Přejít na obsah

mlzeni sklicka Traser P 5900 Type 3


Walt

Doporučené příspěvky

potrebuju poradit

v breznu 2013 jsem si koupil hodinky Traser P 5900 Type 3

s hodinkama na ruce se nekoupu a ani nesprchuju

v srpnu 2013 se zamlzovalo sklicko, oprava v ramci zaruky, zavada nezjistena

brezen 2014 to same, stejna odpoved

prosinec 2015, hodinky se zastavuji, v ramci zaruky vymenena baterka

kveten 2016, mlzi se sklicko, hodinky se zpozduji, sice dele nez tri roky od koupe, ale po nascitani doby v oprave vyzkouseno bezplatne, zavada nenalezena

na podzim 2016 sly hodinky do opravy po zaruce, zastavovaly se, dostal jsem odpoved - hodinky maji poskozeny strojek, nabidnuto reseni v podobe jeho vymeny

to se mi nelibilo, chtel jsem situaci resit s pomoci COI

s prodejcem jsem se dohodl na vymene strojku s platbou zhruba napul, nakonec z mych hodinek zustal jen cifernik, rucicky, zadni kryci desticka a reminek

ted v cervenci zas zamlzene sklicko a z opravny mi napsali

"Vodotěsnost opakovaně testována na 3 ATM - hodinky těsní. Stopy po zasažení vodou v pouzdru hodinky a na stroji nenalezeny. Reklamace nebyla uznána. Na prudkém slunci a při prudké změně teploty se může pod sklem vysrážet zbytková vlhkost. Hodinky nejsou vhodné pro ponořování do vody, sprchy, sauny apod.!"

 

tak co dal?

post-60132-0-12068800-1507064879_thumb.jpg

post-60132-0-22906600-1507064888_thumb.jpg

post-60132-0-16318200-1507064891_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela mne překvapuje, že Traser (tady etalon odolnosti) vůbec pustí takový chudáky do oběhu. 30m WR je velká bída. Ona taky jedna věc je záruka a druhá kulance. Jestli byly od počátku naprd, je to ostuda značky i při nejnižším low endu. 

Uz se tady objevil zadokumentovany podobny problem i u Breitlingu a Fortisu (a to jen to, co sem zachytil).

Zkratka se to obcas stane i v lepsich rodinach.

Kazdopadne 3ATM je zalostne malo, to se dovnitr muze dostat vlhkost snad i z potu (nadsazka)

Moje Trasery kupriklady prezily mnohe... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/89314-štafetový-test-odolnosti-hodinek-traser/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz nevlezou do vody, tak by se takhle mlzit nemely ani omylem. Ale je mozny ze maji blby technicky reseni a dostava se tam vlhkost z okolniho prostredi. Nebo byly zavreny ve vlhkem prostredi. Tezko rict. Ta "vlhkotesnost" 30m tomu urcite nepomaha. Asi je nacase vymenit je za neco noveho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pod všemi reklamačními protokoly jsem podepsaný osobně, tak bych se k tomu měl vyjádřit. Opravdu mě nenapadá víc, než jsem psal k zakázkám. Jedná se o intenzivně používané, dorasované hodinky, které nicméně těsní na deklarovanou hodnotu (testováno opakovaně). Opakovaně kontrolovány všechny komponenty, hodinář nic nenašel.

 

Shrnu tedy současnou situaci: hodinky těsní na 3atm dle specifikace, uvnitř nejsou žádné stopy po zasažení vodou (rez, viditelně voda ap.), těsnění ok. Skutečně mě nenapadá, co bychom měli s takovýma hodinkama víc dělat. Taky mi není jasné, jak jinak by se do hodinek mohla dostat voda, než že se hodinky ponořují do vody (na což 3atm není dělané) nebo že zkondenzuje atmosferická vlhkost při prudké změně teploty (normální).

 

Type 3 se prodalo hodně, ale žádné se nevrací jako bumerang do servisu, jako tyto. Možná opravdu potřebujete pro své účely jiné hodinky.

Jako projev dobré vůle jsem ochotný ještě vyměnit pouzdro (což ale nebude mít žádný vliv na wr specifikaci, ale budou už vyměněné celé hodinky?). Pokud budete mít zájem, napište mi do zpráv a domluvíme postup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S 3ATM Trasery jsem se normálně koupal a bez následků. Tady bude nějaký větší problém- zkřivené pouzdro, nebo jeho prasklina.. luneta zřejmě dostala někde zabrat, tak jestli není problém ve spoji.

Ale to je teorie, řeknu to krutě- zbav se jich a pořiď si jiné..

 

Edit:

Kuba - klobouk dolů!

