Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, tmx napsal:

Vnitřně cítím existenční rozdíl mezi failem invaze na Ukrajinu (protože někdo pošle zbraně a vojáky) vs. celosvětovou izolací Ruska a zničením jeho ekonomiky v přímém přenosu. Svět si vybral variantu druhou a já jen doufám, že ten debil nebuda tak zhrzený, aby někam poslal pozdrav červeným tlačítkem. Jak se všichni báli vojensky postavit proti Rusku na Ukrajině, tak já se víc bojím téhle izolace, která je vlastně direktivní útok na Putinovi voliče. Neříkám, že neměla přijít, já se toho prostě víc obávám ve vztahu k červenému tlačítku (last resort).

 

před 21 minutami, exell napsal:

Souhlas, taky se toho obávám. Ten člověk je zjevně úplně mimo realitu, nemá to v hlavě v pořádku a nikdo moc neví, čeho je schopný, každopádně ještě před týdnem by nikdo z nás netipoval, že zahájí invazi na celou ukrajinu. Evropa teď jede na dopaminové vlně ze semknutí, ale je to jaderná krize a je třeba občas mírnit emoce, jakkoliv těžce se mi to při pohledu na zakoušenou Ukrajinu píše. Ostatně USA to asi pochopili a neuzavřeli vzdušný prostor.

Vysledek vytvori precedens pro celou budoucnost lidstva. Strach je naprosto opravnena emoce. Mne je od nervu od ctvrka regulerne zle. Ale obavam se, ze kostky byly vrzeny. Muzeme jen doufat v nejaky zazrak. Pokud ten zmrd jakymkoli zpusobem uspeje, bude to hrozna zprava pro nasledujici generace, protoze jim jakykoli jiny zmrd bude drzet kver u hlavy v podobe jaderne zbrane s odjistenou pojistkou.  Z politicke zbrane hromadneho niceni se stane realna. A vsichni zmrdi sveta se ji pokusi co nejdriv ziskat, protoze to bude neuveritelne lakava predstava. 
Putin musi prohrat.  Jen nevim jak
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Putin už prohrál... Záleží , kdy mu to dojde a kolik to bude ještě stát životů. Moc mě nenapadá, čím by chtěl ospravedlnit totální válku, která teprve přichází a která nejspíš nebude brát žádný ohled na civilisty.  Nic radši nedomýšlím... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Gustaf napsal:

Podívám se čelem na atomový hřib....a umřu

Jojo nás učili jak se zachovat při výbuchu: nohama k epicentru, kryt hlavu, bla bla … a instruktor pak řekl něco ve smyslu “když to přijde pánové, tak poradně koukejte, protože to už nikdy v životě neuvidíte” … 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to mám jako Kuncák. Už jsem to i ženě řekl. V okamžiku kdy se to přeleje z Ukrajiny dál na západ, tak ona se musí dostat do Ameriky a já se nechám mobilizovat (pokud něco oficiálního půjde. Na partyzána co běhá s lukem po lese nevěřím)

Jak už někdo psal - nejhorší co mohou obyčejní dobří lidé v krizových situacích udělat, je neudělat vůbec nic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, Ajaj napsal:

ja to mám jako Kuncák. Už jsem to i ženě řekl. V okamžiku kdy se to přeleje z Ukrajiny dál na západ, tak ona se musí dostat do Ameriky a já se nechám mobilizovat (pokud něco oficiálního půjde. Na partyzána co běhá s lukem po lese nevěřím)

Jak už někdo psal - nejhorší co mohou obyčejní dobří lidé v krizových situacích udělat, je neudělat vůbec nic

Věříš, že by nějaká Amerika zůstala? 

