Frostie Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 ? Teď nerozumím.. rozporuješ to, že to vydrží nebo to, že s nima klidně do sauny chodit?Rozporuji, chodím to sauny bez problému i s WR 5 bar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Štencek Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Rozporuji, chodím to sauny bez problému i s WR 5 bar Ok, je to jenom moje doporučení Klidně dál choď. Ale když skočíš s rozpálenýmá hodinkama do ledové vody, tak to je přeci jen nápor.. jak říkám, nejspíš to Géčka bez problémů vydrží. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Ty Protreky jsou na reklamaci. Vlastnost to neni. Montovali je zrejme ve vlhku a vlhkost, co je uvnitr uz z vyroby, se pokazde zkondenzuje. Takze je musi otevrit a vysusit, elektronice to rozhodne nesvedci. Stat se to muze u kazdych hodinek. Do sauny jsem bral zatim jedny gecka a seiko monster, mel jsem obavy, ale prezily to. O wr to v saune neni. Zatez je to pro hodinky asi slusna, rozhodne vice nez nejake snorchlovani, protoze i hodiny s prefektni wr se muzou opotit kvuli montazi ve vlhku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest YPO Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 přesně .... bych je panu Boháčovi prohodil výlohou ještě mě teda napadlo ..... jestli dobře vidím tak máš ten model se šroubovací korunkou ..... máš jí zašroubovanou ? ..... protože tyhle protreky toho jinak vydrží opravdu mnoho ..... v zásadě nic jinýho na pařátě už dva roky nenosím Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chemik582 Posted November 28, 2017 Author Report Share Posted November 28, 2017 Korunka je zašroubovaná. To si hlídám. Navíc s ní neveksluju tak často. No pán zatím mlčí a to jsem z dobré vůle navrhnul že v případě že to budeme řešit jako druhou reklamaci si klidně připlatím a koupím jiné, takové co vydrží Koukal jsem na řadu 7000 ale to byl můj vstřícný návrh. Ještě mě napadlo - protože jinak hodinky šlapou a jsem s nimi spokojen - že mu navrhnu ať to na zastoupení Casio do toho Fast CR pošle on a napíše k tomu že by tentokrát mohl pan servisák svoji práci udělat pořádně Abych doplnil proč jsem půl roku hodinky používal i když už jednou jsem je posílal do servisu. Před tím půl rokem jsem si dopisoval se servisním technikem Fast CR a ten mě ujistil že mlžení nemá vliv na životnost elektroniky a strojku !!! Extra jsem se na to ptal abych si hodinky zbytečně neničil. Tak jsem tehdy dal na to co mě napsal (neměl jsem důvod mu nevěřit) technik výhradního zastoupení Casio pro ČR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest YPO Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 hele já nevím no ..... měl jsem metrák různých hodinek včetně mnoha modelů od Casio a nikdy jsem neměl při změnách teplot uvnitř orosené sklo .... zkus si přečíst třeba tohle .... možná tě to uklidní ..... já bych ale byl neklidný stále http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/1642-vodot%C4%9Bsnost-a-rosen%C3%AD-skl%C3%AD%C4%8Dka/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 To mi zní skoro jako diletanství. Pak si něco kup, když ti oficiiální zástupce věší takové bulíky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lub Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 me tohle nektery hodinky taky taky delaly, gecka i monstra. spodek je v teple na ruce, pres cast hodinek je rukav a nejchladnejsi cast hodinek co kouka ven se zamlzi tou nepatrnou zabudovanou vlhkosti co tam je. bych to nevidel nijak tragicky ani na reklamaci.dnes jsem byl na kolobce, kolem nuly, a fungl novy gecka se taky vopotily, tam kde cumely mimo rukav bundy. tak jsem je pak dal cely pres rukav a zamlzeni za chvilku zmizelo. holt v tom thajsku maji pri montazi asi vetsi relativni vlhkost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chemik582 Posted December 4, 2017 Author Report Share Posted December 4, 2017 No jo. Momentálně to vidím tak že kdyby před tím půl rokem když to bylo na zastoupení Casio pro ČR, ten technik udělal svoji práci pořádně - mám na mysli kdyby ty hodinky otevřel nechal je někde třeba pod lampou nebo na radiátoru (jak už tady někdo psal) vysušit, potom je zavřel a přetěsnil - tak bych dneska nebyl naštvaný a neztrácel důvěru ve značku Casio.To co řeším včil s hodinkama už dotáhnu do nějakého konce, ale po takové zkušenosti se asi příště značce Casio vyhnu. Nejde ani tak o značku samotnou jako o to že bych od výhradního zastoupení čekal poněkud jiný přístup. A to nejsou Protreky zrovna z těch nejlevnějších! U hodinek za které bych dal do pěti tisíc bych to až takhle neřešil a asi bych si pro sebe řekl "dobře ti tak měl sis připlatit". Konec konců to sem udělal a jak jsem dopadl :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Štencek Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Měl jsem