Přejít na obsah

Audemars Piguet Royal Oak


Doporučené příspěvky

Malý krok pro lidstvo, velký krok pro člověka, tak bych popsal chvíli, kdy na vašem zápěstí poprvé zapnete sponu takových hodinek. Po starých Primkách po tátovi, následně Festinách Chrono Bike, pak první návštěva chronomagu a již první mechanické Tissot LeLocle, ikonické Tag Heuer Carrera 1887 CAR2A11 a stále aktuální Steinhart Ocean One 39 si Vám dovoluji představit mé první HH hodinky AP Royal Oak s černým "Grande Tapisserie" ciferníkem.
Kompletní manufakturní výroba v kolébce komplikovaných hodinek v LeBrassus, nacházející se v údolí zvaném Valeé-De-Joux (cca 96 % hodinek je čistý swiss made - informace přímo z nitra AP). V této historické hodnářsky významné oblasti ležící při západní hranici s Francií dále potkáte v docházkové vzdálenosti od sebe další přední manufaktury jako Vacheron Constantin, Jeager-Le-Coultre, Breguet, Blanpain a Patek Phillipe. Je tam velmi příjemná procházka, doporučuji jednou za život absolvovat a uvědomit si, jak malý svět těchto hodinek ve skutečnosti je. Žádné továrny nebo průmysl, jen pečlivá ruční a tradiční strojně-mechanická malosériová práce.
Hodinky z rýsovacího prkna v té době váženého designéra Géralda Genty (dále navrhl např. Patek Philippe Nautilus nebo IWC Ingenieur) poprvé spatřily světlo světa v roce 1972, tedy víceméně na počátku quartz krize, kdy byly navzdory obecnému nezájmu o drahé hodinky představeny jako luxusní sportovní mechanické hodinky v oceli a to prakticky za cenu dosavadních zlatých hodinek, což dle hodinářské veřejnosti nemělo valnou šanci na úspěch, ale osud to chtěl jinak a dnes tu před sebou máme jednu z nějvětších ikon hodinářského průmyslu jedné z mála hodinářských značek, které jsou v dnešním upadajícím segmentu luxusního zboží opravdu úspěšné:

odkaz na AP web a technické parametry:
https://www.audemarspiguet.com/en/watch-collection/royal-oak/15400ST.OO.1220ST.01/

+ pár videí, jak se takové hodinky vyrábí:



Díky za pozornost a někdy na srazu hodinkám zdar. :)

post-6079-0-23016800-1519403943_thumb.jpeg

post-6079-0-66586200-1519403976_thumb.jpeg

post-6079-0-06890100-1519403996_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

VELKA GRATULACIA k ikonickym orlojom, myslim ze to nieje sen len kolegu nadomnou ale sen kazdeho clena na tomto fore, PARADA;-) a tiez sa neviem dockat dalsich fotiek

 

Můj už ne ;)

 

Ale jsem moc rád, že se to tu rozšiřuje 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem nestihl možnost editace příspěvku, ještě jsem chtěl dodat, že model samotný je samozřejmě vyhotovený tradičně z oceli, šroubky na lunetě, ručky a indexy jsou vždy z bílého zlata. Vzadu se odhaluje stroj 3120 a především rotor z 22karátového růžového zlata, na kterém jsou zobrazeny vlajky obou rodů Audemars a Piguet. Dále nutno podotknout, že AP je jako jedna z mála hodinářských firem stále naprosto nezávislá rodinná firma a nespadá pod žádnou skupinu. Může se tedy soustředit čistě na hodinky a né na plnění čtvrtletních výkazů "za každou cenu" stanovených akcionáři nebo se podřizovat stanovené hiearchii značek ve své skupině. Roční produkce je v současné chvíli zastavena na 40 tisíc kusů ročně.

 

Andrew - děkuij za otázku, upřímně cítim velkou úlevu, jo úlevu. Věděl jsem celých 7 let že to jednou přijde a chtěl jsem to stihnout než se ožením a než mi to bude muset někdo schvalovat. Přítelkyně naštěstí po určitém výkladu celou situaci pochopila. : )))) Dále je to pocit asi jako svatba po 50letém vztahu. Je to věc kterou víš že chceš, dávno ten vztah už funguje a jenom to stvrdíš, takže samozřejmě vnitřní radost je na místě. Určitě se ale nejedná o nějaký neříditelný wow efekt, prostě v klídečku.

 

969 - já to nebyl, na ruce jsou teprve od dnešního odpoledne.

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...