Přejít na obsah

Motorkáři


Doporučené příspěvky

Nevidel, diky za tip mrknu na to. Ještě mužů doporučit Tomorrow Will Be Better. 

 

A teď zpět k motorkam. Někdo tu řešil kafáče. Ještě jsem jim nějak nepřišel na chuť, možná až budu starší. Zatím se mi líbí třeba tohle.

post-32685-0-46813900-1440744363_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si na pristi rok planoval Gruzii a okoli. No asi to jeste soupnem, kamaradovi se nejak nechce vzhledem k situaci ve svete. Tak se nad sklenkou vymyslelo, ze v cervnu nebo cervenci dojedem na motkach vyfotit cedulicku Gibraltar:) Osobne si myslim, ze tech imigrantu kterejch se boji bude cestou vice nez v gruzii:). Pekne jako za starejch casu, tzn kdyz bude pekne kempy, divocak a kotlik. Kdyz nebude pekne, tak strecha nad hlavou. No a resim zda na Scramouse nabastlit nejaky kufry a dat silnicni pneu a pojmout to na styl, cestou zpet to vzit pres srazik v Biarritzu,nebo neco prikoupit.... Asi uz bych rad neco pohodlneho, co frci pekne i po dalnici kdyz je treba(chceme se jim max vyhnout), neco s ABS a neco co pekne nalozim. Na jare koupit, po vylete prodat. Nechci do toho nacpat moc penez, premyslel jsem o ST1300 /cca 2003-4/a nebo Varanovi/2007-8/, na tom jsem neco kdysi najel, a bylo to strasne pohodlny. Varan ma plus, ze by se na nem dalo svezt i na IT/F pomezi po sotolinach. Co si o te volbe myslite? Nejake dalsi tipy?

tl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na TDM jsem taky koukal. Neni vubec spatna.

Proc ne Scram. No, za prve vubec nemam vizi jak ho nabalit na campovani na cca 14 dni. Kdyz nalozim Varana, tak v podstate nebude vedet, ze neco veze. Za druhy bych rad neco s ochranou. 4-5 dni v Alpach nemam problem vydrzet hnusny pocasi, ale kdyz budu nekde daleko, tak se rad schovam za kapotu, na nohy neprsi, hefty jsou bonus:) ABS je taky dobra vec. Za dalsi pohodli. Pak tam budou i delsi presuny po rovine. V zatackach si skoro kral, ale jak prijdou rychle prejezdy, uz to neni to prave orechove. Drzet vice jak 130km je nerealne. Dojezd na nadrz. Musis premyslet, abys cca kazdych 180km mel pumpu. Kazdopadne jsem to jeste neodpiskal, na ty sotoliny by byl treba uplne bozi a co si budem povidat, na fotkach v horach bude vypadat skvele, oproti vylozene hnusnymu Varanovi:)

tl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přemýšlím, proč se tolik motorkářů snaží vyhnout dálnicím na dálkových cestách. Se spící ženou na zádech jsem vydedukoval, že je lepší jet poloviční čas dálniční rychlostí na dálnicích, než dvojnásobný čas dálniční rychlostí po okreskách a zpomalovat na 50 v obcích. Přesun je jen přesun a požitek z jízdy v cílové destinaci to neovlivní. Kdybych měl dodávku, tak bych to řešil jako kámoš naložením dvou GS a převozem třeba 2000 km do cíle a pak pohodové zkoumání posledních stovek km bez zbytečné únavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, ja ty dalnice nezatracuju. Kdyz potrebuju nekde byt na cas, nebo me ceka prejezd nudnou krajinou, tak po ni jedu. Ale pokud je nekde pekne, tak se ji rad vyhnu. Na moto se snazim udelat cas a ty vylety beru jako ze i cesta je cil:) Co mame deti jezdim sam a me posledni tri masiny byly monoposto:) Nemit cas a chtit se povozit treba nekde dole na jihu, tak dodavka nebo vlek je super reseni.

