Přejít na obsah

DIY


mireg_san

Doporučené příspěvky

Dobrý den, koupil jsem si nějaké staré Primky na pokusy a chybělo mi tady vlákno o tom jak se co nejlépe dostat k výsledku a zároveň tou nejzábavnější cestou.

Myslím si, že to, co zvládne kdejaká fabrika, musí zvládnout průměrně šikovný člověk v domácích podmínkách. Proto se chci jako první krok zbavit starého chrómu na pouzdře. Údajně se to dělá kyselinou chlorovodíkovou a ta je k dostání v OBI.

Dalším krokem by bylo nanesení mědi a následně niklu pomocí elektrolýzy. To už mám vyzkoušené.

Máte nějaké postřehy z vlastního bádání a zkoušení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono pokusat sa renovovat nieco co samo o sebe uz ani ako nove nestalo za vela je tak nejak z principu predurcene stat sa slepou ulickou.

 

Dajme tomu ze chrom odstranis a zostane ti viac ci menej ciste mosadzne puzdro. To puzdro uz ale nutne bude aj nejako inak poznamenane, predsa ten chrom sa neopryskal len tak aniz by pri tom nedoslo k nejakym "zmenam" na puzde. Takze budes dalej povrchovo upravovat omlatene/osuchane puzdro. Esteticka hodnota sa IMO moc nezvysi zberatelska uz vobec nie a o uzitnej hodnote sa hovorit neda vobec, nakolko funkcne primky ci ine vintazne casy, ktore mozes nosit roky kupis na aukre za zlomok "namahy" ktoru by si vynalozil na renovaciu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...