Přejít na obsah

Lékařský koutek


Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

V 27. 5. 2020 v 23:49, Myllo napsal:

no a ked sa to podari zachytit, potom uz len hodinka na katerovom stole na radiofrekvencnu ablaciu (take pohranie sa a premeranie sediecka katetrom s vypalenim spomenutej “skratky”).

Ahoj. Toto čo popisuješ má asi moja mama. Robili jej niečo také asi tri krát ale cez žilu na nohe. Môže byť? Každopádne vždy jej to pomohlo asi na pár dní až týždňov a potom zase striedavo vysoký pulz. Nakoniec to uzavreli liekmi a tým, že jej už nevedia pomôcť, iba ak strojček alebo transplantácia. To sa dialo cca 20 rokov späť. Myslíš, že to môže byť v takom štádiu, že sa to fakt už nedá opraviť? Dík za info. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 665
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 42 minutami, zhrado napsal:

Mne dr povedal, že ortézu nedoporučuje bo si vraj koleno a ja na ňu zvykne a oslabí sa. Skôr si mám dávať väčší pozor pri športe. Zatiaľ mi to takto rok funguje. Aj keď je pravda, že hokejbal som od úrazu nehral.

To jsem taky slyšel, no. 

babo raď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myšlenka o tom, že si noha na ortézu zvykne, je správná... Ale záleží na intenzitě jejího nošení. Pokud ji nosíte každý den do práce, protože lezete ve skladu po žebříku, tak si noha zvykne. Pokud ji použijete jednou třikrát za zimu, když jdete lyžovat, a jinak fungujete bez ní, tak si noha zvyknout nestihne. Ale máte tam ten protektivní faktor, že si neuděláte ještě něco dalšího. A hlavně se nesmí ojebavát cvičení. Chce to trochu si vycvičit cit a naučit se vnímat, co koleno přesně chce. Nakonec to je hlavně o vnímání vlastního těla a přizpůsobení aktivit. Bohužel člověk se v dnešní době snaží spíše naopak... Přizpůsobit tělo aktivitám... A to není úplně dobře. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Zakroky maji uspesnost 50/50. A taky zalezi co vsechno mas spatne. Muze to byt nekolik slozitych zakroku, nebo jeden lehky. Zajdi tam a uvidis. Radeji spat nadosmrti se slauchem, nez si nechat prejet hlavu bagrem s nejistym vysledkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chteli mi uriznout boxovaci pytel, mandle, popalit horni patro aby se vic zkrabatilo, trosku se porypat v nose a mozna i zlomit celist. Nos a celist jen tak pro sichr. Vzhledem k tomu, ze jsem je poslal do haje uz v pulce vyctu zakroku, byli sdilnejsi a priznali uspesnost cca 50%. Dekuji, nechci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad SAS (sy. spankove apnoe) - myslim, ze se tu pletou hrusky a struzky. Zakladem je vysetreni ve spankove laboratori vysetreni ORL (nosni polypy, kriva nosni prepazka, etc.). Bez nej je debata o postupu konzervativni (CPAP) vs. operacni (uvuloplastika, stimulace n. hypoglosus,...) nesmysl. Navic to casto neni bud a nebo, ale spise kombinace obojiho. Take mi zde chybi zasadni vec, jako zmena pacientova zivotniho stylu (redukce hmotnosti). Takhle na sklo to je podobne, jako "hele Jeronimo, nejak mi divnej tikaji hodinky, ale nechce se mi to davat rozebrat, nevis co s tim?". 

Ergo kladivko tedy doporucuju zajit k praktikovi, s doporucenim na ORL, nechat si udelat vysetreni a doporuceni na polysomnografii (spankova laborator). A s vysledky se klidne obratit pro 2nd opinion na jine pracoviste, byt s rizikem,ze mnoho honcu je zajicova smrt a vetsina veci v medicine neni cernobilych. Lec ocekavat nejaky zazrak operace u bucka s BMI 45, co denne spali krabku a vecer si zajde do hospy, je dost iluzorni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samozřejmě ano, ale orl se do cpap hrnout nebudou (ani asi nemůžou) a budou mít blíž k invazivnímu řešení, a pokud se kolega nebude zajímat, tak na TRN se z Orl nemusí vůbec dostat


Asi zalezi, na koho kdo padne. Cimz nezastiram, ze jsem uz videl faly, kdy si krcar pozval dotycnyho do privatu, nechal si zacvakat uvuloplastiku a svete div se, prinos nula. Popsal jsem jen postup jak to delame u nas :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím chrápáním mám praktickou zkušenost.
Přestal jsem chlastat (sice jen pivo, ale docela v přebytku)
a přestal jsem chrápat. Spánek pod vlivem byl zjevně významný faktor.

(taky jsem zchudl o 25 kg... no, ještě 2x tolik a budu mít metrák ;o)

Ale tam zjevně nebyla žádná jiná příčina chrápání. Souběh odstranění těchto zlozvyků byl doma přijat pozitivně.
Akorát co ušetřím za pívo, padne na záchvaty chronobundu….

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...