Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Začínám mít obavy, zda ty sankce budou účinné. Vzhledem k tomu, že většina obyvatel federace informace buď nemá nebo je nemá ani zájem si je hledat. Čína bude Rusku dodávat telefony, IT techniku a infrastrukturu, platební karetní systém atd., komodity včetně kovů k výrobě polovodičů,... To bychom zároveň museli přenést výrobu kritických technologií zpět do USA, Evropy atd.

A zbytek luxusního zboží se tam bude pašovat. To běžný Rus, který má příjem okolo 10k CZK podle mě vůbec neřeší. Zaznamenal jsem, že v Rusku končí Richemont SA a Swatch Group. Rolex ani PP jsem neviděl. 

Jinak mám úplně stejný pocit na hodinky moc ani pomyšlení, spíš jen obavy co bude dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, petr_cha napsal:
před 22 minutami, Bert napsal:
Prime Minister Naftali Bennett spoke with Ukrainian President Volodymyr Zelensky on Sunday, for the third time in 24 hours.
Zdroj: The Jerusalem Post

Ja myslim, ze z toho nic nebude.. uz se i Bennet vyjadril v tom smyslu..

Já to tak trochu, vzhledem k Bennettovým předchozím konzultacím, dávám do souvislosti s tímhle:

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov made new demands in the negotiations of an Iran nuclear deal in Vienna over the weekend, calling for written guarantees that sanctions related to the Ukraine war will not stop it from trading with Tehran.

 .... a ptám se: co kurva mají rusáci TAK MOC DŮLEŽITÉHO  s Teheránem, že to teď jejich hlavní zahraniční vocas vytáhl ve Vídni .... S ohledem na Izraelskou, opakovaně prokázanou schopnost, pozdržet (eufemismus) jaderný výzkum Íránský jaderný výzkum ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, Bert napsal:

@geometr Nejsem si úplně jist, že v současné turbulentní době postovat jeden den staré zprávy může být jakýmkoli přínosem ....

Sice Ti nerozumím, ale chtěl jsem jenom doplnit ten Tvůj stručný post. Tak sorry. Připouštím ovšem, že zpráva může být stará a uvedený server ji vydal pozdě.

cas.jpg.6b783571788ab38a0d8acce8c4c97cef.jpg

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Bert napsal:

Dobré rady ani naznačení nepomáhají. 

Oplt, Vraby a Odjinud ( ten díky migrantským vtipům ve vlákně Humor) žerou banány.

Unlock.

Berte,koli Tebe som sem prestal pred dvomi rokmi chodit.Tvoje nazory na covid boli chore.Teraz sem nahodou mrknem a vidim,ze si ostal idiotom.Takze zbohom naveky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já si dovolím doplnit k tomu co psal správně PetrCha k cenám, stejnou argumentaci jsem použil nedavno na twitteru.

Ono ta cena pohoných hmot nemusí nutně jit nahoru. Záleží jak se k tomu postaví Opec a taky US zvažují částečné uvolněni sankcí na Irán. Ono ta ruská ropa není zas tak potřeba. 

Tady je předpokládaný vývoj ceny od JP Morgan dle těch scénářů.

Screenshot_20220304-090940_Twitter.thumb.jpg.4936c25d196874c077423ebc9990c237.jpg

Horší je to pak v EU s plynem. Tady já nejsem pro úplné zastavení dodávek jak někteří volají. Bojím se, že by to rozbilo tu rádoby jednotu co teď je. Navíc to asi není průchodné politicky a někdy je třeba být i trochu pragmatik. Dlouhodobě to řešení je mix prodloužení uhlí a doboz zkapalněného plynu. To už při dnešních cenách není ani dražsí.

Vůbec se netřeba bát tpho, že by Rusko něco přestalo dodávat. To říkají tak lidi z KSČM a SPD. Rusko potřebuje Evropě dodávat víc než my odebírat. Je to pro ně životně důležité a názory o tom jak to dodají Číně jsou mimo. Co by s tím dělala? Neupotřebí celou spotřebu EU + na to není infrastruktura, takže to nemají jak dodat.

Navíc Rusko dlouhodobě tu válku tohoto rozsahu nebude schopno financovat. Co se inflace týče, tak ta dovezená chvíli poroste... Zase je to bez legrace příležitost. Ekonomika je v relativně dobrém stavu a máme celkem kompetentní vládu mi příjde :) Ono i poslední čísla z US vypadají super. Paradoxně pro nás ekonomicky nejhorší byly poslední volby v Německu. Ty jsou ekonomikcy vždy důležitější než České a díky aktivit Putina se i jejich politika mění 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 minutami, svijanskymaz napsal:

Berte,koli Tebe som sem prestal pred dvomi rokmi chodit.Tvoje nazory na covid boli chore.Teraz sem nahodou mrknem a vidim,ze si ostal idiotom.Takze zbohom naveky.

Hm tohle mi trochu prijde jako kdyz si 5 lete holcicky posilaji vzkaz, ze se spolu nebavi vzdycky 😀 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...