Přejít na obsah

Motorkáři


Doporučené příspěvky

Dneska to stálo za to.Nebo ne?

Trochu jsem dnes napínal nervy v neznámých končinách, když na mě svítilo "hladový voko" trochu déle než obvykle, a žádný sjezd z dálnice se neblížil.Ale tak hranice je třeba posunovat 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakou cestu myslis? Ty sterkovky/polnacky ? Co mam po okoli znam vetsinou z kola.

Kdyz sem na moto tak se snazim nespechat, tak stejne jako ty proste odbocuji na ty bocni cesty, nektery jsou videt z dalky, ze vedou mezi polma nekam. Mapy.cz taky obcas zkouknu, cyklotrasy jsou vetsinou vedeny po tech nejmensich soustkach. Mezi vesnicema je spoustu vedlejsich spojek co pouzivaj jen lokalove. A tak no. Ale jasne, ze se mockrat vracim, ze to nevede nikam nebo zakaz apod. A hlavne vetsinou se jede po asfaltu, tech par chvilek mimo jsou jen takove tresinky. Zase prejezd rakousko cesky hranice po sotoline vzdycky potesi :) A taky se snazim jezdit mimo volna a vikendy, kdyz na tech soustkach vetsinou nikdo neni.

A treba u nas na Vysocine, ktera je bohuzel aktualne total jina a znicena kurovcem je hodne novejch cest od tezaru. Tam se taky obcas neco da.

Pokud mas chut se fakt projet, zkus si dat neco z TETu. Uz sem to tu psal nekolikrat, pro me hlavni zdroj pro cestovani ven. Auto i moto.

https://transeurotrail.org/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, myslím přesně ty štěrky a polňačky.

Chystal jsem se letos na TET do Litvy ale když člověk neví kdy tam začnou padat rakety tak je to takový víc adrenalinový než bych si představoval.

Navíc si nejsem jistý jestli chci jet sám když nemám s terénem žádnou zkušenost, možná zajedu na nějaký prodloužený víkend jenom do Německa, přece jen je to blíž, a projedu si jenom kousek.

Zatím jsem teda zkusil že se dá na Tenerce i cestovat docela daleko, předminulý týden jsem v pátek po práci dojel k Baltskému moři do Polska. Hezky tam bylo.  

Upraveno uživatelem Drooz3R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím zase jednou žádost radu. Skútry tu moc nefrčí, takže jen stručně. Vyměnil jsme Forzu 300 za ADV 350 a už po pár km je zjevný, že testy nelhaly a rozdíl v jízdních vlastnostech je ohromnej. Hlavně přední, klasicky koncipovaný moto odpružení posílá jídzu úplně jinam, než je člověk ze skútra zvyklej. Stejně tak posed i "palubka" působí motocyklově.

Ale to je tady celkem fuk. Každopdáně na Forze jsem měl největší příplatkový plexi, takže jsem klidně mohl jet s doklopenou helmou a bez brejlí a do xichtu mi vůbec nefoukalo (a to mám poměrně citlivý oči, takže to myslím doslova). Tady je to ovšem jinak, lexi je nastavitelný ve 4 polohách, ale je celkem malý a aftermarket zatím není, byť čekám že bude. Takže mi do helmy fouká už od 50Km/h a současně mi i píská v uších.

Takže se nechci trápit a rád bych nějakou střední třídu helmy do který mi nebude (moc fučet) a hlavně mi nebude pískat v uších. Jo a samozřejmě nemusí vážit 2 kila ;-).

Zatím v rychlosti jsem koukal třeba na:

https://www.motogaraz.cz/shark-prilba-skwal-2-blank-led-green-blk?varianta=34858

https://www.bolder.cz/scorpion-exo-1200-air-freeway-moto-prilba#28004

Díky za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

warann: ono je to asi jedno, kup, co se ti líbí a vyhovuje. Ale v kombinaci s plexi, bych zajel se skůtrem do obchodu a za jízdy to vyzkoušel. Protože hučet může každá.

No a mě dnes pobavili zase dva "znalci" první mi tvrdil, že bych měl být ve "svazu veteránistů", když chci jako jezdit na něčem starém, to jsem nepochopil co je. A druhej mi vysvětloval, že s tou mojí sajdou jezdil už wehrmacht a že jsem s tím od války nemusel nic dělat. 🙂

Ten svaz, to mi připomnělo inženýra Králíka a svaz houslařů. 🙂

Upraveno uživatelem Wanderer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Šubrtkou špatně neuděláš.  S1PRO byla to nejlepší, v čem jsem kdy jezdil. Dva malý mínusy: to ovládání clony v hraně mi shazovalo clonu vždycky když jsem koukal na přednost zleva, o vyšší ramenní chránič na bundě. A druhej, zvenku byla fakt velká, to zas je daný vymakaným vnitřním prostorem a tichem. Od tý doby mne všechny ostatní kýbly štvou, že do nich táhne a jsou hlučný. Vloni jsem přikoupil karbonovýho Scorpiona (potřeboval jsem jednu celočernou) a fakt mě překvapil kvalitou zpracování. Za cenovku lehce přes deset má všechno co jsem chtěl, jezdím jen integrály. Vybírat klapačku, o jiný než Šubrtě ani nepřemejšlím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...