Přejít na obsah

World of Speedmaster Moonwatch


Jarett

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Můžu poprosit ještě letité uživatele - na kolik cca vyjde servis a jak často ho necháváte dělat?

 

Včera jsem koukal na video porovnání safír vs hesalit a ten hesalit v tomto případě mi přijde na místě, jako více původní... i když méně odolný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu poprosit ještě letité uživatele - na kolik cca vyjde servis a jak často ho necháváte dělat?

 

Včera jsem koukal na video porovnání safír vs hesalit a ten hesalit v tomto případě mi přijde na místě, jako více původní... i když méně odolný.

Bol som sa pytat u p. Nagya v Rimavskej Sobote. Kompletna revizia aj s prelestenim stoji 400 Eur.

 

Odoslané z SM-A320FL pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem LordSparovi odpoved na soukromy dotaz, tak to pisnu i sem, treba si v tom nekdo najde nejakou informaci:

 

Ahoj,

 

je to trosku slozitejsi...

Ty dvoje, co jsem prodal predtim, byly reference 3573.50, tedy safir vepredu a safirovy pruhled na strojek. Klasicka reference je 3570.50 (hesalit, pevne dynko).

Nekteri puristi halekaji, ze moony maji mit pevne dynko, ze tak to bylo na mesici. Ale vodotesnost je stejne nula nic a ten strojek je tak nadhernej, ze ten pruhled na ty hodinky proste je hrich nemit.

Puristi taky tvrdi, ze moony maji mit hesalit. Je tam malinky vizualni rozdil (a taky rozdil v cene - safir je drazsi), ale musim rict, ze ten safir je o mnoho praktictejsi.

Ty posledni, co mam, je reference 3592.50, tedy hesalit vepredu a safirovy prhled na strojek! Klasicka reference byla 3590.50 (hesalit, pevne dynko).

Tritium - ne, zadne trubicky tam nejsou. Dlouha desetileti, cca do konce 90. let, se pouzivala na hodinkach tritiova barva - tzn normalni lumi s primesi tritia (tritium pri beta rozpadu uvolni mensi energii, ktera "rozsviti" fluorescencni material v barve).

Neni to zdravi nebezpecne, ALE - diky novym regulacim pro pracovani s radioaktivnimi materialy by bylo extremne narocne zajistit vyrobu cehokoliv s tritiovou barvou a tyto barvy se v podstate prestaly pouzivat a vyrabet. Nahradila je Luminova a pozdeji Superluminova. V podstate cokoliv z doby predtim ma tritiovou barvu, ktera ma jednu vlastnost - pod beznym dennim svetlem (diky UV zareni) casem zloutne a ziska tak typickou "patinu". Ja tu patinovou barvu mam hodne rad (nektery novy hodinky ji dokonce imitujou :)). Je to stejny na starejch rolexkach i na starejch primkach.

Mimochodem, predchudcem tritove barvy byla radiova barva - v podstate to same, ale s pridanim silne radioaktivniho radia (zkus si pogooglit Radium ladies). To uz neco vyzari i zkrz barvu a sklicko hodinek a treba hodiny z migu na detektoru hrave nameris :).

Komercnim resenim se pak staly tritiove trubicky - pri vyrobe hodinek je radionuklid pevne uzavren v predem dodanych trubickach takze nehrozi ozareni pracovniku...

Reference 3592.50 ma to nejlepsi z obou svetu - klasicky hesalit vepredu, takze k nerozeznani od zakladu, ale super pruhled na krasnej strojek. Navic ten starsi strojek (kal. 861) je podle mne hezci nez soucasny kal. 863 (ten je rhodiovany, tekze neni tak moc "zlaty" ale spise stribrny).

A posledni vysvetleni - do hodinek s pruhledem se davaly strojky kal. 1861 a pak 1863 - je tam hezci povrchova uprava a misto jednoho plastovehodilu vlozky je tam kov.

 

Jelikoz se uz nevyrabej, cena za hezky kus neni moc nizka. V dobrym stavu ve fullsetu, jako mam ja, se daji sehnat za cca 120-140. Nedavno probehly jedny na foru (jenom hodinky bez niceho) pod 100.

 

Servis - posledni info co mam od Dusaka z konce brezna 2018 je "cena kompletniho servisu je 20250 Kc vc. DPH"

 

***

Jeste doplnim ze stejne doby u Dusaka: vymena safiru 15700 a vymena pouzdra 29800

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píšeš, díky za opravu :)

 

Mimochodem Jakej mate názor vy - 1863 vs 1861 esteticky

 

 

1863-66.jpg21d773e3841f709b5404edaeb9674389.jpg

Mi osobně se líbí více 1861. Není to tak moc vyšperkované a ta Delrin brzda na mě působí jako technická fíčura, ne jako šetření. Kamarád má safír sendvič a 1863 je jak pro oblekovky. Ale to je těžko. Jednou se mi líbí toto, podruhé zas tamto a neustále to měním. Proto uvažuju i o výměně za nějaké potápky zas :D Ono mě to ale asi opět přejde. 

Upraveno uživatelem Fade
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimavej nazor :) Kazdopadne - sem to blbe napsal, myslel jsem samozrejme rozdil mezi 863 a 1863...

Ja na to zlato sice nijak nejsem, ale pohled na zlacenou starsi 863 mne bavi tak nejak vic.

Pry chvili existovala i ruzova varianta ale zatim jsem na ni nenarazil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, včera jsem byl u Dušáka mrknout co aktuálně má skladem. Oboje moony jsem vyzkouušel - jak safír - safír, tak hesalit - ocel. Za pevné dýnko s hesalitem chce 118 a za kombo safír - safír 140. Tedy po příchodu na krám - vypadalo to, že se s cenou dá "lehce" pohnout. Hodinky jsou to opravdu perfektní. Ještě jsem zkoušel Mark IV - cena 140, ale to jsou opravdu už moc velké hodinky - hlavně vysoké. Fajn den!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

 

Tak jsem to dodíval celé a dlouho jsem neměl chuť skočit do bazénu plného Moonů jako Skrblík :D A to se mi hlavou ženou neustále Explorer od Rolex :D Taky silná úvaha, že prodám své 2017 Moony a půjdu do starých s tritiem.  :death:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...