Přejít na obsah

Lékařský koutek


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Dotykovej (infra) Hartmann jsme meli doma. Dvakrat jsem ho reklamoval, protoze porad cela rodina mela horecku. Jen jednou, kdyz mel prcek 39,9, ukazoval 37,1.

 

Osvedcil se nam klasickej digi za 50 kacek a dat ho prckovi, at se zmeri sam. Protoze to pipalo a moh neco mackat, daval to od 2,5 let sam v poho. A kdyz se nahodou kousnul, pohrozili jsme mu, ze mu tu ohebnou spicku zasunem nekam jinam a od ty doby dobry :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 665
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

2:

-------------------------------------------------------------------------

stačí se podívat na tu reportáž, tam je odborník, který říká že u bezdrátových používá každá firma jiný algoritmus výpočtu a svůj algoritmus tají (abyses na to nemusel dívat) ....... takže z toho jasně vyplývá, že firma která to má jako doplněk sortimentu do nějakýho vývoje kadit peníze významně nebude

Už mlčím :-D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám na to takový trik. 

Koupila jsem teploměr v Lidlu, nějaký takový:

 

post-40502-0-71980700-1543580405_thumb.jpeg

 

důležité na tom je, že se s ním dá měřit na čele i v uchu - a měřím v uchu, kde mi připadá, že ta teplota je poměrně stabilní, tzn. není ovlivněná např. tím, že se orosí čelo a teplota kůže se sníží. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

POMÓC! Neznáte někdo šikovnýho endokrinologa? Osvícenýho? Kterej věří v regenerační schopnost těla a není jen na zvyšování dávek medikace?

 

Celkem to hoří. Praha, střední Čechy nejlépe, ale jsem mobilní a zoufalej.

 

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

daco mi ruplo pod pravou lopatkou a boli to jak k===a. co na to?  :lol2:

zkus si lehnout a pod to místo si dej tvrdší míček, postupně si na to lehni. 

Já mám doma masážní válec i míček a když mi něco j.bne, tak se trochu "povozím", bolí to, ale na druhý den jsem OK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem,

chtěl jsem se zeptat jestli někdo můžete dát tip na šikovného ortopeda v Praze? Mám trable s kolenem  a raději bych si nechal někoho doporučit než jít k " prvnímu kterého potkám" Ideálně někdo kdo se úplně nezdráhá nechat pacienta vyšetřit na MR nebo CT

 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsících...

Mám pro zdejší chytré, ideálně pak lékařské či zdravotnické mozky otázku. Jde mi o aktuální mortalitu nakažených SARS-CoV-2, resp. CoViD-19:

 

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Průběh_epidemie_koronaviru_SARS-CoV-2

 

Mně přijdou relevantní hlavně data z posledních zaznamenaných dnů, kdy už je připadů nakažených, zotavených a mrtvých tolik, že to múže dávat přesnější statistický obraz. Srovnávám počet zotavených a zemřelých pacientů, protože odhaduji, že se nakazili zhruba ve stejné fázi epidemie. Jestli se mýlím, tak bohužel spíš v neprospěch zotavených (pri lehčím průběhu se rychleji zotavíš, ale při fatálním průběhu s podporou moderní mediciny pomaleji umřeš..)

 

No a třeba v poslední momentálně zaznamenaný den 16.2. mi vychází mortalita přes 16 procent. Přitom všude v médiích se píše o smrtnosti v jednotkách procent.

 

Kde dělám chybu?

 

A druhá otázka. V případě černého pandemického scénáře, který vzhledem k posledním informacím (9 dní bez hostitele; šiření močí do odpadních vod; 14-29 dní inkubace; a předevšim nakažlivost zotavených) už nabývá reálných obrysů: má kdyžtak smysl nechat se řízeně nakazit člověkem, který to ve stejném věku a kondici bez ztráty kytičky přestál, protože to zvýší i moje šance (míň agresivní kmen viru)?

 

Nepanikařím, zatim je to jen teoretické cvičení. Znáte to - štěstí přeje připraveným, aneb doufej v nejlepší, ale připrav se na nejhorší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrzené případy jsou všechny případy včetně těch úplně čerstvých. Mě dává větší smysl vycházet při výpočtu ze dvou údajů: počet mrtvých a počet zotavených (uzdravených) k jednomu konkrétnímu datu. Protože když se nakazíš, máš jen dvě možnosti, jak to může dopadnout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protoze se ta tabulka z odkazu na některych mobilech nezobrazuje, tady je screenshot.

 

post-30813-0-09844000-1582634567_thumb.jpg

 

Edit: ted koukám, ze s kazdýmm dnem se to procento mortality snižuje, takže je možné, že zotavení jsou naopak za zotavené z nějakých důvodů prohlášeni později než mrtví za mrtvé, a statistiku to pomalu ovlivňuje. I tak je to zatím řádově jinde.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a posledni douška (mně matika nikdy nešla), to procento k 16.2. mi spravně vycházi na 14%, nedělil jsem predtím mrtvé počtem zotavených+mrtvých, ale jen počtem zotavených, což je samozřejmě nesmysl.

 

Tak uvidime, na jakych procentech se to nakonec ustálí.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...