Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 23 minutami, vojta1 napsal:

No jenže.... 

Mi jde asi víc o tu identitu. Já nevím jak dnes, ale my jsme se v dějepisu na gymplu učili z učebnic příšerné věci. Od husitských válek po právě tohle. Třeba s Mnichovem a rokem 1948. Tipnul bych si, že se to moc nezměnilo. 

Pak se člověk nemůže divit, že tu je spousta proruských lidí, když to mají pomotané. Tohle je dost důležité a nikdo to moc neřeší. Ono obecně historie je dost o souvislostech. Ostatně jak tu psal azzepelin. Když dnes má naprostá většina lidí veškerou historickou znalost o Ukrajině z filmu Volyň 😄

S některými nároky je to složité ale zrovna u té Popperovi je to naprosto jednoznačné...

Dějiny vždy píší vítězové, vzhledem k tomu tak zcela pravdivý a reálný pohled může být tak na třetihory.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

https://fortune.com/2023/04/05/end-of-capitalism-inflation-greedflation-societe-generale-corporate-profits/

Už tu párkrát zaznělo během covidu jak se korporace napakovaly, Maersk, BP, atd. Takové zisky nikdy neměly.

Když už se teď samy některé korporace začínají ozývat, tak se možná bojí že to nechaly zajít trochu daleko a lidi jim ten domeček z karet zbourají.

Na druhou stranu mi přijde že většina společnosti (nejen v ČR) stejně rezignovala, salámová metoda funguje.

Odkaz ke komentáři

Prepravu a energie bych tak nejak cekal.. ale ze se takhle hodne svezly i potraviny, to koukam..

.. ted by tomu jeste chybelo, aby se snizila DPH, anzto si to prosadi davy, a potravinarum (asi hlavne obchodnikum) kus z toho zas zbude do kapsy (tezko daji plnou slevu ve vysi snizeni dph, zas to nejak uhraji)...

Odkaz ke komentáři

Ty potraviny jsou fakt fest drahé, líto je mi důchodců kteří jsou už sami a matek samoživitelek. Ostatní lidi mají peněz asi furt dost, protože ty nákupní šílenosti co jsem viděl třeba včera před jedním dnem volna, to je masakr.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, guzmic napsal:

Ty potraviny jsou fakt fest drahé, líto je mi důchodců kteří jsou už sami a matek samoživitelek.

A otců samoživitelů ti líto není? Mě pojem matka samoživitelka už nějak nebaví, poslední dobou pořád v médiích, proč se neříká rodič samoživitel? Ať mi nikdo neříká, že neexistují i ti otcové. 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Pandera napsal:

A otců samoživitelů ti líto není? Mě pojem matka samoživitelka už nějak nebaví, poslední dobou pořád v médiích, proč se neříká rodič samoživitel? Ať mi nikdo neříká, že neexistují i ti otcové. 

Myslel jsem, že každému je jasné jak to vidím, ale speciálně pro Tebe, je mi líto všech lidí, kteří jsou na výchovu dětí sami. 

Odkaz ke komentáři

Taky furt čekám, kdy lidi začnou vyjadŕovat svou nespokojenost peněženkama (speciálně v segmentu potravin s krátkodobou expirací by to mohlo zafungovat), ale v Praze a blízkém okolí je to asi naivní očekávání. A jak tu zaznělo, stát tomu narovnání cen svými intervencemi a dávkami "všem na všechno" moc nepomáhá.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
před 2 hodinami, petr_cha napsal:

Prepravu a energie bych tak nejak cekal.. ale ze se takhle hodne svezly i potraviny, to koukam..

.. ted by tomu jeste chybelo, aby se snizila DPH, anzto si to prosadi davy, a potravinarum (asi hlavne obchodnikum) kus z toho zas zbude do kapsy (tezko daji plnou slevu ve vysi snizeni dph, zas to nejak uhraji)...

Tak to byl docela zájem Babiše. Jak jel do polských výrobců ale hlavně ztížil poměrně dost dovoz. 

A tady v podstatě není konkurence. Ti agrobaroni se podrží. Mám kousek od domu například řeznictví kde je jen Babiš a firma Rabbit (sponzor Okamury), tak tam fakt nekupuju :)

Btw Ano v EU mělo dva zájmy. Prosadit ne tak přísný střet zájmu a vetovat zastropování zemědělských dotací. To tak nějak říká vše....

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Pandera napsal:

Existují, ale tohle neřeší. Já úplně chápu, jak to guzmic myslel, je to prostě zážitej obrat. Donedávna mě tohle nepohoršoval o. A rodič samozivitel, už se to občas v médiích takto prezentuje.

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, kuncák7 napsal:

Existují, ale tohle neřeší. Já úplně chápu, jak to guzmic myslel, je to prostě zážitej obrat. Donedávna mě tohle nepohoršoval o. A rodič samozivitel, už se to občas v médiích takto prezentuje.