pocit, že už jsem tady tu zprávu psal, ale možná jsem ji neodeslal. To oficiální zastoupení pro ČR by měl být Fast. Je to tak i v tomhle případě? Nevydává se za něj pan Boháš s nějakým svým hodinářem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanNovakJan Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Nejde ani tak o značku samotnou jako o to že bych od výhradního zastoupení čekal poněkud jiný přístup.Komunikaci bych omezil pouze na prodejce, s nímž jsi ve smluvním vztahu. Tomu zaslat hodinky s popisem závady, vše nafocené a trvat na opravě. Nejlépe, aby tu reklamaci uplatnil nějaký advokát v plné moci, působí to razantněji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Měl jsem pocit, že už jsem tady tu zprávu psal, ale možná jsem ji neodeslal. To oficiální zastoupení pro ČR by měl být Fast. Je to tak i v tomhle případě? Nevydává se za něj pan Boháš s nějakým svým hodinářem. Existuje i nějaké Casio, jehož není oficiálním zástupcem pro Střední Evropu Fast ČR Říčany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Frostie: možná nějaká "šedivka". Tam ale může být problém se servisem ještě větší, než u oficiála. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Frostie: možná nějaká "šedivka". Tam ale může být problém se servisem ještě větší, než u oficiála.Tak to ano, může se stát, že Fast servis odmítne a nebo si nechá jinak záruční servis zaplatit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Štencek Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Existuje i nějaké Casio, jehož není oficiálním zástupcem pro Střední Evropu Fast ČR Říčany? Já tady spíš poukazoval na to, jestli se vůbec dostaly do autorizovaného servisu Fastu. Jestli je ono vyjádření z oficiálního místa a nebo je to vyjádření pana Boháče a jeho hodináře. Aby Chemik582 nebyl zklamaný z přístupu ofiko zástupce..ač se to k němu ani nedostalo Ale nevím jaká je realita.. proto se na to ptám.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frostie Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Já tady spíš poukazoval na to, jestli se vůbec dostaly do autorizovaného servisu Fastu. Jestli je ono vyjádření z oficiálního místa a nebo je to vyjádření pana Boháče a jeho hodináře. Aby Chemik582 nebyl zklamaný z přístupu ofiko zástupce..ač se to k němu ani nedostalo Ale nevím jaká je realita.. proto se na to ptám..Tak to ano, nerozuměli jsme si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chemik582 Posted December 10, 2017 Author Report Share Posted December 10, 2017 Posílal jsem je přímo do Fast ČR v Praze. Pan Boháč má v reklamačních podmínkách i to že v případě reklamování je možno poslat přímo na výhradní zastoupení Casio pro ČR - tedy FAST ČR v Praze. Tamní technik mě sice popsal proces přetěsnění při kterém se hodinky po otevření "...pak se celé otevřené hodinky vezmou a nechají se vyhřát na přístroji k tomu určeném...." problém je v tom že v mém případě někdo prostě jen přebalil balíček a poslal mě hodinky zpátky s tím že toto vše bylo provedeno. Jenže, bohužel, se tak zcela evidentně nestalo.Momentálně asi takto. Našel jsem tady ve městě prodejce co má v sortimentu Casio. Zašel jsem tam a ptal se na možnost přetěsnění. Když mě hodinář řekl že mají správné vybavení pro takový úkon a že je schopen mě potom k účtu dát i protokol o tlakové zkoušce (kterýžto jsem z Prahy nedostal!) tak jsem ho ještě poprosil jestli by hodinky před přetěsněním mohl nechat vyschnout, čistě pro klid mojí duše. Sice chvilku opakoval naučenou klauzuli o tom že se to prostě u takových hodinek stává...... Ale nakonec si je vzal a za dva dny jsem dostal hodinky zpět. Tentokrát vysušené a přetěsněné!!! :) Dnes jsem je podrobil zatěžkávacímu testu Vyjel jsem si na kole jak to dělávám: https://www.strava.com/activities/1309106630?fb_action_ids=1787514144616025&fb_action_types=fitness.bikes Teplota na startu: -2°C a v nejvyšším bodě ledový vítr a teplota -6°C převýšení cca 465m a zvládl jsem to za dvě hodiny (cesta start -> nejvyšší bod). A, ani stopy po čemkoliv co by mohlo byť jen připomínat zamlžení :) jsem šťastný hodinky konečně pracují tak jak jsem očekával že budou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sodekcz Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 (edited) čímž se potvrdila smutná zkušenost, že lidi, kteří mají pro zákazníka něco udělat, se ho snaží zblbnout a přesvědčit o tom, jak je všechno v pořádku, místo toho aby zabrali a místo keců pro něj něco udělali. Edited December 10, 2017 by sodekcz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pool1975 Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Ahoj. Ja jsem si dneska schválně vzal své Casio GW-4000R do sauny. Měl jsem je tam víckrát, ale dnes jsem je nechal déle v studené vodě. Zamlzeni jsem neměl žádné. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts