Přejít na obsah

Fortis B-42 Flieger Black L.E.


Mikolas

Doporučené příspěvky

Zdravím

Jsem čerstvým majitelem hodinek Fortis B-42 Flieger Black Chronograph L.E. Při nařizování jsem si všiml, že když vytáhnu korunku a vteřinová ručička je na 12 a minutová také tak po zatáčení se začne pohybovat vteřinová a ta minutová má cca zpoždění 20 s a tak má vždy posunuté ručičky. Setkal jste se někdo s tímto problémem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmmm... Dělá :(, jak zatlacim korunku tak začne běžet vteřinová a ta minutová ma vždy prokluz. Toto jsem také zkoušel i jsem si dával vždy pozor abych pri zatáčení korunky nepohnul s korunkou a právě nepohnul s minutovou. Ale pak vždy běží ok. Ten prokluz je pouze při zatáčení korunky. Vůbec se to pak během nošení nezvyšuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Moc děkuji za informace. Ja jsem ji vždy daval po směru. Vyzkouším. Jinak teď se asi nedostanu k natočení videa ale zkusím. Toto jsem našel na internetu. Už se to tu také řešilo ale nějak úplněk jsem si z toho neudělal závěr.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31353-synchronizace-vte%C5%99inov%C3%A9-a-minutov%C3%A9-ru%C4%8Di%C4%8Dky/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne jak pise Fajkus, staci hacknout sekundovku na 12 pozici, nastavit cas s mirnym predstihem a pak pomalicku vracet minutovou rucicku proti smeru casu na idealni pozici. Vetsinou to chce jit jeste par mikrometru pred tuto pozici, kde ji chces mit, rychle zamacknou korunku a bude to cajk. Tohle je ale vlastnost uplne vsech mechanickych hodinek. Taky si na tohle celkem potrpim, aby to sedelo naprosto presne a nekdy serizuju i 3x po sobe, nez jsem 100% spokojeny s vysledkem. A to jeste na tu minutovou rucicku ziram jen jednim okem, abych nemel zkresleny uhel   :eek:

Upraveno uživatelem flax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já jsem se toho zbavil ve chvíli, kdy jsem točil už 4-5 mechanik, to znamená že to vždy při nasazení jiných hodinek každodenně nastavuju čas a už mě to při té frekvenci nastavování přestalo bavit dělat úplně do detailu:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...