Přejít na obsah

Konec Sarb linie


Dreak

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 60
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jen si z toho dělejte prdelky. Mě to na pětkách (snxs77) nijak nevadí, naopak. Ale těm sarxům to podle mého vyloženě škodí. Nic to nemění na tom, že jsou to skvělé hodinky s ještě lepším zpracováním.

 

Pro mě je seiko srdcová záležitost, takže jim to rád odpustím.

 

odjinud: je to čistě subjektivní pohled na věc. Osobně se mi ty hodinky líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zdravím, 

 

nedávno jsem začal pokukovat po hodinkách ke kulatým narozeninám+promoci a po poměrně pečlivém hledání se mi nejvíc zalíbily SARB033. Až později jsem narazil na informaci, že končí jejich výroba, což mě fakt hodně zklamalo, protože jsou podle mě naprosto dokonalý a přesně splňují mé představy (tzn. zhruba do 15 000 Kč, s automatickým nátahem+možností ručně dotáhnout, s konzervativním vzhledem, který zároveň není zbytečně archaický - bude mi 25, rád bych je nosil běžně ke košili a džínům, k obleku, ale i "normálně k tričku"...což bych řekl, že třeba právě zmiňované cocktailky nesplňují, ač se mi jinak docela líbí).

 

K jádru mého dotazu. Původně byly plánovány až zhruba na prosinec 2018, nemám žádné zkušenosti s nákupem končícího modelu, předpokládám, že cena vzroste (už se tak patrně stalo, kolik prosím stály původně? Teď jsou v českých obchodech zhruba za 14 500 Kč). Kdy podle vás dojde k vyprodání zásob? Nebo jsem to už prošvihl? Myslíte, že je racionální pořídit je teď a dát je na půl roku do šuplíku, anebo je na cestě nástupce, který bude mít akorát jiný font písma na ciferníku? :D 

 

Kolega výše dával odkaz http://www.shoppinginjapan.net/sarb033. Máte prosím zkušenosti s tímto obchodem? Nepošlou "fejky" anebo používané kusy? 

Ta cena se mi zdá podezřele nízká, kolik to vyjde celkově i s clem?

 

No a jako poslední se zeptám na tipy ohledně podobných hodinek, zaujaly mne třeba Victorinox Alliance Mechanical 241668, ale líbí se mi méně a jsou za vyšší cenu, to by mě asi mrzelo (navíc už mám Wengery, takže jedny "nožařské" hodinky mi asi stačí :) ).

 

Děkuji moc za odpovědi, vím, že jsem si ty informace asi mohl vyzobat z jednotlivých vláken, ale okamžitě jsem se do těch hodinek zamiloval a chytil paniku, že už nebudou :D takže bych rád odpověď od lidí, co tomu rozumí, na jednom místě :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním, že mne zaujaly Tissot Automatics III T065.430.16.051.00 - nelíbí se mi na nich ale jeden detail, a to konec vteřinové ručičky, kvůli tomu bych si je asi nekoupil. No a pak Seiko SNXS79, což by mě mrzelo, že nemají safír, mají menší rezervu chodu apod. ...jsem co se týče mechanických hodinek zatím neznaboh..je to tedy tak, že často automaty nelze natáhnout ručně a je třeba s nimi "třepat"? Ne vždy a všude s sebou budu chtít tahat natahovač..proto bych taky tak rád upřednostnil ty SARBy...a co se těch týče, není pro ně to ruční natahování "méně zdravé" než odložení v natahovači? Radši bych si je natahoval jako obyčejné mechanické hodinky a automat bral jako "bonus".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš ty SARB033, tak bych je objednal na www.unger-schmuck.com. Nedávno jsem tam jedny kupoval a naprostá spokojenost, přibalil mi i propisku a 32 GB flashdisk :)

Ale pohnul bych si, dokud jsou.

Ta cena na shoppinginjapan neobsahuje poštovné a samozřejmě ani DPH, takže výsledně to vyjde ještě dráž než u toho Němce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc díky za rychlou odpověď :) Přiznám se, že mi do toho ještě vstoupily HAMILTON KHAKI FIELD AUTO H70455533 38mm -_- Asi časem budu potřebovat oboje :D Ještě jsem teda neviděl ani jedny, na hamiltony se každopádně půjdu někam podívat..sakra proč ty sarby zrovna museli přestat vyrábět.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-MECHANICAL-Stainless-steel-Automatic-Mens-Watch-SARB033-w-1-Yr-Warranty/182586350917?epid=8017326618&hash=item2a82fe9d45:g:76cAAOSw90xawIrP

 

Nemáte někdo zkušenost? Vypadá to na týpka co to tahá ve větším do UK a pak prodává v EU.

Bohužel už i tam se odráží konec linie a za posledních 14 dní zvýšil cenu o víc jak 1000kč. To už se mi pomalu přestává chtít riskovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Dnes se mi doneslo info (z japonské televize) že Seiko končí řady jako SARB protože je hodně ve ztrátě z tohoto segmentu. Že potřebuje více ukousnout z koláče hodinek od 200 000,- kč a výše. Tedy z toho kde je nevětší zisk. A jednoduše řečeno že na hodinkách ze středního segmentu prodělává. Že jsou za ty prachy moc kvalitní a že drahý Seika kupujem jen mi tady na chronomagu:-D Že průměrný movitější zákazník si koupí radši něco co dokladuje jeho status - tedy Rolex, Omega a další známé značky.

 

Je fakt že letošní novinky i ze středního segmentu už nejsou tak levný jak je Seiko zvykem.

 

Zajímalo by mne jak to udělají. Jedním z jejich cílů je prý více oddělit GS od standartního Seiko a dodat GS víc machrindexu. Držme jim palce a buďme rádi za SARB kdo je má (a netvrdím to proto že mám jedny v prodeji:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kremove SBQJ019 alebo cierne SBQJ015?

 

 

Ja som zase narazil na jedny Alpinist GMT, tusim to boli 8f56. Mal ich jeden amik na letisku a nieco take som videl nazivo iba raz, ale kazdopadne by som ich bral hned. Poznate ich?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...