Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, kuncák7 napsal:

Pánové, potřeboval bych poradit- před cca měsícem a půl jsem byl na výplachu uší a ač si cca 2-3x týdne kapu do uší dle rady usarky, už jsem zase jako Smetana ( neslyším ). Co použít? Tvz uchostouch už není dávno in, nedoporučuje se a tak hledám něco jineho- ušní cistic, jiné kapky,.....? Nechci na další výplach. Děkuju predem

Nazdar Martine,  pridam vlastní zkušenost,  když uši nadměrně zatěžují, potápění. Výplachy lékařský peroxid (3%) (při jejich aplikaci slyším prakticky v uších bouři,  jak reaguje se sajrajtem) , následně ještě ušní kapky
Da Vinci Academia AurisClean, který ma také peroxid, ale i ošetřující olej.

Odesláno
před 1 hodinou, vaba napsal:

Nazdar Martine,  pridam vlastní zkušenost,  když uši nadměrně zatěžují, potápění. Výplachy lékařský peroxid (3%) (při jejich aplikaci slyším prakticky v uších bouři,  jak reaguje se sajrajtem) , následně ještě ušní kapky
Da Vinci Academia AurisClean, který ma také peroxid, ale i ošetřující olej.

Díky, jdu to studovat. Jo, přetěžuju je. 

Odesláno
před 7 hodinami, kuncák7 napsal:

Pánové, potřeboval bych poradit- před cca měsícem a půl jsem byl na výplachu uší a ač si cca 2-3x týdne kapu do uší dle rady usarky, už jsem zase jako Smetana ( neslyším ). Co použít? Tvz uchostouch už není dávno in, nedoporučuje se a tak hledám něco jineho- ušní cistic, jiné kapky,.....? Nechci na další výplach. Děkuju predem

A tušíš příčinu? Jestli moc mazu, prach, hluk...

Odesláno
před 19 minutami, Dez123 napsal:

A tušíš příčinu? Jestli moc mazu, prach, hluk...

Osobně si myslím, že je to ten maz.

Odesláno (upraveno)

Zalehlého ucha jsem se zbavil na radu lékaře svépomocí dětskou odsávačkou hlenu.

A to předkapáni by mohlo prospět 

05d9107b-c629-4b8a-b153-2f6b855aada2.jpg.7cacca2e753a50216bec848f4b4de5e3.jpg

Upraveno uživatelem horal
Odesláno
Před hodinou, kuncák7 napsal:

Osobně si myslím, že je to ten maz.

Tam bych zkusil olejové ušní spreje popř. svíčku, vyhnul bych se tomu si tam něco strkat. Na jednom školení, nám lékař z ORL říkal, že laik by si měl do ucha strkat maximálně loket :D a na ten peroxid bacha, dělá to bílý povlak a není tam pak nic moc vidět, pokud by jsi s tím někam šel.

Odesláno

Je mi skoro 60. Aktivní rekreační sportovce po TEP kolene, ale už to není, co to bývalo. Snažím se pravidelně hýbat. Dnes při tenise mě starší spoluhráč začal nabádat, ať beru kreatin. Já bral historicky max. magnésko a pil ionťák. Vy postarší, máte s tím nějakou zkušenost?

Odesláno (upraveno)
před 39 minutami, vzduch napsal:

Je mi skoro 60. Aktivní rekreační sportovce po TEP kolene, ale už to není, co to bývalo. Snažím se pravidelně hýbat. Dnes při tenise mě starší spoluhráč začal nabádat, ať beru kreatin. Já bral historicky max. magnésko a pil ionťák. Vy postarší, máte s tím nějakou zkušenost?

Zachování nějaké svalové hmoty je v pozdějším věku docela zásadní. Určitě ho zkus, je to ve sportu desítky let prověřená látka a stojí tašku hrušek. Sám s ním mám velmi dobré zkušenosti. Podle novějších výzkumů má údajně i pozitivní účinky na kognitivní funkce. Vyber základní Kreatin monohydrát. 

Edit: Nebo se stav a já ti na zkoušku odsypu :) 

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Tak já to tedy zkusím. Když tak to zužitkuje synek, ten chodí do posilky a předpokládám, že to má mimo další na jídelníčku😁

• Dát hlas 1
Odesláno
V 28. 9. 2025 v 13:14, kuncák7 napsal:

Pokud máš ty uši opět zatemované po tak krátké době a předtím jsi byl dlouhodobě bez obtíží, tak bych spíš uvažoval o nějakém zánětu zevního zvukovodu - bakteriálním a v poslední době často kvasinkovém.  Oba jsou většinou bez bolesti a tvorba ušního mazu je zvýšená - chce to antibiotické kapky ev. na kvasinky antimykotické. 

Odesláno
před 2 hodinami, mtruelle napsal:

Pokud máš ty uši opět zatemované po tak krátké době a předtím jsi byl dlouhodobě bez obtíží, tak bych spíš uvažoval o nějakém zánětu zevního zvukovodu - bakteriálním a v poslední době často kvasinkovém.  Oba jsou většinou bez bolesti a tvorba ušního mazu je zvýšená - chce to antibiotické kapky ev. na kvasinky antimykotické. 

Ano, popisuje s to přesně. Děkuju za radu.

• Dát hlas 1
Odesláno

Měl jsem před pár lety něco podobného.Trápil jsem se asi tři měsíce.Nakonec návštěva ušaře,napsal antibiotika Infalin duo a do dvou dnů po problému

Náhled výrobku

Odesláno
V 29. 9. 2025 v 16:45, vzduch napsal:

@Jeronimo to napsal stručně a správně 👍 Užívej ideálně denně (tzn. i v netréninkový dny) cca 5 gramů. Existuje víc forem, já přešel na rozpustný tablety od Amixu (řekl bych uživatelsky nejpřívětivější). Ledviny máš předpokládám OK..?

Odesláno

Osobne bych vzal radsi nejakou kilovku, myslim ze to vyjde nasobne levneji (ale ja jsem skudlil 🙂)

Odesláno

Kreatin hodne lidi chvali na nabirani svalove hmoty, ovsem je předpokladem, ze posilujes, mas adekvátní jídelníček, suplementaci (proteiny, glutamin, bcca, vitaminy, mineraly... ) a odpočinek. Pak muze pomoci. Mne osobne nezabiral skoro vubec, asi ho mam (mel jsem v te dobe) v tele dost vlastního, no a ten navic uz telo neuplatní.

Odesláno
V 1. 10. 2025 v 19:52, odjinud napsal:

... asi ho mam (mel jsem v te dobe) v tele dost vlastního, no a ten navic uz telo neuplatní.

Promiň, ale tohle je pitomost. Kromě toho to není jenom o nabírání hmoty. 

V 1. 10. 2025 v 19:52, odjinud napsal:

... je předpokladem, ze posilujes, mas adekvátní jídelníček, ...

Tohle (a odpočinek) je předpoklad smysluplnosti jakýkoliv suplementace, kreatin nevyjímaje.

Z toho, co vyjmenováváš, bych se vykašlal na BCAA (pokud suplementuješ protein, máš jich dost, pokud nesuplementuješ protein, BCAA nestačí).

@vzduch Jsou to tyhle (často bývaj v akci), varianta s cukrem / bez cukru:

Performance Amix® Creatine Creapure® 2500mg Chewable Tabs Energy 60tbl Multi flavour | Amix Nutrition

Black Line Creatine Creapure® 2500mg Chewable Tabs Zero Sugar 60tbl Multi flavour | Amix Nutrition

• Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...