Přejít na obsah

Fortis Spacematic - Limited Edition


flax

Doporučené příspěvky

Tak jsem se konečně dočkal a udělal jsem si radost mými prvními Fortiskami a to modelem Spacematic z limitované série 2012 kusů. Musím říct, že jsem nadšený a jen doufám, že mi to vydrží ještě hodně dlouhou dobu. :)

 

20171012_163929_006_01.jpg

Upraveno uživatelem flax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povedenej kousek, tak o nich napiš víc ( tah je předpokládám šroubovací, že? , zajímala by mě korunka- klasika, nebo šroubovací? A máš k nim kůži, kaučuk? ).

Jsem docela zvědavej, tyhle jsem totiž ještě neměl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem konecne hodinky provetral a vzhledem k tomu, ze bylo celkem vyvedene babi leto, udelal jsem zaroven par detailnich snimku. :) Fotek hodinek neni nikdy dost a proto je prikladam nize. Maji klasickou korunku s hack mechanismem napojenou na strojek ETA 2836-2. Jedna se o model Fortis 623.10.41 Mg, ktery se do CR nedistribuuje a proto jsem byl nucen zakoupit v USA. Problem to ale nebyl, protoze v pondeli mi hodinky poslali Fedexem a ve ctvrtek jsem je mel na ruce. Model Mg je varianta s kovovym tahem, ktery je u mne podminkou, protoze klasicke kozene maji na me ruce zivotnost v radu 1-2 mesicu a ano tah je sroubovaci a velice robustni. Pokud bych koupil hodinky u nas s kozenym remenem a k tomu pak dokoupil originalni kovovy tah, byla by jiz cena skoro na dvojnasobku toho za co jsem je poridil v USA. Vodotesnost tohoto modelu je i pres klasickou nesroubovaci korunku solidnich 20ATM a vzhledem k tomu, ze s nimi planuji aktivni snorchlovani ve slane morske vode, byl kovovy tah jednoznacnou podminkou. Citelnost ciferniku je naprosto vynikajici a luminescence bez problemu vydrzi az do rana. Velice se mi libi kartacovana, matna ocel, ktera je mene nachylna na poskrabani a lepe se udrzuje. Co se tyce strojku, jeho presnost se zatim pohybuje nekde kolem plus 10-15 sekund za 24 hodin, ale necham ho minimalne pul roku zabehnout a pak zvazim serizeni. Rezerva chodu by se mela pohybovat neco kolem 38 hodin, ale toto nemam otestovano, nebot hodinky nesundavam z ruky ani behem spani. Bohuzel jsem taktez pacient a celkem me bavi behem usinani poslouchat jak jemne svycarsky strojek vrni. :) Jeste mam zalusk na bratricka s Valjouxem a modrenyma rucickama jako ma model Daybreaker Recon, ale to si jeste vzhledem k cene budu muset chvili pockat. ;)

 

fortis_06.jpg

 

fortis_09.jpg

 

http://img.miksa.cz/fortis_01.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_02.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_03.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_04.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_05.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_07.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_08.jpg

http://img.miksa.cz/fortis_10.jpg

Upraveno uživatelem flax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • Po letech...

Zdravím,

 

tyhle Fortisy se mi hodně líbí a zajímalo by mě, jak sedí na ruce?? Mám zápěstí 17,5 cm. Kde se tak v současnosti  dají koupit za dobrou cenu?

Sice se nepotápím, ale na ocelovém tahu jsou hezčí než na strapu. Chtělo by to asi vyzkoušet na ruce, jenže na krámech nejsou.

Nevadily by mi ani ty s bílým číselníkem ?

Co byste mi poradili? 

 

Díky

post-38879-0-76382600-1576753769_thumb.jpg

post-38879-0-12028300-1576753794_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...