Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

nevím, zda někdo na fóru tyto hodinky vlastní či nikoliv, nic moc k přečtení toho o nich v češtině není, tak se podělím o svoje dojmy.

Přibližně rok jsem hledal hodinky, ze kterých bych byl paf. Postupně jsem vystřídal několik Orientů, Casio a Seiko (z nichž si ponechávám SKX), byly to super hodinky, ale nebylo to úplně ono. Asi nejsem sám, komu se neskutečně líbí Suby (nejvíc asi 14060), ale tolik peněz za hodinky prostě nedá. Tak jsem po přečtení asi miliardy kladných i záporných názorů na homage chtě nechtě začal pokukovat po nějakých hodinkách, které se Subům nápadně podobají. V hlavě jsem měl Ginault, ale i ty pro mě byly nad limit. Načež jsem pořídil Steinhart Ocean One 39 se zelenou lunetou a myslel si, že bude klid. No a pak přišly kulatiny a rodina začala vyzvídat, co by mi tak udělalo radost :-)

Hodinky přišly v pěkné krabičce z napodobeniny kůže, fólie jsem z nich sundával asi hodinu, obalený byl doslova každý záhyb. Součástí balení je šroubováček na tah (neboli náramek), záruční karta, leštící hadr, řemínek na přezutí a nakonec karta s údaji o regulování strojku. Hodinky prochází šestitýdenním testováním na vrtiči v různých polohách, což má simulovat používání, přičemž po každém týdnu je hodinář sešteluje, aby vyladil přesnost.

ORUYKSd.jpg

 

2lQ81wZ.jpg


Pouzdro je rozměrově snad úplně stejné jako u předchozí generace Subů (na netu jsou spousty porovnání s jinými hodinkami, Suby nevyjímaje), klasika 316L ocel, boky leštěné, zpracování parádní, přechody mezi boky hezky udělané, při bližším pohledu je prostě vidět, že tohle je jiná liga. Na korunce je Ginault květina, samozřejmě je šroubovací, šroub je tlustý skoro jako celá korunka :-)

 

2jz5ULX.jpg

Luneta (120 kliků) nejlíp funguje tak, že se při otáčení trochu zmáčkne dolů, chodí doslova jako po másle, fakt nádhera. V jiných recenzích jsem se dočetl, že má zlomek milimetru vůli, moje se nehne ani o fous. Vložka hliníková, na lumibodu je safír.

 

LUliNJv.jpg

Ciferník je černý jako bota, používají tzv. enamel dial, což se dá vygooglit. Pro mě je to prostě černočerný krásný lesklý ciferník. Indexy samozřejmě aplikované. Ginault jsou jakýsi mix předchozí generace Subů s ciferníkem mil-subů s tahem z posledních Subů :-) Tomu odpovídají větší indexy a ručičky. Co se týče lumi, tak na tento model používají jakýsi svůj zázračný Gold Sand Lume (mají i modely s BGW9). Indexy jsou při bližším zkoumání takové žlutooranžové, na fotkách to tak nevypadá, protože jsou přesvětlené, ale je to fakt nádhera. A svítí fakt hodně (sytě zeleně) - na fotce Ginault vlevo a SKX vpravo. Nápisy na ciferníku jsou dle mého názoru jedna ze slabin Ginaultu - nápisy se trapně snaží opsat to samé, co je na Subech - posuďte sami.

 

sKywOLl.jpg


Sklíčko je vypouklé safírové s AR, viditelnost z boku taková, že by člověk nepoznal, že je vypouklé.

 

Tah (aka náramek) je pro mě stěžejní část hodinek. Tohle je prostě dokonalost. Ano, kromě korunky na sponě je to totální kopie současných Subů. Zúžení 20- 16, luxusní zpracování, zaoblené hrany, koncovky pasují jako by byly součástí pouzdra. Ohebnost šroubovacích dílků je vysoká na obě strany, díky čemuž je tah neskutečně pohodlný. Jsou to jednoznačně nejpohodlnější hodinky, co jsem kdy měl na ruce. Spona má kopii glidelocku, který funguje jedna báseň.