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubovi tleskám, vlastně se nabízí platit za kiksy výrobce. To je přístup, který se jen tak nevidí. Jak tu ale zaznělo Walte, popřemejšlej o vyšším modelu s lepší WR. Já osobně bych pod 10 ATM nešel. Vyjímku jsem udělal jen u BuMoonů, protože se mi strašně líbily a přestože těsní 50m, naučil jsem se je sundavat i do sprchy, což by mě dřív nenapadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Walte, to je u Traseru normálka, já měl dvoje...kvalita srovnatelná s hodinkama z aliexpresu (nechci urazit čínskou produkci, protože těm asi baterka v záruce nedojde....jo poteče do nich asi stejně).... ožel tritium a kup si g-shocky, budeš mít opravdické hodinky co něco vydrží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Traser umí zatraceně odolné praktické hodinky. Problém je že zrovna tenhle plastový "Type3" bez svítící vteřinovky je pro ně ten nejpodřadnější low-end á la Swatch a nebo Fortis Colors - u kterých se taky předpokládá že se po použití/pokažení zahodí, přestože stojí sakra víc než onen pověstný dolar...  :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Traser umí zatraceně odolné praktické hodinky. Problém je že zrovna tenhle plastový "Type3" bez svítící vteřinovky je pro ně ten nejpodřadnější low-end á la Swatch a nebo Fortis Colors - u kterých se taky předpokládá že se po použití/pokažení zahodí, přestože stojí sakra víc než onen pověstný dolar...  :thumbsdown_anim:

No já nevím jestli to má být zrovna low end. Má to navazovat na typické americké vojenské hodinky Stocker Yale Sandy, které byly též z tohoto materiálu, a i šrouby upevněné  víko do plastu používá G-shock běžně u hodinek WR200. V podstatě jsou to jedny z mála  reálných vojenských hodinek s nějakou historií.  Pochopitelně hodinky z plastu vycházejí levnějc než hodinky z nerezu. Tyhlety hodinky mají splňovat nějakou MIL specifikaci, tak kupující očekává, že by měly něco vydržet, a proto si je vybírá na rozdíl od šuntu z Aliexpresu.

Upraveno uživatelem ramon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože jsme hodinky prodávali my (Helveti.cz), tak bych se k tomu měl vyjářil asi i já. Vždycky pro naše zákazníky děláme maximum a v případě reklamací stojíme na jejich straně. Stejně tak ale mám ty nejlepší zkušenosti se servisem Kuby, který k reklamacím přistupuje profesionálně a prozákaznicky.

Přes to, že zde Kuba opakovaně označil reklamaci jako neoprávněnou, jsme se se zákazníkem domluvili na spoluúčasti z naší strany na hrazené opravě. Rovnou říkám, že vyhrožování ČOI ve mně probouzí sice spíše opačné smýšlení než pomáhat, ale zde jsem udělal vyjímku a snažil se zákazníkovi pomoci. Po výměně skoro všech částí moc nerozumím tomu, že hodinky se stále mlží, aniž by nebyly "nesprávně" používány.

 

Pro vysvětlení: Nejsem hodinář a ani mi nepřísluší hodnotit stav reklamovaných hodinek. V tomto ohledu maximálně důvěřuji servisu od Kuby.

 

Znovu zde oceňuji Kubovu snahu celou věc vyřešit smírně a vyměnit ještě navíc pouzdro hodinek. 

 

Hodinek Traser P5900 Type 3 jsme prodali opravdu hodně a až na pár drobností s nimi nikdy nebyl problém. Jsou to nejlevnější tritiové hodinky, které neoplývají kdovíjakou odolností a podle toho by se měly používat. Stejně tak kdosi očerňoval Traser Code Blue, že tyto vojenské hodinky mají jenom 30m. Ano, mají.. potřebujete více? Kupte si jiný model, který bude mít 100m, 200m .. možností u Traseru je spousta. 

 

Stále věřím, že se tento problém vyřeší a majitel hodinek bude spokojen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pouzdro uz vymenene bylo, to asi nepomuze

jako reseni vidim - dostane je syn, ja odlozim nakup dalsich samopalu a poridim si nejake lepsi

jsem magor do zbrani, hodinkam nerozumim, poprosim o radu tady, v uvedenem auditku o prvnich hodinkach se trochu ztracim

chci aby mely

- spis nenapadny vzhled, zadne zlato, stribro...

- rucicky a indexy s tritiem v barve, ktera je dobre viditelna (treba modra se mi zda horsi), cislice vyrazne a dobre citelny datum

- po zkusenostech jednoznacne vodotesne

- pred nejakou uchvatnou presnosti uprednostnim nizsi cenu, za dodrzerni spolehlivosti a vydrze

- reminek guma, nebo textil

to je zhruba vse co me napada

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tritiem a nižší cenou, to je akorát něco s Rondou neboli možná vydrží pouzdro, ale zase klekne strojek. Buď připlať a vezmi např. Traser Automatic Master nebo se na to tritium úplně vykašli a běž do modelu s lumi, kde nasvícení vydrží celou noc (Citizen, Seiko).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše, je to fanda do zbraní. Takže automat je hovadina, jasně že quartz bude správná volba.

 

Edit: Mý předchozí na střelnici i na moře byly tříručky Traser Supersport a za 8 let ani náznak problému. Safír, 200m WR, Ronda715.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...