Přejít na obsah

Fortis B-42 Cosmonauts LE


collie

Doporučené příspěvky

Chtel jsem se jeste vsech majitelu B-42 Cosmonauts zeptat na zkusenosti s vymenou kozeneho remenu. Na watchuseek i

nachazim pomerne hororove story o tom jaka je to komplikace. Planuju si koupit cerny, kaucukovy remen, aby hodinky mohly i pod vodu, ale jak to tak ctu, tak mam celkem strach se do toho poustet i kdyz to byl primarne hlavni duvod, proc jsem do B-42 sel, protoze se mi libil na prvni pohled jednoduchy system vymenovani tahu pomoci sroubovaciho lug baru. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem si na forťase pořídil první kaučuk, tak to byl porod jej nasadit. Protože po tom martyriu s nasazováním jsem to nechtěl pokoušet, tak jsem "gumu" na hodinkách nechal a neměnil a nosil tak 4 roky. Po těch letech kaučuk dostal docela co proto na jednom místě popraskal. Tak jsem se rozhodl přezout na kůži, ale na kaučuk jsem si zvykl a nechtěl jsem se jej vzdát a tak jsem si koupil nový. A jen tak ze zvědavosti, ale i s obavou, jsem si jej zkusil nasadit... za deset minut vyměněno, nasazeno. Čučel jsem jak puk.
Nemyslím si, že bych za 4 roky nějak manuálně vyspěl :) Spíš to vidím, že zakopaný pes bude někde v gumě, že to je kus od kusu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekde tady na foru jsem cetl, ze je potreba hodinky nahrat fenem, protoze srouby jsou pojisteny nejakym typem lepidla a da se pak pomerne jednoduse strhnout zavit. Priznam se, ze mi neni porad jasne co za problem muze nastat pri nasazovani noveho remenu. Preci musi stacit prilozit remen k telu hodinek, protahnout stezejku, zatlacit podle potreby na remen, aby z druhe strany sedela dira na zavit stezejky a zajistit druhym sroubem. Skoda, ze nikde neni k dispozici nejake instruktazni video, proc je to nekdy takovy problem. I na uhrenband24 varuji - "Attention: Please consider that this is no standard screw with turning moment. Please tighten it smoothly otherwise it might break.", takze predpokladam, ze to vazne vyzaduje nejaky specialni grif.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Problém je tam ten, že na té stěžejce je ještě takový výstupek, který musí zapadnout do zářezu v pouzdře a zároveň s tím je potřeba se na druhý straně trefit koncem stěžejky do díry v pouzdře. Nevim jestli jsem to popsal dost přesně, snažil jsem se:-) Já měl problém s úplně novým oranž silikonem, to jsem tam nemoh nasadit ze žádnou cenu, nemoh jsem to prostě zároveň trefit, strávil jsem na tom dohromady snad několik hodin a musel jsem s tim jít potupně do Koscomu(tam mi to přinesli asi za 30 vteřin vyměněný:-) ) . Tah jsem tam dal úplně v pohodě za pár okamžiků. Asi záleží jednak samozřejmě na zručnosti a zkušenosti a jednak možná i na jednotlivym kusu řemenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim, vzal bych je na tahu, mam pomerne dost kusu od fortisu ( ted 7 ks), vse na tahu a ani u jednech mi neprijde, ze by spona nebyla kvalitni. Kuzi pak dokoupis snaze nez tah.

 Já si chtěl koupit Flieger v chronu, přesně tyto http://www.nest-sro.cz/354-fortis.html?idProduktu=133&stranaEshop=5&varianta=3

a byl jsem teda strašně zklamaný tím plechovým zakončením tahu u pouzdra. Fortisy mám, konkétně Marinemastery a tam je ten tah uplně o něčem jiném, a ta spona mě opravdu taky nevadí ale kus plechu, který nelícuje s pouzdrem je opravdu hrozný. Ty máš nějaké Fliegry?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiez som mal problemy s kozou na B42... vôbec to neslo, trapil som sa pol hodiny... (obe gumy pritom pohoda) uz som myslel ze to vzdam a potupne zanesiem do servisu, no skusil som pouzit vacsiu silu a nakoniec to islo... odvtedy som to menil asi 10x a cim dalej, tym to slo lahsie. problem bol v tom, ze ako som tu tycinku prestrcil cez prvu nozicku a samotny remen, do druhej nozicky to uz nedosadalo presne, tak som musel remen nasilu tlacit k puzdru. neslo to klasicky prstami, musel som si pomoct stolom... ale potom to uz islo podstatne lahsie a po takom 3-4 vymene uz normalne bez nasilia :)

Upraveno uživatelem misoo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastnil jsem od Fortisu 5-6 kousku, momentálně už jenom dva, mezi kterými prohazuji tah, černý kaučuk, modrý, oranžový, bílý silikon, kožený originál řemen + neoriginální, nějaké nato strapy? zkusil jsem snad všechno, co na ně jde nasadit a vždy za 2-3 minuty to jde prohodit. Co se tyče pohodli při nošení, tak černý kaučuk je nejlepší.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak jsem si dneska od pí. Broklové z Nestu koupil kovový tah na moje kosmonauty a musím říct, že prohození z originál koženého řemenu byl vážně porod a to rozhodně nepatřím mezi manuálně méně zručné jedince. Hrál jsem si s tím cca. 2 hodiny. Nejhorší je odebírání dílků tahu, kde je skutečně potřeba důkladně kov prohřát fénem, protože všechny miniaturní šroubky jsou zalepené a lehce se pak ukroutí jejich hlavička. Stěžejky nešly z těla hodinek taky příliš snadno ven, a to nemluvím o zpětném nasazení, ale mám to úspěšně za sebou. Musím konstatovat, že na koženém řemenu se mi líbily více, ale důvod výměny byl ten, že za pár dnů odjíždím na dovolenou, kde s hodinkami hodlám aktivně šnorchlovat a to by jaksi s kůží nebylo možné, nemluvě o pocení ve vyšších teplotách, které koženému řemenu také příliš nepřidají. 

 

fortis_22.jpg

 

fortis_23.jpg

 

fortis_24.jpg

 

fortis_25.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neboj, zvykneš si a zanedlho sa ti budú páčiť aj na ťahu. Ako sa ti rozopína spona? Plechová časť šla ľahko, ale potom to celé rozpnúť, zo začiatku ma až nechty boleli. Časom sa to vybehalo a odcvaknutie šlo už pekne bez problémov. Máš to aj ty tak?

 

Rezepínání není až taková paráda jako na sponě koženého řemenu :) Prvních pár rozepnutí skončilo tak, že jsem si pojistku spony zarazil do nehtového lůžka, až z něj tekla krev, ale asi je to o zvyku. Tu sponu vážně ve Fortisu nedali. Dávat takovou plechovku, kterou bych skousnul u nějakých Seiko nebo Citizen za 3k na tah za 8.5k mi přijde nehorázné. Jsem holt zmlsaný, masivními sponami Omega, nebo Rolex.

Upraveno uživatelem flax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...