Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...
  • Odpovědi 166
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kluci ikdyž tady ta otázka byla - potřebuju pro mamku detektor tak 10-11k, převážně na hledání mincí a rejdění po poli. Já s ním budu možná hledat urvané nástrahy když bude málo vody na přehradě :D
Fakt nechci zvedat ten limit.
Nějaký tip? :) díky

Odesláno

Je to moc pěknej koníček a na detektor webu je často moc hezký počtení. Měl jsem detektor jednou půjčenej. Hledal jsem bez přípravy ( to je určitě základ) a tak jsem našel jenom součásti pluhů apod.

Trochu by jsem se ale bál, že by jsem, při mé smůle vykopal minu a moje okolí by se o mém úspěchu dovědělo až z černý kroniky.

Ale určitě je to lepší výlet do přírody než jen tak chodit a čumět :notworthy:

• Po letech...
Odesláno

Tak nějak sem tu projížděl témata a nikde jsem nic nenašel. Tak sem si dovolil založit tuto novou diskuzi a zjistit, zda-li se tu pohybuje taky někdo s toto zálibou ....

Diky mě letité zálibě ve starožitnostech a jiných blbůstkach spjatých s historii a historii celkové ( jak tuzemskou, tak zahraniční ) a důmání po neobjevených, či za nějakých okolnostech schovaních věcech a za tu dobu zapomenutých, sem si před časem pořídil detektory kovu a magnety, které mi nějakou dobu leželi ve skříni a teď sem se je rozhodl na občasný únik mimo civilizaci oprášit ....

vzít prostě psa, něco dobrého ke kouření, ? nářadí? a zkoušet štěstí:0) :0D

post-35752-0-90041200-1519068662_thumb.jpeg

post-35752-0-97986700-1519068785_thumb.jpeg

post-35752-0-57144600-1519068860_thumb.jpeg

post-35752-0-13662500-1519068905_thumb.jpeg

post-35752-0-56712500-1519068919_thumb.jpeg

post-35752-0-61946100-1519068930_thumb.jpeg

Odesláno (upraveno)

Ako vies, ze ked to pipa, ze to nie je nejaka letecka puma a podobne?

To už je riziko tohoto koníčku ... Ale ono to zas není tak horký... Najitý subjekt si vypípáš, tudíž máš představu o jeho velikosti, pak nebudeš kopat jak permoník a při nějakém blbem pocitu to utneš. Je fakt, že kopu v rizikovějším prostředí ( díky nějaké době v domovech důchodců a reminiscenčniho okénka ) mám celkem propracovanou mapu v blízkém a širším okolí bydliště kudy táhli Němci a jiní, jak na začátku tak při konci války a chodím hledát podle ní ... Ale i otec byl nějakou delší dobu pirotechnik a já bohužel/bohudíky absolvoval nějakou dobu s ním i v kasárnách tak s toto problematikou dobře seznámen...

Co zajímavého už si našel?

Celkem nic, nějaké před válečné, válečné a po válečné mince některé i stříbrné, sem tam zbytky z vojenské výstroje ( přasky, knoflíky, odznaky) bambilion vystřílene munice, plechovky, víčka od piva :0D hold pořad sou mezi nama lidi čuňata a co si přinesou do lesa, tak to neodnesou... , a spoustu jiných ... za mne bych to shrnul že se neobjevilo nic co bych ohodnotil jako super nález ....

Ouuu chybka se vloudila.

Opravdu sem to nějak přehlédl :0/

Tak to prosím když tak smrskni do jednoho... :0)

Děkuji ...

Upraveno uživatelem Lobber
Odesláno

Dříve jsem chodil dost často. Fakt mě to bavilo, jenže chronobundus mi vzal čas i na toto hobby, ale detektory stále mám. Pořád se chystám, že až se oteplí, vyrazím. Jenže už se chystám asi tři roky. Zajímavý nálezy jsem měl taky, žádný poklady, spíš drobnosti, ale potěšily. Chvílema je to i adrenalin, když pípne ten správný tón a kopnu třeba Pražský groš (1x), to mi srdce tluče jako blázen, když ještě dohledávám. 

