Jump to content

Motorkáři

Recommended Posts

Na Mallorce jsem byl vloni asi 7x. Pokaždý jsem teda měl z půjčovný auto. Silničky jsou tam dokonalý - projet hornatý sever ostrova od letiště až k majáku zabere autem celej den a panoramata jsou úžasný (na motorce budeš rychlejší, protože budeš moct aspoň trochu předjíždět). Ať máš rád cyklisty jak chceš, tak tam tě začnou fakt s.r.a.t., to ti garantuju. Jsou všude a pořád, mezi nimi spousta německých důchodců, co se na těch galuskách potácí, jezdí vedle sebe přes celou silnici..no porod. Jak říkám, na motorce to bude vadit o něco méně, ale autem je to peklo. Kromě dědků na galuskách se přidávají ještě dědci v corsách z půjčovny a ty předjížděj i ti cyklisti. V létě je tam moc vedro, jaro a podzim samej cyklista, v zimě tam může bejt 20 stupnu, nebo taky 4 a hnusně, zažil jsem obojí, takže zima je risk. Já bych osobně jel na motorce raději jezdit na Korsiku nebo v okolí Nice. Ale jinak je Mallorca fakt krásná, moře, hory a i Palma je opravdu krásný město..takže doporučuju, ale úplnou motorkářskou nirvánu bych tam nečekal.

My to máme vždy takový mix všeho, moto, nějaké treky a celodenní půjčení lodě takže nám jde hlavně o to aby tam bylo krásně. S těmi cyklistami mě docela strašíš, zase nějak moc jich pohromadě také není dobré :-) My se zkusíme hlavním tahům vyhnout, pokud to Mallorca umožňuje. Na to jak píšeš byla super Korsika, tu jsem projel dvakrát a musím ti dát za pravdu že je super, miluji to tam, ale po třetí už tam nikoho nedostanu :-) Děkuji moc za info.

je to strasne pekny pojazd. nadherne mesta aj miesta, tie hory su tam neskutocne (nanestastie ta najvyssia je vojnova zona tam sa nesmie) ale pobehal som v ramci moznosti co sa dalo. Skuter ako tak stacil. Nieco silnejsie by som uvital ale bol som spokojny. Myslim ze ta 600 je dobra volba. Treba tam obratnu motorku. BMW 1200 nemohli poriadne obiehat a boli slabsie aj v zakrutach.

Konkretne tato cesta patri tusim medzi 10 najlepsich na svete. stupanie, klesanie, vyhlady mnozstvo zakrut, pekne miesta. nechcem to tu zaprasit, ak by si chcel viac fotiek posli sz)

Paráda, hoď si myslím klidně fotky sem :-) Jsme v motovlákně a určitě se rádo podívá na pěkné poježdění více nadšených lidí do motorek :-)

Jen k tý zimní údržbě: není od věci čas od času s moto pohnout: přemístit jí o nějakej ten metr dopředu/dozadu. Důvod: plošky na pneu když dlouho stojí na stejnym místě.

Jinak jezdim druhou sezónu na CBR 600 FS, sháněl jsem ikonickou VR46 Nastro Azzuro repliku, v hezkym stavu nejsou, předtím jsem měl všechno možný, jednou z nej byl FZ6S, asi 5 sezón, skvělá moto, tisíc km na jeden zátah v kuse no prob, do města ok, na okreskách se dá vyřádit. Den před těmi 1 tkm v kuse jsem dal 300 km na HD Sportster 1200 a po prvních 150 km už jsem nevěděl, jak si sednout. Jinak do Prahy ideálně 250 - 300 ccm skútr nebo SS, nic jinýho. :D

A ta místní adorace NC700, budu to snad muset zkuset, na papíře i naživo mi to přijde jako naprosto bezpohlavní moto, taková obdoba Octavie = služebník bez emocí. Ono i ty moderní šestky jsou sterilní, ne, nevolám po návratu přemotorovanejch mrch s nestíhajícíma brzdama a podvozkem z early 90s, ale tyhle moderní stroje s ABS, TCS, a 35 kW prostě nejsou moto pro zábavu, ale univerzální služebník...

Jinak ideální moto neexistuje, každej má jinej vkus. Za mě ideál sestava: Multistrada 1200, R1 nebo 1199, ZZR 1400 nebo Busa, Daytona 675R, MG California, HD Sportster a nějakej funny skútr do města.

Edited by Olaf

To je jak ta story o princovi co urobil konkurz na svoju nevestu. Velka vec, sto naj dievcat z celeho vesmiru, do finale presli tri, blondina, bruneta a zrzka, kazda tri svetove jazyky plynulo, nadherne jak obrazok, inteligentne, prehlad o politike, sporte, historii, dobre skoly, zo slusnych rodin, a nakoniec si princ vybral tu s najvacsimi kozami.

LOL! Trochu jak výběrový řízení na moje ex...

Ne, to měla bejt ilustrace mého názoru, že ideál v jednom balení neexistuje a kompromisy nefungujou, proto: na každej styl jízdy/účel brát to, co si osobně myslíš, že je nejlepší, nebo ti nejvíc vyhovuje.

Dnes bylo počasí akorát na vyjížďku. Sněhové řetězy jsem nebral, tak to s tou průjezdností bylo trochu horší, ale i tak jsem se vyblbnul.  :)

Edited by Wanderer

My jsme byli včera v Praze... I s mou milou. No a ona tam poprvé uviděla HD Fat Boba, kterého máme objednaného a cca za tři týdny mi přijde...

A její první věta : Ježíš, to je škaredé... Kdybych ji tolik nemiloval, asi bych ji tam z fleku zabil :-D

My jsme byli včera v Praze... I s mou milou. No a ona tam poprvé uviděla HD Fat Boba, kterého máme objednaného a cca za tři týdny mi přijde...

A její první věta : Ježíš, to je škaredé... Kdybych ji tolik nemiloval, asi bych ji tam z fleku zabil :-D

Hele na tomto fóru je vlákno pro každou situaci :-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/93937-rozvod/page-40&do=findComment&comment=2092649

Edited by Duke650

Je mi jasné, že jak si na to poprvé sedneme, upadne v úžas, otočí a bude všechno v pořádku :-)

Ale tak ono co si budeme povídat, motorku si kupuju hlavně pro sebe a její názor mě asi tolik nezajímá :-)

fotiek mam miliardu, to dam v nejakom reporte asi az ked sa dostanem k PC. kto mate cestu okolo tak toto je povinna jazda na urovni zivotneho zazitku v Karlikovej tovarni na cokoladu - vyhradte si naozaj cely den, stoji to zato: