Přejít na obsah

SARB033 - porucha


DaveSty

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

První vlákno konkrétně o SARB033, na které jsem narazil, tak píšu sem... Mám je pár dnů, fungují, jak mají, jen jsem si dnes všimnul, že korunka nedoléhá kompletně k pouzdru. Mezírka je sotva 0.5 mm, na fotce to taky není vidět úplně ideálně.

 

Má mě to nějak znepokojovat? Poslední roky jsem měl pouze hodinky se šroubovací korunkou, tak nevím. Díky za reakce.

post-20204-0-18746200-1520772812_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Tyler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj všichni, už je to nějká doba od opravy mých hodinek u pana Frýdla. Zastavování přestalo, zpožďování nikoliv. Respektive v každé poloze jdou výrazně jinak a v chronoshopu po změření na přístroji (nevím jak se tomu říká) mi bylo řečeno, že by mohly chodit mnohem lépe, zvláště po servisu a doporučili mi reklamovat opravu.

Má to vůbec smysl?
Přemýšlím, zda je neposlat dál a nekoupit nové, dokud to ještě jde, případně nějaké jiné.

Přikládám obrázek s měřením přesnosti, kde je vidět, jak se při nošení zpožďují. Průměrná odchylka je příjemná, ale mnohem více bych ocenil, kdyby byla konstatní a ideálně do plusu.

I v předchozích týdnech a měsících ale chodily velmi podivně, vizte prosím obrázky.

Děkuji za všechny rady.

post-58489-0-12220400-1531915194_thumb.png

post-58489-0-92949400-1531915217_thumb.png

post-58489-0-79578600-1531915341_thumb.png

post-58489-0-80167600-1531915350_thumb.png

post-58489-0-88857800-1531915362_thumb.png

post-58489-0-03364700-1531915372_thumb.png

Upraveno uživatelem DaveSty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to je těžký, plno lidí v tom se mnou sice nesouhlasí a šťastlivci mají lepší zkušenost, ale u Seika (nikdy jsem nicméně neměl devítkový GS stojek nebo různé zajímavosti ve středně starých Credorech apod. ) je stabilní chod vzácnost. Pokud má člověk kliku, nějak se to vykompenzuje (třeba jak máš na posledním obrázku průměr mínus 10), ale nadšený z toho procesu člověk není.

 

Citlivost přesnosti na úroveň nátahu je taky značná, ale to je normální i u základních ETA. A trochu od věci: teď mám celkem čerstvě hodinky s 6R21, čili můžu efektivnost samonátahu sledovat, a lever nelever jsem překvapený, jak není moc vysoká.

 

Jinak jedny moje 6R15 si i po regualci dělaly, co chtěly (při plném nátahu mínusová sekera na hranici specifikací, při menším než plném nátahu no comment), druhé s diagnózou nízká amplituda - doporučená generálka zregulované aspoň do vělkého plusu.

 

Tvoji frustraci docela chápu :angry:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si myslím, že ten červenec je celkem v pohodě. Mám SARBY 3/4 roku a většinu času jsou na ruce, a když jsem to sledoval, skákalo mi to podobně. Teď se to myslím docela ustálilo - přesně to nesleduju, ale za týden udělají cca 15-20s, takže to neřeším a jak to skáče je mi celkem jedno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď mám extra štěstí na kus, a ty smůlu, nebo těm tvým něco chybí i po opravě. Mám je jako hodobóžovky na zkoušky/svatby/promoce, většinu času leží denně natahované na nočním stolku, a přesnější mechaniku jsem neměl. Číselníkem nahoru stabilně krapet do plusu, když je nenosím dlouho, položené na korunku udělají kolem -22 s/d, a předbíhání je vyřešeno. Držím palce, umí být skvělé.

post-688-0-76440100-1531922265_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono když je všelijak různě odkládáš, tak je to vždy na houby. Seika je nejlepší seřizovat na nošení a pak je nosit. Žádnej vibrograf, prostě poštelovat, dát na ruku a den nosit, znovu poštelovat, až to bude dobrý. Já mám obyčejný 7S26, nosím je pořád, i v noci je mám na ruce, a seřizuji je tak jednou za měsíc, až udělají 1min odchylku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Ramon,mě už měsíc jdou skx přesně na vteřinu(+-2s),sám jsem mimo/nechápu.(Těžká práce,výkop,stavba,kolo)Dal jsem na ruku,nosil,za cca 4-8hkontrola,když šli do plusu nebo mínusu.Sundal,otevřel,jemně šťouch do páčky,dal na ruku,a znovu měřil.cca dva dny,pak tlakovka za 100.Hodinky nesundávám.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Jen malý příspěvek z vlastní zkušenosti. Taky jsem dal svoje Seika s 6R15B do Koscomu na servis a protože mi je po vyčištění vrátili se seřízením cca -15 s/den, zkusil jsem je seřídit na lepší a hlavně plusouvou úroveň. Že to je bez vibrografu na víc pokusů nemusím asi opakovat. Schválně jsem si udělal tečku lihovým fixem u regulační ručky, abych věděl, kde se vůči původní poloze pohybuju a když jsem měl být už na hodnotě malinko do plusu, tak najednou hodinky "zdivočely", začaly dělat cca 2,5 - 3 minuty do plusu, měly divný zvuk a divný tvar vlásku při chodu. Ten tvar byl takový, že se začal vlásek jakoby víc zatahovat na jedné straně k setrvačce, zatímco na opačné zase víc vybíhal. Mám to už poměrně vypozorované, jak to bylo "dobře", takže jsem pojal podezření, jestli se nedotýkaly závity vlásku. Někdy se to děje vlivem nečistot, ale to u mě nebylo. Spíš jen takové lehké a asi nepravidelné dotýkání. Vzal jsem pinzetu a OPATRNĚ zkusil odklonit tu část vlásku, která vycházela z regulační ručky směrem od setrvačky, spíš jen takové malé popostrčení. A opravdu to pomohlo, nejspíš se vlásek nějak zaseknul v regulační ručce a tím popostrčením se srovnal do správné polohy. Od té doby jdou hodinky jako dřív, kdy sice vykazovaly podle polohy odložení určitou variabilitu, ale nic dramatického. Zkusil jsem i hledat na netu a podobný případ řešil někdo u 7S26, tedy téměř shodný oscilátor. Doporučuju tedy vzít opravdu slušnou lupu a při dobrém osvětlení se podívat, jestli závity vlásku nejsou tak blízko při kmitání, že hrozí jejich kontakt. Vliv takového kontaktu na přesnost a pravidelnost chodu je velký. Znovu zdůrazňuju, že při dotýkání se vlásku je třeba mimořádné citlivosti, hrozí deformace, které vlásek nadobro zničí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

 

Nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady.

 

Mám SARB033, ale při pádu jsem zlikvidoval originální tah. Mám je teď na kůži, ale uvažoval jsem o prodeji. Nakonec jsem se rozhodl si je nechat, ale chtěl bych je na tah. Doporučili by jste mi kde koupit nějaký tah, ideálně kvalitnější než původní od Seika ?

 

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...