Jump to content

Nové ocelové G-Shock gmw-b5000

Chumpus

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sluší se říct, že jsem digitálky neměl asi 20 let, nikdy jsem neměl jiný G-Shocky a dokud jsem před časem neviděl tyhle ve světe barevných kouzel (chci říct na instagramu), tak jsem ani žádný nechtěl. A říct se to sluší proto, protože vám neumím nabídnout žádné srovnání s ničím podobným... :)

První dojmy po třech hodinách na ruce:

• Jsou lesklý. Jakože T-1000 lesklý. Platí to ale naštěstí jen pro koncovky pouzdra; jemně broušený tah a luneta to uklidňují.
  • Ty leštený plochy budou prima magnet na škrábance a člověk má potřebu je pořád něčím otírat.
  • Čekal jsem, že budou na ruce těžký. Jsou ale tak dobře vyvážený, že o nich skoro ani nevím. Uvidíme časem.
  • Tah je fajn. Takovej pás z tanku. Hrany jsou poměrně ostrý a šroubky co tah drží u pouzdra taky.
  • Kdybych nosil hodinky nad zápěstním kloubem, jsou mi velký. První dílek tahu totiž nemá skoro žádnou vůli, je v podstatě pevným prodloužením pouzdra (snad vidno z fotek). Ruku mám cca 16.5 cm.
  • Spona příjemně překvapila, žádný plech, hezky zpracovaná.
  • Jak je to se safírem? Netuším a už neřeším. V papírech o sklu nic není. Jestli někdo znáte bezbolestný (pro mě a hodinky, ne pro vás) způsob jak to ověřit, sem s ním. Na WUS je stále živá legenda, že 1ER modely ten safír mají...

K modulu a funkčnosti zatím nic, po nějakém čase můžu zkusit doplnit.

Fotky ilustrační, narychlo pod lampičkou u televize (takže odpusťte nekonzistentní WB).

post-12673-0-34433800-1525296177_thumb.jpg

post-12673-0-83091900-1525296173_thumb.jpg

post-12673-0-78818600-1525296181_thumb.jpg

post-12673-0-32091800-1525296179_thumb.jpg

post-12673-0-45585200-1525296170_thumb.jpg

post-12673-0-95681300-1525296184_thumb.jpg

post-12673-0-84158900-1525288226_thumb.jpg

Me strasne mrzi ten prvni dilek tahu/zacatek pouzdra.. jak je leskly a jak právě trci... Vymek jsem a objednal klasicka Gecka.. :-)

... které ho mají samozřejmě též. Je to prvek, nahrazující nožky. 

post-15103-0-82059800-1525357623_thumb.jpg

Jsem mel asi napsat vizuelne trci.. na cernych 5610 mi to tak nepřijde diky te rmave barve..tedy z fotek, na ruce jsem je jeste nemel.. snad uz zitra.. :-)

Edited by petr_cha

Jsem mel asi napsat vizuelne trci.. na cernych 5610 mi to tak nepřijde diky te rmave barve..tedy z fotek, na ruce jsem je jeste nemel.. snad uz zitra.. :-)

JJ, rozumíme si. Ale je pravda, že to leštěné "stříbro" to značně opticky zdůrazňuje.

Bluetooth umí přes telefonní aplikaci G-Shock Connected v podstatě hlavně věci, které se nepohodlně nastavovaly tlačítkama, pak taky několik různých alarmů a připomínek. A hlavně si to umí samo brát čas a zónu z hodinek. Je to toho ale ještě víc, zkus googlit tu aplikaci. Každopádně nic světoborného.

Sluší se říct, že jsem digitálky neměl asi 20 let, nikdy jsem neměl jiný G-Shocky a dokud jsem před časem neviděl tyhle ve světe barevných kouzel (chci říct na instagramu), tak jsem ani žádný nechtěl. A říct se to sluší proto, protože vám neumím nabídnout žádné srovnání s ničím podobným... :)

První dojmy po třech hodinách na ruce:

• Jsou lesklý. Jakože T-1000 lesklý. Platí to ale naštěstí jen pro koncovky pouzdra; jemně broušený tah a luneta to uklidňují.
  • Ty leštený plochy budou prima magnet na škrábance a člověk má potřebu je pořád něčím otírat.
  • Čekal jsem, že budou na ruce těžký. Jsou ale tak dobře vyvážený, že o nich skoro ani nevím. Uvidíme časem.
  • Tah je fajn. Takovej pás z tanku. Hrany jsou poměrně ostrý a šroubky co tah drží u pouzdra taky.
  • Kdybych nosil hodinky nad zápěstním kloubem, jsou mi velký. První dílek tahu totiž nemá skoro žádnou vůli, je v podstatě pevným prodloužením pouzdra (snad vidno z fotek). Ruku mám cca 16.5 cm.
  • Spona příjemně překvapila, žádný plech, hezky zpracovaná.
  • Jak je to se safírem? Netuším a už neřeším. V papírech o sklu nic není. Jestli někdo znáte bezbolestný (pro mě a hodinky, ne pro vás) způsob jak to ověřit, sem s ním. Na WUS je stále živá legenda, že 1ER modely ten safír mají...

K modulu a funkčnosti zatím nic, po nějakém čase můžu zkusit doplnit.

Fotky ilustrační, narychlo pod lampičkou u televize (takže odpusťte nekonzistentní WB).

attachicon.gif_R013002_PS.jpg

attachicon.gif_R013001_PS.jpg

attachicon.gif_R013005_PS.jpg

attachicon.gif_R013003_PS.jpg

attachicon.gif_R012997_PS.jpg

attachicon.gif_R013013_PS.jpg

uz sa daju kupit v CR alebo SR?

Za kolik se u nás prodává ta stříbrná verze? Koukám teď na eBay a nechce se mi věřit vlastním očím...

Ta cena na ebayi z US je myslím oproti české cca o 7000 nižší. Co vím, zde jsou bratru za tři pětky. (katalogovka)

Edited by Frostie

Ta cena na ebayi z US je myslím oproti české cca o 7000 nižší. Co vím, zde jsou bratru za tři pětky. (katalogovka)

Vždyť jsem tu ceny uváděl. Stříbrná 13500, žlutá 16500. Ceny na ebay jsou samozřejmě napálené.