Berbatow Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Studie: Češi jsou největšími zloději v Evropě Supermarket Slovácko v Kunovicích 16:00 | Dnes | Aktualizováno | hjp Brusel/Praha - Češi kradou v obchodech nejvíce v celé Evropě. První příčky v drobné kriminalitě mezi regály dosáhli už podruhé, a předčili tak Poláky, Maďary a Slováky. Vyplývá to ze studie výzkumného centra Center For Retail Research. V Evropě bylo sledováno 24 států západní a střední Evropy. Pověst zlodějů si spolu s Čechy drží i pobaltské státy. Mezi nejspořádanější naopak patří Rakousko, Švýcarsko a Island. Drobná kriminalita v prodejnách způsobuje citelné ztráty. Celkem 820 největším prodejcům z 32 zemí Evropy, severní Ameriky a Asie včetně České republiky, které britská studie sledovala, způsobili vloni nenechavci škody představující přibližně 1,4 procenta jejich celkového ročního obratu a 42 procenta jejich celkových ztrát.
boo-beek Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Uaaaaaaaaa, to nemuzete lidi vkladat ty temata do spravnej sekci? Tohle je sice zajimavy a smutny, ale netyka se to hodinek, takze to prece patri to Ostatnich diskuzi... Hm?
maxs Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 My tú medailu snáď nezískame . Tieto prieskumy ma vždy naserú, keď nás očierňujú a potešia, keď očierňujú iných. Tak teda gratulujem a dávajte si na to trochu bacha, chalani
boo-beek Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 My tú medailu snáď nezískame . Tieto prieskumy ma vždy naserú, keď nás očierňujú a potešia, keď očierňujú iných. Tak teda gratulujem a dávajte si na to trochu bacha, chalani Ja se polepsim Ode dneska max. 3x tydne
Návštěvník Kamil Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Špatná formulace! Mělo by to znít, že v obchodech v Česku se nejvíce krade. Zajímalo by mě, kolik procent jde na vrub cizincům, národnostním menšinám a bezdomovcům...
bandicoot Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 (upraveno) Já bych to nepřeceňoval. Třeba u nás je Billa jen ve městech a tam je kriminalita obecně vyšší. V Rakousku je Billa v každém Kleindorfu, kde žije pár statkářů. Nebo jinak: Je jasný, že Albert ve Vysočanech obložený úkáčkami je ohroženější než Albert v paláci Flóra navštěvovaný fešnými sekretářkami. Tzn. krade se v ČR nepochybně dost, ale záleží na tom, zda pro analýzu byly ve všech zemích stejné podmínky. Mě nejvíc se*ou takové ty malé české čorky - stěrače, ventilky, noviny ze schránky, kancelářský materiál z práce - prostě každý krade na co si troufne a omlouvá to, že páni kradou ve velkém.... to je třeba vymýtit. Krádež je svinstvo a nezáleží na hodnotě kradené věci. P.S. každej má něco, v Itálii se zas nejvíc kradou auta P.P.S mé manželce se mnohokrát stalo, že šerif z krámu jí prohlížel kočár jestli něco nekrade a nevšim si radši skupiny kikánů či bezdomáčů, kteří vynášeli chlast v bundě. Upraveno 20. února 2008 uživatelem bandicoot
cigi Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 co se to tu vymlouváte? jsme pobertové číslo jedna a basta! lůza, chamraď, sedlina.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 ...sme pobertové číslo jedna a basta! lůza, chamraď, sedlina. Mluv za sebe!!!
koblih69 Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 No třeba v jednom nejmenovaném městě na Vysočině kradl v obchodě například ředitel Finančního úřadu a také ředitel Úřadu práce. Tedy je to už řadu let a ani nevím jeslti jsou stále na svých postech, ale po incidentech rozhodně s ostudou neutekli... Jistě byli dobrým příkladem pro ostatní občany. Te1. ukradnul čokolárdu za 16,50 ten druhý si už nepamatuju ale bylo to něco řádově v desítkách Kč. Tímto je srdečně pozdravuji....