Finančně to není náročný koníček. Detektory jsou na trhu od cca 5 tisíc, na inzerát se dá sehnat i lepší detektor za dobrou cenu. Já mám detíky dva a ten jeden se už asi zaplatil, kdybych ty nálezy někde na aukru prodal. Ale o to nejde, jde o tu radost a o ten pocit, že jsem kopnul třeba minci, se kterou se platilo už třeba za Václava IV. Na internetu je spousta informací, rady, názory, zkušenosti, mapy atd. Stačí, jen pořídit ten klacek a s nadšením vyrazit a hlavně, nenechat se otrávit, páč těch fakt zajímavých nálezů, je oproti tomu odpadu opravdu málo.

Odesláno

Jirko, tos me prekvapil.

Mam to stejne jako ty. :-)

Kdysi jsem si poridil, jen tak z hecu, CS770XD a nescetnekrat vyrazil do terenu.

Ted uz nechodim tak casto, ale pokud muzu, tak vyrazim.

Sice je to klacek zacatecnicky, ale hodnekrat jsem zaperlil vice nez kolega s cenove drazsim digitalem. Je to o stesti!

Snad se nekdy-nekde potkame. ;-)

Odesláno

To je dobrej klacek. Já mám taky jeden takový analog od Tesora a jeden digitál od Fishera, kterej byl třikrát dražší než ten Tesoro, ale lepší nálezy jsem měl s tím analogem. Docela mě štve, že jsem to v poslední době tak ojebával. Ten zatracený chronobundus, ale hlavně moje lenost jsou toho příčinou. Doufám, že tohle vlákno neusne, a že se přidají další, kteří s tímto koketují. Potřeboval bych na jaro namotivovat. Poklady čekají....

Odesláno

Mám starého Whitese eagle a taky už je řádně zaprášenéj. :( Asi ho na jaře opráším.

Odesláno

Jednu dobu sem nad touto zálibou okrajově uvažoval, (ale dál sem se nedostal).

Můžeš tedy nadhodit aspoň základní vybavení a jeho finanční náročnost?

Tak základní vybavení co se tyče hledačky v ucházející kvalitě v rozmezí 10-20k, a pak ti stačí k tomu jen nějaká lepší lopatka, tož je cca do 1k. Nic víc nepotřebuješ.... když budeš chtít tak magnety na magnetfishing od 500,- dle váhy nosností ... Toť vše ... pak je to na individualitě jednotlivce... :0)

Odesláno

To je dobrej klacek. Já mám taky jeden takový analog od Tesora a jeden digitál od Fishera, kterej byl třikrát dražší než ten Tesoro, ale lepší nálezy jsem měl s tím analogem. Docela mě štve, že jsem to v poslední době tak ojebával. Ten zatracený chronobundus, ale hlavně moje lenost jsou toho příčinou. Doufám, že tohle vlákno neusne, a že se přidají další, kteří s tímto koketují. Potřeboval bych na jaro namotivovat. Poklady čekají....

Poslední věta mluví za vše :0) .... POKLADY ČEKAJÍ....

já teď premyslim o změně lokace, vyjet mimo komín na Vysočině tam je prd. Mám projití i tak nějak Krkonoše ( když tam jedu na ryby či byke tuhle blbustku si beru s sebou )

Tak bych uvítal i nějakou zajímavou oblast ( třeba jen co se tyče přírody, poklady Vám tam necham. Nebo půjdeme královským dělením 0,0000006% Vám zbytek mě :0D )

Odesláno

Nevím čím to (možná věkem), ale poslední dobou bych se nejraději vrhl do všeho nového. Zkoušky na zbran jsem zvládl, učím se pít dobrou kávu, začínám kurz potápění a ted mě láká i to hledání pokladů:-D Nikdy jsem to neměl v ruce, co myslíte je třeba nějaké školení nebo koupit a zkoušet?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...