Kurva, kurva...je mi z toho smutno. Na tohle přece nemůže dojít.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kazdopadne, zkusim to opet trochu odlehcit. Bylo by vcelku ironii osudu, kdybych ty vase ksychty poprvy nazivo uvidel v zakopu :-))) takovej survival rolex sraz. I kdyz ja bych asi vzal Orliky (novodoby), stejne jdou na ho.no, tak kdyz mi s tim ustreli ruku, tak to nebude velka ztrata (z hlediska funkcnosti)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja mam pocit, ze Putin je stale nad veci a jede podle nejakeho, mozna alternativniho planu. Vyjimecne bych totiz souhlasil s nasimi soudruhy, ze Putin byl k invazi vyprovokovan. Ne ale nejakym ohrozenim Ruska, ci co to vsechno tvrdili, ale faktickou neschopnosti a nejednotou Zapadu. Vzdyt kolik evropskych clenskych statu NATO bylo ochotno plnit svoje zavazky treba pokud jde o vydaje na obranu.
Dalsim faktorem mohl byt i fail USA pri odchodu z Afganistanu, no a taky stale se zlepsujici ekonomika i obranyschopnost Ukrajiny. On Zelenskyj v necem pripomina Putinovy zacatky. Tenkrat si ho vybral strizlivejici Jelcin a predal mu Rusko v chaosu, spise pod vladou oligarchu, nez politicke reprezentace. 
Putin mel kliku, ze diky narustu cen surovin, toho jedineho co Rusko dokaze produkovat, ziskal dost financnich prostredku na svuj boj a mohl Rusko konsolidovat a ovladnout. A potom si zacal plnit svuj sen - obnovu imperia.
Takze mi prijde, ze kalkuloval s tim, ze Ukrajinu obsadi, dokud bude dostatecne slaba a jelikoz v Evrope neni nikdo kdo by mohl a za morem asi nikdo kdo by chtel  mu branit, tak si vezme co chce a nazdar. A treba podle prvni nemecke reakce, na kterou si i ukrajinsky velvyslanec stezoval ("Proc vam mame pomahat, kdyz vydrzite par hodin...") to mozna nebyla uplne blba uvaha.
Ukrajinska obrana spolu s tradicni neschopnosti ruske generality planovat uvodni casti operaci mu do casoveho rozpoctu hodila vidle a mezitim se Evropa i dalsi staty dokazaly fantasticky sjednotit. I kdyz treba Nemci spise na natlak svych volicu, nez ze by se jejich vlada dobrovolene vzdavala Nordstreamu 2. Koneckoncu Schroder byl vrcholny politik.
Takze pripomenuti pohotovosti jadernych zbrani (v pohotovosti byly vzdy, jinak nemaji smysl - ovsem rada lidi na to zapomina) vypada spis jako natlak, ktery ma primarne obnovit nazorove rozdeleni Evropy. Neco jako pripomenuti Mnichovske dohody, tentokrat s Ukrajinou - stoji nam Ukrajina za to riziko? Taky si opakovane vola s Macronem, ne s nekym z Nemecka ci GB
Ten plan muze byt pokracovat ve valce a s nasazenim vsech sil Ukrajinu obsadit, potom nejak ustat sankce, nez se (oficialne z humanitarnich duvadu, ve skutecnosti spise pro GD nebo jiny prachy) zacnou zmirnovat, rusit ci obchazet. A treba i pak trochu ustoupi, vzdyt aby se tvaril jako vitez, tak mu bude stacit oficialne potvrzeny Krym. Umim si predstavit evropske soudruhy, jak k tomu Zelenskeho premlouvaji - vzdyt uz ho stejne Rusko obsadilo, tak co...
Neumim si predstavit, co delat aby mu to neproslo, tam jenom doufam ze to nekoho napadne. Ale asi vime co delat, aby to jemu, nebo jeho nastupci neproslo pripadne opakovani. Proste pokud jde o obranu vzit si priklad z Polska. A klidne se na nej a podobne staty, ktere maji s Ruskem podobnou zkusenot (Pobalti) orientovat v ramci nejake extra spoluprace.

Upraveno uživatelem Ferox
edit vyznam
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...