nezdobený strojek, pouze tam najdeme přiznané logo na rotoru. Co důležitého bych u prověřeného strojku ETA 2834-2 uvedl - dva údaje: jednak nabízí rezervu nátahu 38h a jednak funkci day-date.

Datumovka je na ciferníku fešně umístěna vedle indexu, ukazatel dne ale užírá indexy 11 a 1. Někomu to může vadit (mně třeba jo). Co bych také vytkl, tak neobvyklou rozteč nožek 23mm - při koupi řemínku je člověk ve většině případů omezen 24mm variantou, což při používání způsobuje jeho okousání u stěžejky. 

Přestože je značka považovaná za módní, tak rodokmen i zpracování na první pohled deklarují svou kvalitu a původ. Jsou to poctivě zpracované stroje na každodenní nošení. Za málo peněz nadělají hodně parády.

A taky je mám rád. 

post-22813-0-77480800-1565723769_thumb.jpg

Edited by danbrown

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

A este jedna moje srdcovka kterou jsem si pořídil za první svojí výplatu kterou jsem si vydělal v oboru kterým jsem se vyučil 😂😂

uz trosku starší fotografie kdy este hodinky vypadají krásné jelikož jsou z hliníku vadí jim každé klepnutí o futra 😂😂😂

D2C9F09A-9692-4ED7-8971-EE0CECA143F3.jpeg

před 9 hodinami, dykmore napsal:

Zapomněl jsem, pardón..

Fotor_161183946235729.jpg

Fotor_161183904919374.jpg

velice krasny kousek take jsem premyslel ze bych si zakoupil do te doby nez se naskytla  vyhodna koupe Victorinox Alpnach Mechanical Chrono este ve specialni  edici a od te doby jsem je nedal z ruky krome prace a draheho servicu xD 

jak odolovaji vase hodinky ?? ruznym narazum a jakym podminkam je vystavujete ? jestli se mohu zeptat