Přejít na obsah

Ebay a pitney bowes


Lamiczka

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Koupil jsem hodinky z Anglie od prodejce, který využívá Global shipping program. Za kolik pracovních dní vám hodinky přišly? 24.1 je odeslali z pobočky z Anglie a  estimated delivery mám od 2.-7.2.. Kdyby to bylo toho druhého, tak skáču radostí, protože bych je rád vytáhnul na jedné akci. Mám počítat s tím, že to do druhého nestihnou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jak to tak čtu, tak asi patřím k těm méně šťastným, kteří měli co do činění s GSP a Pitney Bowes. Vydražil jsem v aukci hodinky za dobrou cenu, prodávající má GSP - Priority Shipping (říkám si, že když to zastřešuje ebay, tak to bude určitě lepší, než obyčejné zasílání). Až poté, co jsem zaplatil a několik dní se v tracking systemu nic nedělo (kromě záznamu o doručení zásilky na jejich centrum v UK), jsem začal trochu pátrat a zjistil, co je GSP a PB za hrůzu. Otevírání zásilek a jejich přebalení z účelem snížení hmotnosti, poškozené či úplně zničené zboží v důsledku přebalení a špatného zacházení, žádné info o doručení, případně dlouhá doručovací doba. Taky jsem se na některých diskuzích dočetl, že drahé zboží, které bylo koupeno za dobrou cenu, se záhadně ztratilo v meziprostoru během přepravy (což se nestalo jen jednou). Bohužel mi nezbývalo nic jiného než čekat do odhadovaného data doručení.

 

Tady je shrnutí:

20.5. platba PayPal

21.5. prodávající odeslal přes Royal Mail Uk

22.5. doručeno UK poštou na sběrné centrum PB

od té doby žádné info ani update v tracking history

termín doručení měl být od 1.6. do 6.6.

Dnes mi samozřejmě nic nepřišlo, tak jsem kontaktoval ebay support a světe div se, zásilka se "ztratila" během přepravy. Během hodiny mi přiznali refundaci celé částky. Začínám fakt věřit tomu, že ty věci kradou při přebalování, pokud se jim vyplatí raději vrátit peníze.

 

(Jen pro srovnání, když sem kupoval Orienty z Malajsie, prodávající je poslal Fedexem a v Praze na letišti byly za 3 dny od provedení platby).

 

Takže poučení pro mě (a možná i pro ostatní), Globa Shipping Program a Pitney Bowes už nikdy více! Sice si říkám, že to možná dopadlo ještě dobře (taky mi mohla přijít místo balíčku omeleta, nebo nedejbože fíky, kterých je na ebayi přehršel), ale stejně to na*ere. Znáte to, uděláte dobrý kauf, pak se těšíte jak malý kluk, dlouho se nic neděje, pak přijdou na řadu stresy, a nakonec zjistíte, že to bylo celé zbytečné a že vás pravděpodobně někdo natáhl.

 

Toť moje první a (doufám) poslední zkušenost s GSP. Pokud máte podobné zkušenosti, sem s nima :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

S PB zatiaľ 1 skúsenosť. Celkom v pohode, hoci shipping obálky (ťah na hodinky) stál 15 GPB  :tired:  Na obálke nálepka s logom ebay/PB, vraj "resealed".

 

Objednané/zaplatené 11. 6.

Odoslané 12. 6.

Doručené 20.6. (odhad podľa ebay 21-26. 6.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Paypall má nový FE interface, který je v češtině, je dost zjednodušený a neda se tam nastavit skoro vubec nic, ale možná je rozšířené nastavení jen dobře skrytý... Jde mi o to prenastavení, aby mi to nepřepočítavalo podle PP kurzu. Máte s tím někdo zkušenosti? 

Případně nedá se někde přepnout do klasickýho rozhraní? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taks donutil moji vrozenou zvedavost se tam prihlasit  a jejich  novej ceskej frontend me intuitivne navedl na prvni dobrou.
Tak nevim jestli jen nepotrebujes vic kysliku :)

Nastaveni>Platby>Sprava automatickych plateb> pak uz ses na starym FE, kde das Available funding sources>conversion options>Bill me in the currency listed on the seller's invoice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pitney bowes nikdy viac. Ale ako pisal kolega vyssie. Vydrazena vec (audio) na UK ebay. za cca 300GBP. Nasledne shipping za cca 35 gBP (P&B). Predajca dal za cca dva dni Tracking kod. Za dalsie dva dni dorazila zasielka do triediaceho centra. Potom sa cca tyzden podla trackingu nehybala. Predajca hral zagorku a ked som kontaktoval ebay support tak obratom konstatovali, ze zasielka sa stratila a full refund.

 

Cele to ale smrdelo, ze islo o daku dohodu ebay a predajca. Samo, je to len moj pocit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych tomu veril, ze to nekdo z PB stopil.. Moje zkusenost je na chlup stejna.. Taky sem hned doatal tracking code, taky se nic nedelo, prodavajici me ujistil, ze je vsechno v poradku (na dalsi dotazy se odmlcel uplne) a kdyz sem cca po mesici kontaktoval ebay support, tak do par minut odpoved, ze se zasilka ztratila, a hned full refund.

 

Za me cely koncept PB smrdi (kdyz ma prodavajici doruceni pres ebay global shipping, tak prodavajici nemuze dorucovat jinak, nez pres PB)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejný případ, měsíc před vánoci nákup dárku z UK, doručení do 15.12. a samozřejmě nic nepřišlo. Kupující poslal fotku lístku, že balík poslal na sběrnu a pak další stopy po balíku končí...

Tak jsem po novém roce otevřel spor a do hodiny byly peníze přiznané zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně jsem si myslel, že jsem měl možná smůlu a že se ten balík třeba opravdu ztratil. Když to ale čtu u ostatních, kteří měli úplně stejný scénář, tak nemám pochybnosti o tom, že je to jedna velká šmelina a přes PB bych už nikdy nic nekoupil.

 

Po této zkušenosti jsem ještě zkoušel kontaktovat podporu, aby mi refundovali rozdíl v kurzu (který dělal asi 2 000 CZK). Přestože to ale zastřešovala ebay a byla to jejich "chyba", tak mě vyfakovali, že ebay s tím nemá údajně nic společného, protože to je jen "market place" a ať se prý obrátím na prodávajícího.

 

Takže ebay GSP a Pitney Bowes už fakt nikdy. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...