H-B Odesláno 22. dubna Nahlásit Odesláno 22. dubna před 44 minutami, martar napsal: Teda v mým oboru (a myslim že ve většině odborných oborů) se fakt na pány při osobní nebo webové konverzaci při zmiňování zdrojů nehraje. A v připadě, že ten autor spáchal nějaké zásadní dílo, vynechává se nejen "pan", ale i ta "kniha". Takže třeba já se dívám do Nelsona, do Eschmeyera, do Koningse... ornitolog se dívá do Collinse atd... * a fakt to není projev neúcty... naopak... většina z kolegů by byla potěšena, kdyby se někdo zas díval "do nich" Tady spis nekdo nekomu sahl na svaba..
Bert Odesláno 23. dubna Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna Pánové, děkuji za Vaše názory. Jsem nyní v ranním spěchu a už jen na mobilu. K nastálé situaci se (sem do vlákna Žumpa) vyjádřím v průběhu dnešního dopoledne.
Bert Odesláno 23. dubna Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna Pánové, následující řádky jsou určeny především Vám, kteří jste zde ve vlákně reagovali na rozdané bany členům @gentiana a @Fade. Jednotlivě: Člen gentiana nedostal ban za to, že Davida Krause neoslovuje pan Kraus, ale za pejorativní reakci obsahující slovní spojení "páně Krausovu" .... Za tímto týdenním banem pro borce, kterej je drzej jako lázeňská veverka, si pevně stojím, a jakákoli změna není k diskuzi. Při zmínce o důvodu banu prosím dva z vás, viz. předchozí příspěvky, abyste četli pozorněji, než si uděláte závěr kdo, co, proč a zač. Nyní k členovi fade. Řekl, respektive napsal, že bude mlčet a nemlčel. Dnes uznávám, že je jeho právo něco říci, a posléze toto odvolat. Proto: uznávám, že má reakce byla přehnaná, a s členem fade nyní budu v komunikaci po emailu, jestli přijme ukončení banu, smazání banu, atd.
Tikal Odesláno 23. dubna Nahlásit Odesláno 23. dubna před 6 minutami, poiuz napsal: Pan @Fade bude muset políbit prsten. Ctím to, že jsme v žumpě, ale tohle je už opravdu zbytečný troling...
Bert Odesláno 23. dubna Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna před 9 minutami, poiuz napsal: Pan @Fade bude muset políbit prsten. Ne. Napsal mi docela chytrej text, a já jej požádal o tlf hovor. Tím bych vysvětlování ukončil. No a k @poiuz ... no, co na to říct.
Bert Odesláno 23. dubna Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna S @Fade jsme si právě po tlf věc vysvětlili. Kombinace nepochopení toho, kdo s kým zrovna komunikuje, a mých "koltů proklatě nízko" je urovnána. Nejen mezi Fade a Bert, ale i s dopadem na Chronomag. Fade je zpět. Vzkazuji @poiuz, že Fade opravdu nemusel políbit prsten. 4 1
M.K. Odesláno 23. dubna Nahlásit Odesláno 23. dubna před 5 hodinami, Tikal napsal: Ctím to, že jsme v žumpě, ale tohle je už opravdu zbytečný troling... Jak jako zbytečný..? O kousek blíž prodejnímu vláknu 1
Tikal Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna před 13 hodinami, M.K. napsal: Jak jako zbytečný..? O kousek blíž prodejnímu vláknu Stejně zbytečný jako tvůj komentář. 1
McStinger Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna Vymazal niekto môj neškodný včerajší príspevok, alebo chyba na mojej strane?
Bert Odesláno 24. dubna Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna @McStinger jsem jen na mobilu. Díval jsem se do smazaných. Nenašel. Pokud to bylo něco důležitého, určitě to sem dej znova.
McStinger Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna před 2 minutami, Bert napsal: @McStinger jsem jen na mobilu. Díval jsem se do smazaných. Nenašel. Pokud to bylo něco důležitého, určitě to sem dej znova. Nič dôležitého, len to skrátka nevidím a nemyslím si, že by príspevok bol niekto mazal.