B.F.G. Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Taky se mi zdá horší "takové to domácí kradení" znám dokonce případy, kdy ve firmě krom kradení teploměrů ze zdi, odmotávání hajlzpapíru, odšroubovávání perlátorů z baterií, někdo ukradl držáky sprchy, vysadil a ukradl dveře od šatny a nebo vymačkal mýdlo z dávkovače na zdi!!! Nejhorší na tom je to, že jsou to všechno obyčejné věci za pár korun, častokrát i záměrně instalované šmejdy, proto aby je nikdo nevzal...
koblih69 Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Taky se mi zdá horší "takové to domácí kradení" znám dokonce případy, kdy ve firmě krom kradení teploměrů ze zdi, odmotávání hajlzpapíru, odšroubovávání perlátorů z baterií, někdo ukradl držáky sprchy, vysadil a ukradl dveře od šatny a nebo vymačkal mýdlo z dávkovače na zdi!!! Nejhorší na tom je to, že jsou to všechno obyčejné věci za pár korun, častokrát i záměrně instalované šmejdy, proto aby je nikdo nevzal... Hm na tom něco je, máme v práci i "člověka" co si denně před odchodem natočí z dispenzoru 2l lahev vody aby měl domů pití na večer
KGrob Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 O lidstvu jako takovém žádné iluze nemám, ale podobné vědecké oficiální (ježišmarjá už jenom ten název toho renomovaného research centra) mě nechávají klidným. V drtivé většině se jedná o minimálně mediálně ovlivněné bullshity. Prosím ušetřme se výlevů na téma co jsme to za hajzly.......
farářskej Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 malé české čorky - stěrače To si děláš prdel, ne? Já myslel, že tohle skončilo s komouchem... stěrače na stopětku... máme v práci i "člověka" co si denně před odchodem natočí z dispenzoru 2l lahev vody aby měl domů pití na večer Tak to už je fakt hotový
JJ Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Souhlasím s bandicootem, že se to nedá srovnávat. Třeba v Holandsku neexistují hypermarkety, ve kterých se v ČR odehrává nezanedbatelné procento krádeží. Když vezmu svoje zkušenosti z práce, tak v kanceláích se nejvíc krade v USA a Francii. V New Yorku někdo násilím urval lankem přivázané laptopy od stolů a odnesl si je. V Paříži jsem zase pochopil, že slot na visací zámek na počítačích od Apple, ze kterého jsem si dělal legraci, je ve skutečnosti velmi užitečná věc, nechce-li člověk přes noc mít ze 2GB RAM pouze 512MB... Pochopitelně je blbost, dělat z osobní zkušenosti nějaký globální závěr.
JJ Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 No třeba v jednom nejmenovaném městě na Vysočině kradl v obchodě například ředitel Finančního úřadu... Jak v nejmenovaném města na Vysočině? Krádež, byť zpravidla v sofistikovanější podobě, je přece u berních úředníků primární náplní pracovní činnosti, ne? Třeba se chudák jen trochu zamyslel a vzal si práci s sebou z úřadu ;-)
havran Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Já myslím, že čórka stěrače a čórka v Bille je nemlich to samý. Jak to člověk cítí, záleží akorát na tom, jestli je majitelem auta nebo sedí v dozorčí radě REWE.
Kupa54 Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 Protože ostatní lidi nepředělám, nezbývá mi než se na to vykašlat a jít maximálně příkladem. Prostě nekradu a to principielně. Co dodat...snažím se nikoho nesoudit
New Milis Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 (upraveno) co se to tu vymlouváte? jsme pobertové číslo jedna a basta! lůza, chamraď, sedlina. Paráda, jen ať se krade. Já jsem například rád. Upraveno 20. února 2008 uživatelem New Milis
bandicoot Odesláno 20. února 2008 Nahlásit Odesláno 20. února 2008 havran: Dozorčí rada to nevidí, představenstvo to totiž odepíše a zalepí z hmotých odpovědností chudáků už takhle blbě placených pokladních. Nedělám si iluze o lidských podmínkách pro práci v týhle branži.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se