Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 13 minutami, eskimak napsal:

Ty budes asi dobry debil. Trochu prazdno v hlavicke, ze?

Eskimáku, už delší dobu mám takovej pocit, že se ti né všechno daří, jak bys třeba očekával. Já to znám, a mohla za to podle mě z největší části paní. Tak snad ti zas brzo vyjde slunce.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, Zmizík napsal:

Eskimáku, už delší dobu mám takovej pocit, že se ti né všechno daří, jak bys třeba očekával. Já to znám, a mohla za to podle mě z největší části paní. Tak snad ti zas brzo vyjde slunce.

Milisi, casto s tebou suhlasim, a ak nahodou nie, tak ta v pohode a rad tolerujem.

Ale nemusis sa prezentovat ako blb. Ze ta tvoja pani srala (ci stale serie?), je medzi vami, musite si to vyriesit sami. Ak mas slabost na ruskych umelcov, to uz bude tazsie. 

A ak ide len o moju prudku reakciu - na niektore veci uz proste nemam sil (a ani vek). Ak sa niekto v tejto situacii ide zastavat rusov tak nech skape, alebo nech ide do moskvy, prispejem mu na vlak. To je vsetko. A vas Cechov mam velmi rad, a v poslednych dobach este omnoho radsej ako v minulosti. Mate to totiz s rusmi v hlave vysporiadane o dost lepsie ako Slovaci (statisticky), za co sa hanbim. Peace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaky rusky vejce, vzdyt ted uz je to prece vejce ukrajinsky :). 

Kazdopadne rusy je nutne odstavit od vseho jak to jen jde. Nic jineho nez sila na ne neplati. Sice je to pritazene za vlasy, ale plati to i ve sportu i v kulture.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak rusky vejce.. piknik vejce.. :-)

https://www.google.com/amp/s/www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/707077/po-ruske-zmrzline-se-prejmenuje-i-ruske-vejce-slovensky-vyrobce-chysta-novy-nazev.html%3famp=1

Ano, izolovat, jinak to nyni nejde... ale dlouhodobe to taky neni reseni.. cim vic je zmacknes, cim vic je izolujes, tim vetsi nacionalismus vytryskne...


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, eskimak napsal:

Preco? Prave naopak. Ja si myslim ze ak je niekto agresivny kokot (putin, teda rusko), vhodny civilizovany odpor je napriklad aj vymazat ho z historie. Uplne. Aby rusko prestalo existovat. Tolstoj? Google = 0 vysledkov. Alebo jeden vysledok (umelec fasistickeho naroda). Dostojevskij? Google = 1 vysledok (umelec fasistickeho naroda). To je spravna paka na takych imbecilov. Nebolo by to fair? Vsetka historia, umenie, picoviny idu bokom ked niekto vrazdi iny narod. 

Víš Eskimáku, jednoho takového pána s knírkem co chtěl spasit svět klackem a vymazáním nějaké (dle jeho názoru nežádoucí) kultury z povrchu zemského už Evropa zažila a stálo to milióny mrtvých. A než to takoví ignoranti jako Ty zcenzurují, tak si aspoň přečti kdo vůbec byl Fjodor Michajlovič Dostojevskij a kolikrát za život volil Putina, než sem do žumpy vytlačíš své další angažované výměšky :shit:

A to Ti sem ty jeden slovenskej klávesnicovej nácku píšu jako vnuk "sprostého ukrajinského ševce, který svého času taky vyrazil na zkušenou" z Volyně (což tehdy bylo Polsko a nikdy se za Rusa ani Ukrajince nepovažoval) - kupodivu ne do "Petrohradu", ale tak jako všichni co měli v hlavě mozek samozřejmě na západ. Při mobilizaci před Wehrmachtem (a Vašimi kolaborantskými divizemi) řádně narukoval do Polské armády - a svým způsobem měl štěstí že se z fronty dostal do německého a ne do ruského zajetí. Z celé vesnice totiž válku přežil jenom on a jeho sestra, která se mezitím provdala do města - a protože se po totálním nasazení, útěku a roce u zdejších partyzánů už neměl kam vrátit (notabene když Polesí zabral Stalin), obratem se upsal aspoň k ČS četníkům, aby mohl jít na Slovensko střílet Banderovce (na které tyhle zvěrstva komouši vychcaně hodili). Německé hodinky co za 25 let služby dostal sice odmítnul nosit - ale nerozmlátil je kladivem a nikdy jsem jeho, mého fotra (kariérního lampasáka) ani strýce z Ukrajiny (uznávaný onkolog a hematolog) neslyšel ani v opilosti hlásat že nějaký národ a jeho "nepotřebnou" kulturu je nutné vyhubit, vymazat a nebo popřít jejich existenci. Možná proto že tím by se dostali na stejnou úroveň jako Stalin, Hitler, Mao, Putler a Vy všechny další uřvané zamindrákované nuly, obdařené "v zájmu civilizace" náhlým pocitem "poslání, odvahy a kvalifikace" veřejně kádrovat a zakazovat -  dnes Dostojevského a Instagram, za týden Marxe a Orwella, za měsíc pro jistotu i Korán + Bibli, nespolupracujícím extrémistům odebírat občanství a jejich dětem poskytovat "převýchovné rekreační táborové pobyty" ...aby v tom byl zase pořádek :skull:  

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@eskimak

Tak cpát Čajkovského do politiky je totální, ale fakt totální píčovina všech píčovin. A nejen to, je to infantilní kravina, něco, co by vymyslel žák tak na úrovni prvního stupně ZŠ. 

Nesouhlasit s tím, co Rusko teď dělá - no prosím, samozřejmě a bezevšeho. Uvalit účinné sankce? Ano. 

Ale jak asi pomůže nehrání Čajkovského v divadle Ukrajině? 

Co vůbec má společnýho Čajkovský s Putinem? Nebo nějak s Rudoou armádou? Jo aha, jasně- byl (byl! - už je to circa 129 let, co zemřel) to přece ten Rus! 

Nebo mi někdo vysvětlí, jak to prohloubí sankce?

Nebo podpoří? 

Nebo tohle nějak pomůže Ukrajině? 

Prostě je to píčovina. 

Ale chápu, pro někoho kdo poslouchá akorát tak Jahody mražený je mu to u zadku, Rusák jako Rusák. 

Jinak tyhlety náladičky mě už začínají docela nebavit. Předminulej tejden sem potřeboval něco ohledně dodavatele energií, paní na přepážce byla v pohodě do tý doby, než si přečetla moje jméno v občance- myslela si, nevím proč, že je ruský (ve skutečnosti je po otci bulharský, nicméně tady jsem se narodil a tady je můj domov). A začala kecy typu "to je mi ale zajímavý, dneska tu mám samý takový jména". Nejdřív sem to nepochopil, pak mi to secvaklo. Dost mě to nasralo a nejdřív sem si řek, že teda budeme volat policii, když paní strká nos, po čem ji nic není.  Pak sem si řek, že si jí povodím trošku:

"Takže dneska jste tu měla samá takováhle jména, jo"? 

"Ano". 

"Aha, a jaké si myslíte, že je to jméno"? 

"Mě se zdá, že je ruský!" 

"Paní XY, poslyšte, jestliže ste tu měla dneska samá takováhle jména, tak jste tu měla samé Bulhary" 

"Aha, vy jste Bulhar?" 

"Ne, paní XY, já jsem Čech. Můj otec je z Bulharska a matka je Češka, narodil jsem se v Praze" 

"Promiňte, to jsem nevěděla..." 

"To je v pořádku, paní XY, ale kdyby to bylo ruské jméno, kdybych byl Rus? To by měl být tady problém?" 

paní XY: "No ne, ehm, chápete, teď..." 

"Teď bych potřeboval vyřídit to, kvůli čemu jsem tady..." 

paní XY "Jistě". 

"Ale, když se tak na Vás dívám, paní XY, Vy určitě nebudete Češka. A dokonce Vaše jméno je ruské! Vy jste ruska? Máte typicky ruské jméno."

Paní XY: " Ne ne né, kdepák, maminka je Japonka." 