tl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pan European vyzera byt na to idealny. Je to pomerne prehliadana motorka, ale vydrzi to veky, je vcelku "nenapadna" a na daleke cesty super aj vo dvojici, ak treba. V ponuke hondy bola vzdy v tieni GL a vzhladom na vysoku cenu tazko dokazala konkurovat BMW. Ale za cenu jazdenky by som vela nerozmyslal. A tie dialnicne useky zhltnes s nadhladom..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to jen o čase, toho mám vcelku požehnaně (každej rok cca 6 měsíců volna), ale prostě je mi líto placatit gumu na dálnici, požitek nula. Cesta je cíl, ale ta hezká, kterou si vybírám. Takhle hodím dva bajky na vozejk, rychle přelítnu po dálnici třeba do Livorna na trajekt a pak si na Sardošce tejden dva jen bohapustě užívám. Navíc ssebou vezu stojany, nářadí, rezervní sadu, gril :-) prokecám celodenní štreku s kámošem, prostě muzika cajk. Teď jsem dal prodlouženej víkend na Šturec a stejnej scénář, naložit dva bajky, auto s károu nechám na hotelu v Bečvě, pak mastím na moto tři dny po Slovensku, vracíme se servaný a šťastný na Bečvu, nakládám a za půl hodiny pořádná véča a tradá zase dom. Na okruh bych po ose už nejel nikdy, párkrát jsem se už vracel s rozstřelenou mašinou. A nemuset shánět odtah? K nezaplacení :-) A monoposto už mám druhý v řadě, jsem toho názoru, že mašina je požitek pro jednoho.

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sto ludi sto chuti. ja som na moto najazdil aj dialkovych tras dost, a na nahacoch kde je dialnica proste cire utrpenie, ale tahat to za autom by mi napadlo leda na okruh. Ked to uz cloveka unavuje, mal by si to priznat a kupit si nieco kompatibilne so stavom tela a vekom. Moj nazor.

 

Ale ked vidim "predlzeny weekend na Sturci", tak to asi nebudeme rovnaka krvna skupina.. (strelcov na horskych priechodoch by som hnal svinskym krokom).

 

Co poviete na novu Africa Twin?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Nevidel, diky za tip mrknu na to. Ještě mužů doporučit Tomorrow Will Be Better. 
 
A teď zpět k motorkam. Někdo tu řešil kafáče. Ještě jsem jim nějak nepřišel na chuť, možná až budu starší. Zatím se mi líbí třeba tohle.

 

pekne - je k tomu aj nejake info?

 

ja napr. proti cafe racerom nic nemam, su to pekne stylove masiny ak sa to robi s citom a s rozumom. Akurat sa z toho stala hipsterska ikona a coho je moc, toho je prilis. Ale pacia sa mi (pre)stavby z dobovych masin, resp s dobovym motorom. Napr toto je uzasny hotrod a la dirt track, anonymny autor, vyfotene kdesi na zraze v USA, rozhodne vhodne spotrebovany stary Panhead:

post-4112-0-63890600-1440865785_thumb.jpg

post-4112-0-59877300-1440865835_thumb.jpg

post-4112-0-51720800-1440865839_thumb.jpg

post-4112-0-13622700-1440865844_thumb.jpg

post-4112-0-43102200-1440865848_thumb.jpg

post-4112-0-46591500-1440865852_thumb.jpg

post-4112-0-48254500-1440865858_thumb.jpg

post-4112-0-76699900-1440865864_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 to asi nebudeme rovnaka krvna skupina.. (strelcov na horskych priechodoch by som hnal svinskym krokom).

 To pevně doufám, že nebudeme ... já jsem dalek toho, honit kohokoliv svinským krokem. Jinak mý tělo je přiznávám ve stavu pokročilého rozkadu, ale pořád jsem dal na moto Chorvatsko a zpět přes rakouský Alpy, bez kufrů, jen s batohem na zádech. Ovšem po dálnicích naprostý minimum, těm já se snažím vyhýbat vždy. Pokud jedu na Sardinii, po ose je to čirý masochismus, vzhledem k tomu, jaké poježděníčko tam čeká. Jinak Slovensko se jede hezky nejen zmiňovaný Šturec, je fajn i nahoru kolem Mary na Oravu, Poprad ... pěkných silnic dosyta. Doufám, že se na mašinách nikdy nepotkáme, já totiž moc nerad běhám ať už jakýmkoliv krokem. Ať Ti to jezdí.

Upraveno uživatelem Americkej
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...