Přejít na obsah

Lékařský koutek


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

Ty čísla mohou být úplný blábol. Už jen skok z 11 na 12 února v počtu potvrzených případů. Kouzlo bude v "metodice" výpočtu.

 

Nicméně, nejedná se o nevyléčitelnou nemoc. Umírají lidé všech věkových kategorií? Je úmrtnost zejména u již jinak nemocných či u lidí s horším zdravotním stavem? Máš málo údajů ;)

 

Novinářskou hysterii v ČR asi ani nemá cenu komentovat, čistější bulvár aby člověk ve světě pohledal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 668
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No, právě proto srovnávám dostupná data v kategorii "mrtví" a "zotavení" :) vzhledem k tomu, že zotavení dál můžou fungovat jako přenašeči, mi přijde jako dost možný scénář, ze si tim nakonec bude muset projít větsina populace, a tak mě zajímá mira smrtnosti pro padesatiletýho bělocha, resp kvůli mým blízkým riziko pro všechny věkové a kondiční skupiny samostatně. Na takovou statistiku si asi budu muset ještě počkat.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D

 

Myslím, že si tu nikdo žádnou autodiagnózu nedělá, Duke. Jen tu řeším statistiku. Valí se to na clověka z médií horem dolem a ja bych si chtěl jen ověřit informaci o smrtnosti, resp. svůj dojem, že procento smrtnosti lze z poměru nakažených/zemřelých počítat až po skončení epidemie, a nikoliv v jejím průběhu.

 

Nebo bych měl brát vážně prohlášení politiků a hlavní hygieničky o plné české připravenosti a o tom, že se mám víc bát sezónní chřipky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martar: Je to velice obtizne predpoveditelne. Podle me muzes jen koukat a cekat. Virologove se nachystaji na jeden typ, zmutuje to a jedeme novy pribeh. Nakazi se Afrika a zae jiny pribeh. Ja neresim rousky a respiratory, koupil jsem do zamestnani desinfekcni gely na ruce, nejaky vitamin C do kuchynky, poprosil emailem lidi, aby kdyz jim bude blbe, tak zustali doma na sick days nebo neschopence, at nechodi do open space a dej se vule bozi.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se ti to může protáhnout. Švagrův bratr s přítelkyní budou mít asi delší výlet na Tenerife

 

My se vrátili v sobotu, druhý den zavřeli letiště kvůli calimě (africký písek a silný vítr), teď je tam ještě karanténa, bylo to na poslední chvíli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alpy už jsou za rohem... shit

 

Co Alpy, přes měsícem to bylo podstatně blíž v Bavorsku, ale tam už mají 14 pacientů uzdravených, mrtvý zatím nikdo. V Itálii to vypadá, že to snad všichni chytli někde v nemocnici nebo v domově důchodců, téměř všem(nyní aktuální počet) 11 mrtvým je přes 75 let a s předchozími zdravotními problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorší smrt je z vyděšení ....

Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk

Tak to každopádně. Možná jsem na to trochu citlivější, protože v rodině z otcovy strany si španělská chřipka solidně zařádila. Dvě pratety, prastrýc (všichni přes dvacet let), mladší bratr pradědečka (necelých 50) ... pár let předtím si zase vybral daň tyfus. V sousedstvi šp. chřipka pozabíjela celou rodinu kromě babičky. U nás v rodině se holt zapisuje, vypráví a nezapomíná. Rozdíl byl (alespoň podle dědečkova vyprávění) v tom, že tehdy na rozdíl od dneška strašně chyběly informace. Noviny a vylepené letáky se s dnešními možnostmi nedají srovnat. Lidi tehdy často netušili, že riskují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...