"Ahá, jméno máte ruské, a podle pohledu bych Vás hned tipnul na nějakou výhodnější oblast Ruské Federace". 

Docela rychle slečince se šikmýma očima a ruským jménem sklaplo. 

Ale popravdě nebyl sem rád, nemám totiž rád ve svým životě podobný kraviny, řešit svůj původ, vlastně se ospravedlňovat- proboha! Má se starat akorát tak o to, jestli mám zaplacený v pořádku všechny zálohy a do zbytku ji nic není. 

Minulý týden technická. 

Příjezd na STK v odpoledních hodinách. Vejdu dovnitř s tím, že když to dnes už neklapne, nechám se aspoň objednat. Pozdravíme se s přijímacím technikem, řeknu mu, co mám na srdci, a on že už je teda dost pozdě, ale že se zeptá emisáka a pokud by mě on ještě vzal, tak že to uděláme ještě dnes. Emisák souhlasil, takže velký a malý techničák. Teď sem si říkal, že až uvidí to jméno, že se to bude zas opakovat. Ale zařek sem se, že pokud ano, volám ihned policii. A ono nic. Úplně v klidu, slušné chování, kontrola zbytečně neprotahovaná a v podstatě za asi necelých 40 min. mi přijímací technik říká, že máme hotovo. Neudržel sem se a poděkoval mu za jeho lidské a hezké chování. I když byl očividně rád, bylo znát, že moc netuší o čem mu tam vlastně mluvím. Popsal sem mu příhodu s paní XY a pochopil. 

"Můj táta je zase Němec. No a co? To jako že byl kdysi nějakej zkurvenej Áda, tak za to jako já můžu, jo? Nebo co teda? Pane, vy ste se s ní neměl vůbec vykecávat, rovnou na ní zavolat policii". 

Musím říct, že sme si pak ještě skvěle pokecali. 

Ale skutečně sem se už zařek: ještě jednou na něco takovýho v reálným světě natrefím a tu policii prostě okamžitě volám. Protože mě, jako rodilýho Čecha, tohle už začíná velmi, ale opravdu velmi obtěžovat. A i urážet. A kdo mě zná, tak ví, že když mám svý vrtochy, dokážu být pak najednou i velmi nepříjemnej. Možná i kvůli tomu bude lepší ty policajty rovnou zavolat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Radek124 napsal:

Víš Eskimáku, jednoho takového pána s knírkem co chtěl spasit svět klackem a vymazáním nějaké (dle jeho názoru nežádoucí) kultury z povrchu zemského už Evropa zažila a stálo to milióny mrtvých. 

Radku, asi si si pod vplyvom zle precital o com som pisal, ty mazatel. Pisal som niekde o likvidacii naroda? 🤦‍♂️

Prave naopak. Ignorovat, vylucit z civilizacie, zo vsetkeho diania. Co sa v principe aj deje. Snad to bude stacit aby prestali oni vymazavat ukrajinsku kulturu, bohuzial v tomto pripade doslova.

Tie dalsie vyblitky som necital, prepac, niekedy si na to mozno najdem cas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, siki napsal:

Ty budeš dobrý fanatik. Trošku gulášek v hlavičce že?

Eskymak je fanatik na vsechno. Ten je tu znamej. Nejdriv mudroval v covid vlakne a ted se presunul sirit svoji jedinou a spravnou pravdu sem. A kdyz nema argument, tak hned nadava. Viz jeho odpoved, ze jsi debil. 

A to nemluvim o jeho neskryvany radosti, kdyz jeho oponent dostane banana. To je tady rechtajicich se smajliku plna pr.el.

Se vsim co mu Radek napsal naprosto souhlasim. 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, gargamel napsal:

@eskimak

Tak cpát Čajkovského do politiky je totální, ale fakt totální píčovina všech píčovin. A nejen to, je to infantilní kravina, něco, co by vymyslel žák tak na úrovni prvního stupně ZŠ. 

Nesouhlasit s tím, co Rusko teď dělá - no prosím, samozřejmě a bezevšeho. Uvalit účinné sankce? Ano. 

Ale jak asi pomůže nehrání Čajkovského v divadle Ukrajině? 

