Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 5 minutami, Prochy68 napsal:

Utahování opasku? Dneska ani omylem. Společnost je rozezrana, nároková....

Jak říká David Klimeš: "Vraťte mi Klause 1.0, toho z devadesátek".

• Like 1
  • Odpovědi 20,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 8 minutami, juk napsal:

Otázka je, jestli když kdokoliv přijde s programem utahování opasků, tak se najde dostatečné množství voličů, kteří si to vezmou za své a budou je reálně volit.

Nenajde, člověk je sobeckej zmrd a po nás potopa stále platí. Francie by mohla vyprávět.

• Sad 1
Odesláno
Právě teď, JR_2010 napsal:

Nenajde, člověk je sobeckej zmrd a po nás potopa stále platí. Francie by mohla vyprávět.

Bohužel si to taky myslím...

Odesláno
před 5 minutami, African napsal:

Ale vždyť je to už národní sport házet všechno po celé vládnoucí období na předchozí vlády. Mě by upřímně zajímalo jestli tam těch devadesát miliard opravdu chybí a když vidím kolikrát se tam lhalo, tak bych tomu i věřil a ekonomové si také myslí svoje, když mají nějakou debatu. Žádné drobné to nejsou, tak si myslím že ve svém zájmu by to vysvětlit měli. Jinak kokoty z mého včerejšího postu měním na šulini, uvědomil jsem si že i má manželka volila Spolu 🤣 Navíc je to opravdu nadávka hanlivá a to i na Žumpu 😇

Na to je celkem jednoduchá odpověď, ten rozpočet je finanční plán, kde jsou některý výdaje daný zákonem a ty se musí pokrýt příjmy (což pokryto podle všeho je), potom jsou tam naplánovaný výdaje na cokoli, co si kdo vymyslí, když naplánuješ, že by se nám hodilo pět jadernejch elektráren, dálnice od vesnice k vesnici, byty pro všechny a já nevím co, tak může být schodek rozpočtu třeba bilión, ale asi všechno prostě nebudeš jako hospodář stavět, budeš si muset zvolit nějaký priority a nebo vydělat víc peněz. Já bejt Fialou, tak jak jim pořád vrací ten rozpočet k přepracování, tak bych je pozval na jednání, řekl jim "tak jak to chcete?" a tak bych jim to sestavil.

• Dát hlas 1
Odesláno

Jak můžou chybět prachy v rozpočtu?

Přijmy máš v podstatě daný na 2026. Pokud nenastane nenadálá událost (pandemie, nečekaný ekonomický boom), tak příjmy pár miliard sem a tam, je prostě daný.

A výdaje? Výdaje jsou samozřejmě definovány mandatorními výdaji (které jsou nižší než celkové příjmy) a cokoli se rozhodne vláda rozhodit z vrtulníku, je jen jejich rozhodnutí.

Tak mi vysvětli jak můžou chybět prachy?

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

před 7 minutami, JR_2010 napsal:

Na to je celkem jednoduchá odpověď, ten rozpočet je finanční plán, kde jsou některý výdaje daný zákonem a ty se musí pokrýt příjmy (což pokryto podle všeho je), potom jsou tam naplánovaný výdaje na cokoli, co si kdo vymyslí, když naplánuješ, že by se nám hodilo pět jadernejch elektráren, dálnice od vesnice k vesnici, byty pro všechny a já nevím co, tak může být schodek rozpočtu třeba bilión, ale asi všechno prostě nebudeš jako hospodář stavět, budeš si muset zvolit nějaký priority a nebo vydělat víc peněz. Já bejt Fialou, tak jak jim pořád vrací ten rozpočet k přepracování, tak bych je pozval na jednání, řekl jim "tak jak to chcete?" a tak bych jim to sestavil.

Tady nastal problém s termínem voleb, kdy se posunuly z jara na podzim a pokud se s tím něco neudělá (nestane), bude tu potenciálně každý volební rok do PS.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Tak by se zase debatovalo o tom, že jim rozpocet prozrala předchozí vláda oni to teď musí lepit.