Harwey Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna před 21 minutami, McStinger napsal: Nič dôležitého, len to skrátka nevidím a nemyslím si, že by príspevok bol niekto mazal. prispevok si mal tusim po martarovi, ze? tiez ho tam nevidim. zmazany urcite nebol. vyZera to na nejaky technicky problem.
McStinger Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna před 10 minutami, Harwey napsal: prispevok si mal tusim po martarovi, ze? tiez ho tam nevidim. zmazany urcite nebol. vyZera to na nejaky technicky problem. Ano, niekde za martarom, citoval som ho. Mal som nan aj v oznameniach reakciu clena (Zly vlk), tato uz tiez zmizla. Nepitval by som to, len ci naozaj nie je nejaky problem na fore.
wawrik Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna (upraveno) před 6 hodinami, McStinger napsal: Vymazal niekto môj neškodný včerajší príspevok, alebo chyba na mojej strane? Zmiznutý príspevok je pekný začiatok, ale u nás sa práve kope prvá liga - polovičke zmizol podnikateľský účet v AT banke! Majú tam jej meno, ale žiadny účet, otvorený ani uzavretý. Ukazuje platobnú kartu k tomu účtu s jej menom, že aha, však ja tu musím mať účet, dali ste mi kartu! „No nemáte!“ Takže na IS síce máme nádherný prvý letný deň, azzuro, 13,5 °C (tohtoročný rekord) - ale ja musím odletieť preč investigovať... Upraveno 24. dubna uživatelem wawrik 2
safi Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna (upraveno) Tohle je hodně divné. To jsem zažil za 20 let jen při testovací migraci účtů a selhání lidského faktoru. A přišlo se na to do druhého dne při rekonciliaci a validačních kontrolách. Navíc by ti systém ani neměl umožnit uzavřít účet bez deaktivace karty včetně plastu. Máte smlouvu o založení účtu? Co vidíte v internetovém bankovnictví? Lze na účet poslat peníze? Není problém jen v dispozičních právech? Upraveno 24. dubna uživatelem safi
wawrik Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna (upraveno) To asi nie je veľmi na rozoberanie na verejnom fóre, obzvlášť v žumpe. Pred niekoľkými dňami banka odstavila všetky systémy na pomerne dlhý čas (vraj tri dni, ale polovička je dosť vystresovaná a ťažko tomu údaju teraz veriť) kvôli „údržbe“, ale z jednej štátnej inštitúcie jej už asi týždeň-dva pred tou odstávkou oznámili, že sa im vrátili peniaze, ktoré jej na ten účet poslali. Bola vtedy mimo AT, takže to nevedela hneď riešiť, z apky sa prihlásiť tiež nedokázala, keďže účet neexistuje, a potom bola tá odstávka. Po nabehnutí systémov jej účet stále nikde nie je (a podľa záznamov pešiakov na prepážke ani nikdy neexistoval), iní užívatelia z tej banky sa už k svojim účtu prihlásiť dokážu. V princípe to mne osobne takto zvonka vyzerá na hackerský útok na banku a obnovu zo (zrejme už napadnutej) zálohy, čo samozrejme nikto z banky klientovi povedať nemôže, aj keby o tom mal nejaké vedomosti. Uvidíme, sme len na začiatku, všetci zatiaľ len mykajú plecami. Ale v súvislosti s tým zmiznutým McStingerovým príspevkom mi to prišlo ako zábavná zhoda okolností Upraveno 24. dubna uživatelem wawrik
bandicoot Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna Existuje tam neco jako v CR Centralni Evidence Uctu? Tu v CR vede CNB a updatuje se denne. Nahled je tam taxativne vymezeny pro organy verejne moci, ale porad je to backup v nezavisle instituci "kdyby neco"... ja uz bych asi zhavil financniho arbitra.
wawrik Odesláno 24. dubna Nahlásit Odesláno 24. dubna (upraveno) Tieto veci by v rámci EU asi mali byť harmonizované, tak predpokladám, že dozor centrálnej banky bude plus-mínus rovnaký. Poriešim na mieste, ale dík za tip, po čom sa obzerať. Upraveno 24. dubna uživatelem wawrik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se