 

aScWif4.jpg

 


Otevírání a zavírání spony je slast, vše chodí pěkně hned od začátku - jak pojistka, tak samotná spona, která má tu zavírací část na pružinku, takže stačí jemně a elegantně zabrat prstem bez "vycvakávání".

 

4fOi9AE.jpg

 

wc06J8C.jpg


Dostáváme se ke kalibru, což je trochu kontroverzní část hodinek, které se jinak pyšní vlasteneckým nápisem "Hand built in America" (Ou maj gád!). Jmenuje se Ginault Caliber 7275 a jedná se o klon ETY 2824. Kontroverze spočívá v tom, že Ginault tvrdí, že ho téměř celý vyrábí v USA, ale nikdo jim to nevěří :-)

Pokud jde o mě, je mi to jedno, nevyznám se v tom, ETU beru jako spolehlivý stroj a její klon snad bude spolehlivý taky. Pokud jde o přesnost, tak s tou to zatím u mě není tak slavné jak se píše (i když je mi divný, že všichni na netu píšou, že jim jdou poměrně přesně), protože mi dělají mezi 10-15 sekundami do plusu. Hodně záleží, jak je na noc položím. Demagnetizaci kouzelnou krabičkou jsem zkusil - nepomohlo. Psal jsem ohledně toho do Ginaultu, dostalo se mi korektní odpovědi, že odchylka pro ETU je taková a taková a že je to ve "zdravém rozmezí" a že to mám pár měsíců ponosit a pak se uvidí. Tak uvidíme :-)

Další kontroverze - cena. Hodink standardně stojí 1299 dolarů. Spousta lidí má blok dát za homage tolik peněz, ačkoliv se většinou shodují, že za to ty hodinky vzhledem ke kvalitě rozhodně stojí. Druhá věc je, že je o Ginaultu známo, že poskytují slevy, což byl i můj případ. V minulosti poskytovali výrazné slevy za příslib pozdějšího videoporovnání/recenze s jinými hodinkami na YouTube. Řekl jsem si, že za zkoušku nic nedám a napsal jsem e-mail s dotazem, zda ještě poskytují nějaké slevy apod. Odepsali mi, že (pro prosinec 2017) mají dvě akce - slevu 35% pro každého, kdo si o ní napíše nebo 40% pro toho, kdo je pak ochoten se o nich zmínit buď na YT nebo na nějakém fóru. Využil jsem druhou možnost, jelikož bych se s nimi zde stejně chlubil :-)

Doprava - v mailu mi bylo sděleno, že doprava po Evropy probíhá v jejich režii, to znamená, že hodinky pošlou do Anglie a teprve z Anglie je pošlou adresátovi v EU. Čímž odpadá hrozba doplatku, který by v tomto případě mohl být poměrně zásadní :-) Objednávku jsem zadal 15.12., sledovací číslo jsem dostal až ve chvíli kdy se odesílalo z Anglie ke mně. GLS mi pak hodinky doručila 28.12., celková cena 828 dolarů.


Jo a málem bych zapomněl - hodinky mají 40mm, ISO 6425 - vodotěsné do 300m, 38 hodin rezerva (moje mají 43) a tak dále a tak dále...

Pro úplnost bych dodal, že hodně vycházím z předchozího vlastnictví Steinhartů, které mi na pohled připadaly, že Suby kopírují mnohem víc. Těžko se to vysvětluje, ale u Ginaultů mám pocit, že ty hodinky jsou víc "své" a kvalita je někde úplně jinde. Celkově jsem z těch hodinek úplně hotovej, nikdy předtím jsem z hodinek takový pocit neměl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pár dalších fotek... Z fotek to tak nevypadá, ale hezky se "Zavrtají" do ruky a tak nějak s ní splynou, spíš působí menší.

 

ffF78RH.jpg

 

WLF1vnh.jpg

 

TTibVHR.jpg

 

m92Nn2c.jpg

 

JVLUUPa.jpg

 

Ještě než mi někdo napíše, že jsem koupil předraženou kopírku/špínu a že jsem měl radši došetřit na SMPc, Moony nebo rovnou Suby, bych chtěl říct, že nad těmito hodinkami jsou pro mě už asi jenom ty Suby.