Odesláno

Kucí, kteří tady adorujete nejlepšího premču ever, eu bez ktere bychom byli otroky putina, dobre rozpoctove schodky, ktere demokraticke vlady bez nacku, fasistu a putinovych svabu vyuzivaji k investicim a dalsi aktualni vymozenosti, jak je mozne, ze pri vysokych cenach elektriny  ve srovnani s jinymi zememi se nevyplati investorum stavet klasicke zdroje, ale jen ty obcasne, pro ktere je potreba dovezt vetsinu komponent z Ciny? 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
Před hodinou, JR_2010 napsal:

No v podstatě jo, tedy vyjma motoristů a SPD, ale to snad středně inteligentní jedinec dokáže pochopit ne? Mimo jiné, schodek ještě nemusí být vždycky problém, otázkou je, na co se ty prachy použijou. Když bude člověk taxikář a půjčí si na auto, tak bude taky ve schodku, ale asi tu půjčku splatí, bude se tím živit a bude z toho odvádět daně, když si půjčí na dovolenou, nebo na dárky k vánocům, tak je taky ve schodku, a zároveň i v prdeli.

Vcetne zlatych zachodu nebo 80 na zeleznici, dejou se veci?

Odesláno
před 30 minutami, hinkle napsal:

Kucí, kteří tady adorujete nejlepšího premču ever, eu bez ktere bychom byli otroky putina, dobre rozpoctove schodky, ktere demokraticke vlady bez nacku, fasistu a putinovych svabu vyuzivaji k investicim a dalsi aktualni vymozenosti, jak je mozne, ze pri vysokych cenach elektriny  ve srovnani s jinymi zememi se nevyplati investorum stavet klasicke zdroje, ale jen ty obcasne, pro ktere je potreba dovezt vetsinu komponent z Ciny? 

Nevím, že by tady někdo někoho adoroval, jen se někteří vyjadřují ke stavu věci a nevidí úplný soulad mezi katastrofickými výkřiky některých veřejných osob a realitou. Co se týká cen energií, máme je úplně stejné, jako zbytek Evropy, co nemáme, je jejich dotace, ať už v podobě DPH, tak v podobě přímých podpor. Jestli je to dobře, nebo špatně, na to asi není jednoduché odpovědět, stejně bychom skončili zpět u toho rozpočtu a jeho příjmové položky. Ve srovnání s ostatním světem na tom nejsme asi nejlíp, to je taky důvod, proč přišel ten Green deal, který se v očích veřejnosti smrsknul na motorová auta a šikanu v podobě emisních povolenek. A proč se nevyplatí stavět klasický zdroje, tak to se dá celkem vysvětlit, protože pro Evropu to to bude v podstatě jenom uhlí, tak nevím, jestli to sami chceme (devastace krajiny, bordel, smrad, ...), ale nejsem odborník na energie, tak nebudu dělat chytrýho. 

před 20 minutami, hinkle napsal:

Vcetne zlatych zachodu nebo 80 na zeleznici, dejou se veci?

No jak už jsem psal, člověk je parchant a jak může, zkouší něco vojebat, ukrást, urvat si nějakou výhodu, to je asi daný evolučně, kdy bez toho by v minulosti nepřežil, ale za to asi nemůže žádná vláda, pokud se na tom sama nepodílí ( a jsme zase zpět u toho střetu zájmů)

• Like 2
Odesláno
před 2 hodinami, Prochy68 napsal:

Utahování opasku? Dneska ani omylem. Společnost je rozezrana, nároková....

Systém si žádá plnění nějakých závazků - mandatorní výdaje. Třeba z výplat se vybere okolo 640 mld. na soc. poj.

Přibližně 900 mld. ročně stát vyplácí lidem, kteří se neuživí vlastní prací - na důchody, nemocenské, mateřské, rodičovská dovolená, nezaměstnané, postižené, vězněné + příspěvky a doplatky ( nouze, bydlení, péče). 

