Přejít na obsah

Motorkáři


Doporučené příspěvky

Pokud to myslis na dyl a na delsi cesty tak rozsirit papiry, pokud obcas na zabavu tak treba ten ktm duke, nebo ta honda, nebo nejaky motard muze byt zabavny, jezdil jsi nekdy?

 

http://www.motocykl-online.cz/novinky/ktm-duke-125-na-ceskych-silnicich

http://www.hondamch.cz/cs/novinky/nova-honda-msx-125

http://www.motocykl-online.cz/testy/nejlepsi-supermota-125-ccm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ty odkazované 125ky to ale bohužel neplatí,rozšíření řidičáku se vztahuje pouze na motocykly s automatickou převodovkou.Někde jsem viděl diskuzi,že by se to mělo vztahovat i na takzvané poloautomaty,(bez páčky spojky,jen s řadicí pákou),ale nevím jak vypadá výklad zákona.Tyhle motorky většinou vypadají jako takové štíhlé skůtry na velkých kolech.Měl jsem možnost v minulém roce vyzkoušet jeden,(byla to značka Loncin),a docela to jelo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

automat - tu konkretne variator - je vec ktorej sa normalne motorky snazia vyhnut. Proste kurvitko. takze v tom by som bol asi skepticky. ak chces jazdit na dvoch kolesach preto ze to je praktickejsie, tak skuter. Ak chces jazdit na normalnej motorke pre radost, zabudni na automat a rovno upgradni vodicak. Ja osobne nikomu nad 30r neodporucam zacinat, ale to je moj osobny postoj k veci.

 

do skutrov sa tento druh prevodovky montuje preto, lebo je to easy to use, ma to vhodne vlastnosti do kombinacie k tym malorazkovym motorcekom - skutre boli povodne vymyslene ako uzitkovy predmet pre bezneho cloveka, ako alternativa auta. Tj musi na tom byt schopna jazdit teta v kostyme na vysokych podpatkoch. Cova: skuter je nazov pre typ konstrukcie motocykla (pomocka - ked sedis tak na nom spojis kolena), nemusi mat nevyhnutne variator - aj ked ich bez variatora vela asi nejazdi :)

 

trojkolkam a quadom sa vyhni, nema to s motorkou vela spolocne. resp asi tolko co snezny skuter, vodny skuter a Vespa :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pretoze vacsina ludi uz ma zafixovane nespravne navyky a stereotypy* nezlucitelne s prezitim na dvoch kolesach. kazdemu ukazem par obrazkov, videi + nech si ide skusit zajazdit na voziku - ked si to preberie ze ok, tak prosim. Ale ked nemal gule zacat do tridsiatky, nech uz na to kasle. radsej nech obhana baby, to si maximalne vyklbis koleno v posteli. alebo pilotny preukaz - lietadlo je humannejsie /lekciu s vozikom mozno vynechat/

 

ja jazdim od 10 rokov (legalne od 17tich), mam 40. predstava ze by som v 30ke zacinal ma naplna presvedcenim, ze by som tu uz davno nebol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět nerozumím..... Mám kamaráda, který začal ve 32letech, ale né proto že by na to neměl gule, ale prostě se v 21 letech vrátil z vojny , oženil se,stavil barák ,chodil do práce, staral se o děti..... No a pak začal jezdit na motorce, co ja na tom divného? Dnes má 45 a jezdí možná líp než ty (to neumím posoudit, protože tě neznám),tak-že v tom nevidím žádný problém. Vždy záleží jenom na tom ,jestli člověk chce začít jezdit, a je jedno jestli v 20, 30 nebo 40letech.....

 

edit: Ještě doplním, že moje manželka začala na skůtru jezdit v 33......a naprosto v poho.

Upraveno uživatelem wave ceptor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja tohle resil na podzim. koupil jsem skutr, kterej trochu pojezdim a pak si ho vezme dcera, az si udela papiry....

.. jinak, je to piaggio 125 a jede solidne. zatim jsem teda nezkousel plnej vykon, pac je najeto 200 km, ale v poho to atakuje tachometrovou 100. ... takze do mesta, plus blizke okoli - idealni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja osobne nikomu nad 30r neodporucam zacinat, ale to je moj osobny postoj k veci.

 

Panebože a proč né??? To by mne teda fakt zajímalo jaký je v tom problém.....

 

Vubec bych se takovymi vyroky nezabyval, je to samozrejme hloupost. Sem tam se takove ultimativni nazory mezi zapalenymi motorkari objevuji, ale je to stejne, jako kdyz tady nekdo zacne vykrikovat, ze kdo neprosel sbiranim Primek, tak nema s hodinkama radsi vubec zacinat. Ja naopak povazuji za daleko rozumnejsi prave zacit az po te tricitce. Vidim to na vsech kolem sebe. Zacne to byt o pohode, odezni nutnost neco dokazovat jinym sameckum, odezni zaslepujici touha najit si okamzite nejakou samicku, clovek uz ma pul mega za volantem, takze uz par mrtvych videl a pravdepodobnost, ze si clovek tu motorku ve zdravi a dlouhodobe uzije se nasobne zvysuje. 

 

A k tomu automatu, tady bych taky videl vice nazoru, vice moznosti, vice typu lidi, vice zpusobu pouzivani motorky. Propletat se Florencii na motardu muze jen zaslepenec nevidici vyhody automatu. Fanaticti odmitaci automatu na motorce mi pripominaji stejne fanaticke zastance Subaru v otazce 4x4 u aut. Proste nejsou schopni akceptovat, ze nekdo jede na motorce kvuli rozhledu, krajine, pocitu blizkosti k zivlum, vetru a ne kvuli stihacim jizdam a neustalemu saltrovani. Nekteri proste nejsou schopni akceptovat existenci jineho nazoru reprezontavaneho armadou lidi, kteri s usmevem na rtech brazdi krajinu na maxiskutrech. Tohle militantni "skutr neni motorka" je zaslepenost.

 

Nekdo se tu zepta na moznost vyuziti rozsirene platnosti ridicaku, na moznosti pro cloveka bez predchozich zkusenosti, a dostane se mu odpovedi, at si rozsiri ridicak jeste dale a koupi si poradnou masinu, nebo at radeji uz zaleze do hrobky a nevyleza, protoze kdo nezacal pred tricitkou, tak uz nema narok. Tolerance nula, pomoc nula, akceptovani jinych pohledu nula. Jako by kazdy po dvacitce mel cas, prostredky a chut delat do motorek. Jako by nebyli lidi, co nejprve musi vystudovat a vydelat si na to. Jako by tricitka byla, sakra, nejaky vek. Achjo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...