 

U hodinek mám totiž podmínku, aby měly zúžený tah o 4mm (ideálně 20-16) - vím, jsem úchyl. Navíc se mi Suby fakt hodně líbí. Kdyby mi někdo řekl, že mi tyto hodinky zadarmo vymění za Omegy, tak bych to vzal jenom proto, abych je obratem prodal, zase koupil Ginault a zbytek si nechal :-)

Upraveno uživatelem Mr. Igelit
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Kdyby mi někdo řekl, že mi tyto hodinky zadarmo vymění za Omegy" 

 

obávam sa, že toto by Ti niekto kto má OMEGA nikdy nepovedal, srry :-)

Fakt, jo? To byl vtip, jen čistě teoreticky. Já vím, že jsou Omegy daleko lepší, ale mně se prostě nelíbí :-)

 

 

 

Veľmi zaujímavé hodinky. Určite je veľké plus, že nemajú mercedes ručičku. Gratulujem k výberu.  ;)  

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ocean One jsou super! Kdybych neměl narozeniny a "nedostal" Ginault, tak bych je nadále měl jako svoje jediné hodinky.

 

Vyjádřil bych to takhle - kdybych dostal 10 tisíc na hodinky, koupil bych si Ocean One, kdybych dostal 20 tisíc na hodinky, koupil bych si Ginault, kdybych dostal 40-160 tisíc na hodinky, mooožná bych uvažoval o Oris 65, ale spíš bych si stejně koupil Ginault (nebo oboje) a zbytek peněz si nechal, kdybych dostal 160 tisíc na hodinky, koupil bych si tady keramické Suby a pak si asi zrušil účet :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím pouč mne prosím. V čem konkrétně jsou lepší Ginault oproti Steinhart, že za ně chtějí takové peníze?

Myslim, ze je to jeho osobni pocit.

Kazdej to mame jinak a to je dobre ne?

Hezka recenze, dik za ni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám zájem se hádat.

 

Čistě subjektivně mi připadají kvalitnější - lepší a hezčí ciferník, lepší lumi, bytelnější korunka, lépe opracované pouzdro, mnohem lepší tah, koncovky sedí naprosto přesně, hezčí hrany, daleko lepší spona. Na druhou stranu horší strojek a nová značka.

Cenový rozdíl 10 tisíc vs. 18,5 tisíc mi v tomto případě připadá adekvátní. Pokud jde o plnou cenu, tak už je to trochu diskutabilní, ale já bych do nich šel asi stejně.

 

Nikoho nenutím, aby si je kupoval, nikoho nenutím to číst.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

videl jsem je, v ruce drzel... a vubec se igelitovi nedivim, to zpracovani je fakt dechberouci, jsou moc hezky

ale ze se casem dostane nekam jinam je naprosto bez debaty, to ceka kazdeho, kdo se z tohoto fora fofrem neodhlasi :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se může stát :-) Každopádně můžu říct, že "všechny" minulé hodinky jsem kupoval s tím, že jsem někde vzadu v hlavě měl lepší (a dražší) a pořád jsem "hledal dál".

Po koupi Ginaultů se mi poprvé stalo, že už nepomýšlím na nic dalšího. Respektive další jsou pro mě ty Suby, a to je pro mě zatím takové sci-fi, že o nich ani nepřemýšlím :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ocean One jsou super! Kdybych neměl narozeniny a "nedostal" Ginault, tak bych je nadále měl jako svoje jediné hodinky.

 

Vyjádřil bych to takhle - kdybych dostal 10 tisíc na hodinky, koupil bych si Ocean One, kdybych dostal 20 tisíc na hodinky, koupil bych si Ginault, kdybych dostal 40-160 tisíc na hodinky, mooožná bych uvažoval o Oris 65, ale spíš bych si stejně koupil Ginault (nebo oboje) a zbytek peněz si nechal, kdybych dostal 160 tisíc na hodinky, koupil bych si tady keramické Suby a pak si asi zrušil účet :-)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...