Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Neviem ako to funguje teraz v modernej armade, ale napr v 1. sv. vojne boli niektore britske jednotky tvorene z muzov z jedneho mesta ci ulice, a tak sa stavalo ze po zniceni jednotky prichadzali oznamenia o padlych v podstate vsetkym z ulice ci mesta. Ak by to bolo tak aj teraz, bolo by to uveritelne, tazko povedat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

23 minutes ago, moco said:

 

Neznám pozadí těchto videí, kdy Rusové tvrdí, že jsou na Ukrajině na cvičení a že každý druhý je učitel, ale tohle snad je do očí bijící, že je to stará dobrá lež.

Žádný voják v zajetí nevykecá pravdu, ale smyšlený a naučený příběh, který ho udrží déle na živu. 

Nebo si myslíte, že učitel odjede ze školy na vojenské cvičení na Ukrajinu ?

Doporucuju se podivat na ten subredit Ukraine, tam toho jsou mraky a nikdo z nich nevi ktera bije... A to ze zadny vojak nevykeca pravdu je mozne, ale tohle nejsou vojaci. Proc by se jinak vzdali? A to ze je povolali na cviceni a ani tam jim nerekli co se deje jsem videl i v jinych postech... Nerikam ze to neni fake, ale podle tech ostatnich postu jsou uplne mimo a netusi co tam delaji. Podle toho vypada i ten jejich postup a 40km kolona, ktera stoji protoze maji hlad...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ruskou kolonu u jaderné elektrárny ve městě Enerhodar zastavili civilisté. Záporožská jaderná elektrárna je pokládána za největší jadernou elektrárnou v Evropě, jakékoliv ostřelování v její blízkosti by mohlo mít katastrofální následky. Podle starosty města Dmytro Orlova Ukrajinci ruským vojákům vysvětlili, že elektrárna i město samotné jsou bezpečně chráněny a lidé je dále nepustí. Rušští vojáci nové informace přijali a odjeli je nahlásit svému velení, uvedla ČTK.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 38 minutami, moco napsal:

@wawrik budiž, ale zdravý člověk (učitel) musí poznat, že není na cvičení. Pokud takhle probíhají branné cvičení v Rusku, tak klobouk dolů 🙂

Jen je otázka, jak bys odmítl? Nebo co bys dělal. Asi to nebude jen tak. Osobně mi to přijde přitažený za vlasy, ale začínám věřit všemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadá mě, jak to bude s kvantem rusů co tu jsou, teď otočí jak jsou pro mír a blabla, přitom si pod fousy broukaj jak skvěle zase zavalcili... Vždyť je známe... 

Jak je prostě odlifrovat, aby tu byl klid a ne pátá kolona. Hitlerovi stačily prý papíry ze sčítání lidu aby zjistil kdo je žid, tam se sami napsali.

Je to strašné ta představa dětí v krytech a ženský jak tam rodí v metru. Příšerný a každý den na tom jsou hůř a hůř...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, paolous napsal:

Jak je prostě odlifrovat, aby tu byl klid a ne pátá kolona. Hitlerovi stačily prý papíry ze sčítání lidu aby zjistil kdo je žid, tam se sami napsali.

Jak si ty papiry vyplnil? Treba tam bude nejakej pattern ktereho se muzeme chytnout. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kauza názvy ulic - jasné ruský pryč, máme svých měst nebo lidí dost a pozor - s tím ještě souvisí další nálož v názvech ulic a náměstí po všech komunistických a jiných kriplech, obráncích míru a podobné zkurveniny - od r.45 dodnes.

 

Některá budovatelská města na severu a sever.Moravě jsou s tím stále zaplavena. Stejně v pohraničí kdekoliv. Tfuj, třeba taková pitomá díra jako jsou Slavonice  :eek:, tam přijede člověk z Rakouské strany a první co vidí mimo ohyzdné a zanedbané město je  pomník rusákům a nějaký rudoarmějec-stalo se mi v létě loni, mohl jsem se poblít, tfuj.

Takže - Durakií - Přesně dle Pepíka Hlinomaze -Proletáři všech, vyližte si prdel a rusáci taky. :smoke:

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, safi napsal:

Blbej dotaz. Rekneme, ze P. posle na Prahu  nejadernou raketu, ktera nekde v centru vybuchne. Muze NATO kolem CR rozestavet Patrioty a vice ne,  nebo muze i zautocit primo na uzemi Ruska, kdyz to je obranna Aliance a zroven se vetsina sveta bude bat jaderne valky? Predem diky za vysvetleni.

Tak to Ti můžu odpovědět přesně, protože jsem prošel školením (PŠM) ještě v rámci ČSLA a pamatuji, že "Varšavská smlouva je ryze obranným sdružením.... ....má převahu zejména v počtu útočné pozemní techniky, zejména tanků. To je záměrné, neboť tak, v případě napadení ze strany imperialistických útočníků, provede razantní obranný výpad směrem na západ a zneškodní nebezpečí pro naši společnost."  Ne, že bych si to pamatoval doslovně, ale takhle nějak se to vykládalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s tím Juden raus za Adolfa - na to se dá snadno narazit ve starých matrikách narozených v Sudetech-pohraničí mezi roky  cca 1860-1935. Poznámek a výpisů farářů a církevních úředních osob je tam až až- za některé lidi, rodiny pro potřeby říšských úřadů.

V každém -dorf nebo-schlag,  měl jsem to kdysi v ruce, okresy Krummau, Prachatitz. všude to bylo stejné, v protektorátních okresech dtto, stejně v německém Rakousku. Po celé Evropě, ani komputery k tomu nepotřebovali. Kurva - A VÍTE PROČ? :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to přijde úplně neuvěřitelný. Až moc. Jestli to tak je, tak jsou rusaci blázni.
Treba jsou z tech rebelujicich republik.. tamni bossove slíbili Putinovi urcity pocet vojáků a pak to nahanej temito zpusoby.. ze tam zenou kazdeho..

Jsou dve moznosti.. bud je ruska armada opravdu v jinem stavu nez se rada prezentuje.. nebo v prvnim sledu schvalne poslali vysadkare (na rychle prepady, ktere nakonec nevysly) a doplnili je jen beznymi zakladaky, aby si setrili dalsi armadu na dalsi kroky.. buhvi jake navazujici kroky meli primo v planu.. Moldavsko.. Litvu.. kdovi..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S Ruskou armadou. Oni fakt nemaji budget. Rusko je ostatne jedina zeme v tomhle regionu kde se bezny clovek ma hur nez v roce 89, mereno k parite kupni sily. Do toho tech dobrodruzstvi maji po svete hodne. A kdyz pominu specialni jednotky tak jsou to proste dost casto lidi nabrani nekde z venkova. 

No a UA ma 400 tis lidi s bojovou zkusenosti z toho Donecku. + pokud clovek nepouzije artilerii, tak je treba 3 utocniky na jednoho obrance k dobyti mesta. Tady jim chybi pocty. A take jim jde mozna opravdu jen o Mariupol a Odesu a ty utoky na Kyiv jsou jen zastiraci manevr...

V kazdem pripade ty problemy se zasobovanim atd jsou fakt prekvapive. A taky se spouste tech zakladaku do obyvatel strilet nechce a ani bojovat, kdyz zjistili, ze nikoho neosvobozuji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...