640-900= -260  schodek rozpočtu byl 240 .... já to tam vidím 

Hloupé je, že výdaje těchto skupin = okamžitá spotřeba a popohnání ekonomiky i výběru dph, takže snížením by si stát podrazil nohy.🤣 A naopak paradoxně přidáním se zvedne okamžitě objem peněz v soukolí a tedy zisky, výběry na dph, inflace, !HDP! 🤔🤣

Odesláno
Ale vždyť je to už národní sport házet všechno po celé vládnoucí období na předchozí vlády. Mě by upřímně zajímalo jestli tam těch devadesát miliard opravdu chybí a když vidím kolikrát se tam lhalo, tak bych tomu i věřil a ekonomové si také myslí svoje, když mají nějakou debatu. Žádné drobné to nejsou, tak si myslím že ve svém zájmu by to vysvětlit měli. Jinak kokoty z mého včerejšího postu měním na šulini, uvědomil jsem si že i má manželka volila Spolu  Navíc je to opravdu nadávka hanlivá a to i na Žumpu 
Co to znamena 90.mld chybi? Kde chybi? Nekdo je ukrad?

Jeste jednou i pro ty mene chapave, prijmy jsou odhadnute, schodek je dle zakona, takze max vydaje jsou tim taky dane, a jde jen o to, na co se pouziji...jestli na dalnice, nebo ucitele, nebo letadla.. a to si musi rozhodnout zvoleni politici...

Vydaje na pristi rok jsou v navrhu rozpoctu o 260 mld vyssi nez v letosnim rozpoctu pro rok 2025 !....a je to vsem stejne malo......

Kurna setrit by se melo, zadne chybi.... skrtat, skrtat, skrtat...... a to babis rozhodne delat nebude...

• Like 2
Odesláno
Tak termín voleb je debilní. O tom žádná. Ale za to si můžou politici sami
Termin voleb je posunuty nekdy od 2012, kdy padla Topolankova vlada... do te doby byl na jare... jsou jen dve reseni:
* soucasna snemovna si odsouhlasi zkraceni mandatu
* zmeni se rozpoctovy rok, ze nebude stejny jako kalendarni rok
Odesláno
55 minutes ago, petr_cha said:

Co to znamena 90.mld chybi? Kde chybi? Nekdo je ukrad?

Jeste jednou i pro ty mene chapave, prijmy jsou odhadnute, schodek je dle zakona, takze max vydaje jsou tim taky dane, a jde jen o to, na co se pouziji...jestli na dalnice, nebo ucitele, nebo letadla.. a to si musi rozhodnout zvoleni politici...

Vydaje na pristi rok jsou v navrhu rozpoctu o 260 mld vyssi nez v letosnim rozpoctu pro rok 2025 !....a je to vsem stejne malo......

Kurna setrit by se melo, zadne chybi.... skrtat, skrtat, skrtat...... a to babis rozhodne delat nebude...

Ale ty děláš jak kdybych to pronesl já 😆 Já se jenom ptám, opravdu chybí?....když se o tom všude mluví dnes a denně, hlavně ve sněmovně. Když to máš pod čepicí tak srovnané a je ti všechno do puntíku jasné, měl by jsi zavolat Alence a vysvětlit jí to, že je to všechno cajk 🤣

Odesláno

Ona samozřejmě moc dobře ví, jak to je, tohle je jen divadýlko pro ty jejich diváky, aby nabyli dojmu, že ta nová parta jsou v podstatě Avengers...ale osobně jsem se setkal s tím názorem, že jim předchozí vláda z pokladničky ukradla peníze a co si teď jako mají počnout, když nebude z čeho platit.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 16 minutami, JR_2010 napsal:

Ona samozřejmě moc dobře ví, jak to je, tohle je jen divadýlko pro ty jejich diváky, aby nabyli dojmu, že ta nová parta jsou v podstatě Avengers...ale osobně jsem se setkal s tím názorem, že jim předchozí vláda z pokladničky ukradla peníze a co si teď jako mají počnout, když nebude z čeho platit.

Takhle to bohužel část populace slabší duchem chápe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...