Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ja kdyz tedka ctu a vidim ty zpravy o bombardovani ukrajinskyho evakuacniho konvoje, o mrtvy rodine s malejma detma ktery prejel na uteku ruskej tank, o detech umirajici zizni pac se z toho oblezenyho mesta  nedostanou a podobne, tak se zacinam priklanet k tomu, ze by tam to NATO melo vlitnout, protoze uz je to stejne v prdeli, i s rizikem jadernyho konfliktu. Ale je jasny ze se to nestane, protoze Americani to tak horky nevidej a vlastne se jim clovek nemuze divit. 

 No nic, jen povzdech a pozastaveni nad vlastni zmenou nazoru, pac pred tejdnem sem byl spis jako.. neeskalovat.

 A furt teda jako doufam, ze tydle hrozny zpravy jsou preci jen trochu pribarveny z ukrajinsky strany, v dobry vire.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Média útočí na naše emoce, je to hrozné, je to strašné, ale člověk nesmí dělat důležitá rozhodnutí na základě emocí, ale uvažovat logicky. A riziko v podobě jaderného konfliktu není logické. Takže buď bude mrtvých 1 milion nebo 7 a půl miliardy. NATO tam nesmí vlítnout.

Vím, že tady dfens není moc populární, ale rozhodně to stojí za přečtení,  má to hlavu i patu.

https://dfens-cz.com/vazime-relevantni-moznosti-vycet-6-moznych-zajmu-ruska-na-ukrajine-a-62-teorii-co-a-proc-putin-dela/

 

Tohle je dost možné

Teorie 3 – „racionální Putin coby sofistikovaný handlíř a loupežník“

Podle této teorie Putin pochopil, že Ukrajinu ztratil navždy, a tak si chce konsolidovat zisky, zbavit se sankcí – a sebrat průmysl, který životně potřebuje pro ruský vojenskoprůmyslový komplex. Hlavně Mikolajiv. Tato teorie tedy předpokládá, že skutečným cílem je zabrat Charkov, Mikolajiv, Cherson, Záporoží aj. – ale vyjednávacím želízkem by bylo zabrání podstatně většího kusu Ukrajiny s cílem jej vyhandlovat za to, že zoufalý Kyjev skutečné cíle Ruska prodá výměnou za vyjednávací želízka Ruska.

Vyjednávací předpoklad by přitom byl, že Rusko úspěšně vyvolá dojem, že chtělo ovládnout celou Ukrajinu. Kdyby potom „milostivě přistoupilo na kompromis“ a spokojilo se „jen“ s Krymem, Mikolajivem, Mariupolem, Charkovem a Luhanskem atd., Západ by s úlevou přidal na takovou rusko-ukrajinskou mírovou smlouvu svůj štempl a zrušil sankce proti Rusku. To by znamenalo fenomenální výhru pro Rusko – získalo by výhru č1. – průmysl, výhru č. 2 – energetiku v Luhansku, výhru 3 – strategickou základnu na Krymu, i výhru 5 – zrušení sankcí a legalizaci stávajících zisků.

A navíc je v tom bonus pro Kreml – Ukrajina s takovou by přišla o většinu svého průmyslu buď přímo jako převod Rusku, nebo skrze ztrátu klíčových subdodavatelů, a stala by se zaostalým zemědělským státem, který by ležel jako břímě na krku Západu. Pro Rusko totální vítězství, pro Západ a Ukrajinu čistá ztráta. A cena za to všechno je pro Kreml velmi malá – jen dobýt co největší kus Ukrajiny a pokud to nebude stačit, vyvinout jaksi vyšší tlak.

Některé útržky z aktuálních vyjednávání mezi Ukrajinou a Ruskem naznačují, že přesně o toto by Rusům mohlo jít. Napovídalo by tomu i stále brutálnější bombardování ukrajinských měst – cílem není žádné „osvobození“, protože v tomto scénáři „srdce ukrajinského lidu“ Putin dávno odepsal, nýbrž lidskými ztrátami na civilistech donutit Zelenského podepsat nevýhodný mír.

A potvrzovalo by to i nasazení druhořadé vojenské techniky z dlouhodobých uloženek v mizerném technickém stavu se zanedbanou údržbou, a nevycvičených branců. Pokud totiž cílem nikdy nebylo dobýt relevantní těžce bráněné body a města, nýbrž lidskou vlnou útočníků donutit Ukrajinu vyměnit území za čas, aby pak Putin směnil území za své výhry, kanonenfutter na zanedbané technice je pro takovou lidskou vlnu nejvhodnější.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 minutami, petr_cha napsal:

Pokud prijmes logickou uvahu, ze to Putin zmackne, tak vyhral.. a nezastavi se nikdy.. musis mit neprekrocitelnou hranici, kde se i ty nezastavis.. a cela ta diskuse tady ve vlakne vlastne je o tom, kde zapad ma tu hranici..

Ta hranice byla UK naznacena - pouziti chemickych zbrani

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davide ....

Kyjev/Jeruzalém - Mychajlo Podoljak, který se za Ukrajinu účastnil rozhovorů mezi Ukrajinou a Ruskem, dnes popřel informace, podle nichž se izraelský premiér Naftali Bennet snažil přemluvit ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského přijmout ruské podmínky pro ukončení války. O Bennettově údajné snaze dnes informoval list The Jerusalem Post

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ukrajina-poprela-medialni-zpravu-o-bennettove-snaze-ovlivnit-zelenskeho/2176308

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já ho chápu, Lada vesta sw....na vesnici, za slušný peníz kus auta, kurva ale koupit to a teď vědět, že těch 10-15tis eur šlo Putlerovi tak mě to sere taky, aspoň gesto když už nic.
Putlerovi šlo z Lady cca 0.001% howna. Peníze šly max tak Renaultu a francouzské vládě
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...