Přejít na obsah

Neco pro brachu do 10K


Doporučené příspěvky

Zdravim,

vybiram neco pro brachu ajtaka. Moje predstava je neco hightech, ale bluetooth a propojeni s telefonem ne. Chtel bych mu dat neco ciste v analogu s alespon 10ATM a pokud mozno safirem. Napadly me nejaky citizeny, ale fakt se v nich moc nevyznam. Bracha je, co se hodinek tyce, prase. Potrebuje neco, co si da na ruku a uz se o to nebude muset starat. :lol2:  Takze nejspis solar, radiem rizenej + nejaka komplikace (budik, stopky, hloubkomer - jednou rocne jede k mori :lol2: ). Hodinky predtim nikdy nenosil a ruku ma tak 18 - 19 cm.

 

Diky za tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Automaty s náhradním úplně novým řemínkem. poměr cena výkon nejlepší!

 

Ako tieto Junkersy zapadajú do zadania? Okrem sklíčka a vodeodolnosti sú totálne mimo.  :blink:

 

Určite by som bral rádiom riadané hodinky. Je to super vec, máš presný čas a dárum bez starosti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle zadání mě hned napadly tyhle - https://www.hodinky-damske-panske.cz/lcw-m100dse-1a-/a-38341/#lightbox/0/ - radiocontrolled, solár, safírové sklíčko (!!!), budík, stopky, den/datum, ... mají i trošku elegantní vzhled, rozumny rozměry a VELMI rozumná cena. Jediná WR nesplňuje požadavek, má jen WR50m.

 

Pokud je požadavek na WR100 neústupný, tak pak má Casio tenhle typ který se dá sehnat kolem 10 tKč ( https://www.hodinky-damske-panske.cz/prw-6000-1/a-48203/ ), ale zase je tu minerální sklíčko, na druhé straně větší počet "hightech pi*ovinek" jako kompas, barometr, výškoměr, ... Ale já bych takové hodinky mít nemohl, jsou to už ryze sportovní a hlavní obrovsky cibule (58 mm průměr).

 

Z vlastní zkušenosti bych pak v této cenové relaci doporučil tyhle Tissot ( https://www.hodinky-damske-panske.cz/t1166173605700---/a-60902/ ). Ale je pravda, že nesplňují požadavek na radiocontrolled/solar a hightech vymoženosti. Ale jinak rozumná velikost, příjemné na ruce, safír, WR100, stopky, datum ... no a strojek je velmi přesný (po 2 měsících jsem měl odchylku asi jen půlvteřinu), takže čas se taky řešit nemusí, pouze s výjimkou změny pásem nebo letní/zimní čas 2x do roku, potažmo datumovka v kratších měsících, ale to považuji za opravdovou trivialitu.

 

Potažmo mě ještě napadly tyto Citizeny ( https://www.hodinky-damske-panske.cz/jz1060-50e/a-54472/#lightbox/0/ ) při daných požadavcích, zde jen opět ústupek v podobě minerálního sklíčka, ale zase WR200, pod 10 tKč a různé pi*ovinky to má.

 

Nebo pak co sem dávali kolegové (mimo ty Junkers od "croce" - ty opravdu nevím, co z daných požadavků splňují :D ). Ono taky strašně záleží na stylu, jakej pro bráchy chceš (poměr elegantnost/sportovnost). Hodinky disponující "necim hightech" jak píšeš budou vždy inklinovat k ryze sportovním, čili blíže k těm druhým Casiím zde v příspěvku, resp. k Citizenům, tak záleží jestli si v takovém stylu hodinek brácha libuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kús mrknúť aj na Tissot Expert Solar. Cenovka je trochu vyššia, ale snáď to nie je úplne mimo zadania. :) Inak s tými citizenmi nič nepokazíš keď tak.

 

Pokud má požadavek "do 10 tKč" tak Tissot Expert Solar asi vůbec nepřipadají v úvahu, v ČR tuším nejdou pořídit novy pod 25 tKč, spíš výš (27?30tKč většinou vídám). Ale jinak souhlas, že ostatní parametry splňují a jsou to super hodinky, navíc v titanovym pouzdře (y) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu by asi bolo dobre upozorniť, že "radio" je len pre 5 časových zón - Londyn, NY, Chicago, Denver, LA. Takže u nás to moc použiteľné nebude. Inak musí byť nastavená alternatívna časová zóna, kde sa čas nesynchronizuje a nastavovať ho je skutočne "zábava" keďže sa dá posúvať len po 15 minútových skokoch. Mám tieto http://www.watchshop.com/mens-citizen-chrono-perpetual-a-t-alarm-chronograph-radio-controlled-eco-drive-watch-at4000-02e-p99941073.html a predpokladám, že strojček bude rovnaký.

 

Upraveno uživatelem eXploiter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Časová zóna "LON" se synchronizuje dle DCF77 z Německa, takže je vše v pořádku. Už se to tady v diskuzi (opakovaně) rozebíralo.

 

V tom prípade beriem späť, akurát si pamätám, že keď som dával aj vynútenú synchronizáciu tak mi to nejako nepomohlo asi teda vyskúšam znova. Je pravda, že som ich odvtedy mal nastavené len na alternatívnu zónu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja teda neviem či sa to ešte riešilo inde, ale vlákna čo som tu našiel podporujú to čo som písal a to, že synchronizácia nebude fungovať (teda áno ale bude ukazovať o hodinu menej... čas ako v londýne), nakoľko vybraný model má kaliber E650 ... ale dá sa to "oklamať" ako sa píše v tomto vlákne, kde je aj odkaz na ďalšie

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51376-poradte-radiove-rizene-zkratka-bezudrzbove/?hl=%2Bcitizen+%2Be650&do=findComment&comment=794614

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...