Je mi jasné jak to myslel, jen ten termín prostě nemám rád. 

Odkaz ke komentáři

@vojta1 

Tak bych zrusil tyhle statni svatky: 

Velikonocni Patek, 1.kvetna a oba cervencove. Jako volno. To je jen pro pokladnu statu dohromady 40mld + navíc a uprimne mame jich moc.

Muzes mi tohle prosim vysvetlit? Slysel jsem to uz xkrat, ze kdyz je zavreno tak obchodnici a stat prichazeji o miliardy. Ze jeden den svatku je tolik a tolik. Vzdyt si to preci ty lidi nakoupej den predem a nebo den potom. Takze v den volna se generuje 0 zisku,ale den predtim se vygeneruje zisk 2x takovej ne? Vzdyt je preci pred svatkama vsude narvano, neda se zaparkovat a lidi nakupujou jak zbesili. Tak jak to, ze stat a obchodnici prichazeji o miliardy? Unika mi neco? Ptam se, protoze to fakt nechapu a treba je v tom neco co nevidim. 🤷‍♂️

Odkaz ke komentáři

Ten Rakušan je neskutečnej vůl .Před několika dny aniž by k tomu byla diskuze se zainteresovanými  vyhodí   ad hoc  do medií seznam poboček které budou uzavřeny

Dnes poslouchám rádio a tam vyblil, že bude diskutovat se starosty a že seznam v žádném  případě není definitivní.:bangin:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Lucky Lucaso napsal:

Tak ja se ale bavim o zavrenych obchodech. Ty nic nevyrabej a fnukaj nejvic. A vyroba snad o svatcich zakazana neni.

No, jenže Vojta to psal z pohledu ekonomiky jako celku. To, že Ty na to záměrně aplikuješ zúžený pohled (bavíš se jen o obchodech) je právě ukázkou Tvého nepochopení. Zkus na to mrknout z pohledu HDP.

Odkaz ke komentáři

V 6. 4. 2023 v 17:31, vojta1 napsal:

Jo a ještě k jinému tématu. Už mám dost těch historických nepřesností stran Beneše. Obecná adorace od dekretů atd.

Přitom naprostá většina lidí neví co ty dekrety byly. 

Mezi mé oblibené patří například jak vzal cizí majetek a věnoval jej SSSR. Přečtěte si něco o Popperově vile (dnešní ruská ambasáda). Většina té rodiny zemřela v Osvětimi a Treblince, podobně jako spousty mých předků. Mám doma fotku kde je 65 lidí, válku jich přežilo 6. 

Nicméně ta část co přežila v Jižní Americe se celkem oprávněně domáhá navrácení. Ale přes Benešovi dekrety to nelze.

Pak dál krytí valečných zločinů a nebo totalní zrada Háchy, ldy toho nemocného pána kterému říkal náš zachránce Hácha nikdy nezapomeneme. A pak ho předhodil jako vyníká všeho nechal chcípnout jako psa....

Jedna velká lež ta naše moderní historie od Mnichova dál minimálně nebo tak jak se učí. Komunistickou propagandou které se hodil "zrádný západ" je to úplně stejná pičovina jako obrovské rusko, které neprohrálo žadnou válku.... poslední dobou to zas vnímám, že se tohle otvírá. Myslím, že není dobré žít ve lži. Už když Masaryk odmítl falsifikaty rukopisů, protože identita národa nesmí stát na lži. A byl označován za vlastizrádce apod... tak tahle země se musí vyrovnat se svou historií od Mnichova, války a 48, 68. 

To bych mimochodem čekal jako téma od prezidenta... 

Koukám, že odhalovčů pravd a bořičů mýtů je snad nekonečná řada a pořád se množej

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Bert napsal:

No, jenže Vojta to psal z pohledu ekonomiky jako celku. To, že Ty na to záměrně aplikuješ zúžený pohled (bavíš se jen o obchodech) je právě ukázkou Tvého nepochopení. Zkus na to mrknout z pohledu HDP.

Tak mi to prosim vysvetli z pohledu ekonomiky jako celku. Jako malymu diteti. Vsechno od jidla treba po auto se da koupit pred a nebo po. Myslim,ze vetsina vyroby funguje i o svatcich. Tak kde jsou ty ztraty? Jakoze kdyz neco nevyrobim v pondeli ale az v utery tak tratim? Vzdyt to prodam tak jako tak. Ja nejsem zadnej ekonom a ani s tim nemam zkusenosti, proto se mozna pro nekoho takhle hloupe ptam. 

Odkaz ke komentáři

Ano tratíš vem to z pohledu výroby,třeba automobilka 2 svátky znamenají třeba 2000 nevyrobených aut.A většina výroby nefunguje o svatcích.(kdy tu výrobu chceš dohnat ?)

Většina malých obchůdků(konkrétně velký pátek) je taky zavřených a co stavebnictví,atd.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...