Co vůbec má společnýho Čajkovský s Putinem? Nebo nějak s Rudoou armádou? Jo aha, jasně- byl (byl! - už je to circa 129 let, co zemřel) to přece ten Rus! 

Nebo mi někdo vysvětlí, jak to prohloubí sankce?

Nebo podpoří? 

Nebo tohle nějak pomůže Ukrajině? 

Prostě je to píčovina. 

Ale chápu, pro někoho kdo poslouchá akorát tak Jahody mražený je mu to u zadku, Rusák jako Rusák. 

Jinak tyhlety náladičky mě už začínají docela nebavit. Předminulej tejden sem potřeboval něco ohledně dodavatele energií, paní na přepážce byla v pohodě do tý doby, než si přečetla moje jméno v občance- myslela si, nevím proč, že je ruský (ve skutečnosti je po otci bulharský, nicméně tady jsem se narodil a tady je můj domov). A začala kecy typu "to je mi ale zajímavý, dneska tu mám samý takový jména". Nejdřív sem to nepochopil, pak mi to secvaklo. Dost mě to nasralo a nejdřív sem si řek, že teda budeme volat policii, když paní strká nos, po čem ji nic není.  Pak sem si řek, že si jí povodím trošku:

"Takže dneska jste tu měla samá takováhle jména, jo"? 

"Ano". 

"Aha, a jaké si myslíte, že je to jméno"? 

"Mě se zdá, že je ruský!" 

"Paní XY, poslyšte, jestliže ste tu měla dneska samá takováhle jména, tak jste tu měla samé Bulhary" 

"Aha, vy jste Bulhar?" 

"Ne, paní XY, já jsem Čech. Můj otec je z Bulharska a matka je Češka, narodil jsem se v Praze" 

"Promiňte, to jsem nevěděla..." 

"To je v pořádku, paní XY, ale kdyby to bylo ruské jméno, kdybych byl Rus? To by měl být tady problém?" 

paní XY: "No ne, ehm, chápete, teď..." 

"Teď bych potřeboval vyřídit to, kvůli čemu jsem tady..." 

paní XY "Jistě". 

"Ale, když se tak na Vás dívám, paní XY, Vy určitě nebudete Češka. A dokonce Vaše jméno je ruské! Vy jste ruska? Máte typicky ruské jméno."

Paní XY: " Ne ne né, kdepák, maminka je Japonka." 

"Ahá, jméno máte ruské, a podle pohledu bych Vás hned tipnul na nějakou výhodnější oblast Ruské Federace". 

Docela rychle slečince se šikmýma očima a ruským jménem sklaplo. 

Ale popravdě nebyl sem rád, nemám totiž rád ve svým životě podobný kraviny, řešit svůj původ, vlastně se ospravedlňovat- proboha! Má se starat akorát tak o to, jestli mám zaplacený v pořádku všechny zálohy a do zbytku ji nic není. 

Minulý týden technická. 

Příjezd na STK v odpoledních hodinách. Vejdu dovnitř s tím, že když to dnes už neklapne, nechám se aspoň objednat. Pozdravíme se s přijímacím technikem, řeknu mu, co mám na srdci, a on že už je teda dost pozdě, ale že se zeptá emisáka a pokud by mě on ještě vzal, tak že to uděláme ještě dnes. Emisák souhlasil, takže velký a malý techničák. Teď sem si říkal, že až uvidí to jméno, že se to bude zas opakovat. Ale zařek sem se, že pokud ano, volám ihned policii. A ono nic. Úplně v klidu, slušné chování, kontrola zbytečně neprotahovaná a v podstatě za asi necelých 40 min. mi přijímací technik říká, že máme hotovo. Neudržel sem se a poděkoval mu za jeho lidské a hezké chování. I když byl očividně rád, bylo znát, že moc netuší o čem mu tam vlastně mluvím. Popsal sem mu příhodu s paní XY a pochopil. 

"Můj táta je zase Němec. No a co? To jako že byl kdysi nějakej zkurvenej Áda, tak za to jako já můžu, jo? Nebo co teda? Pane, vy ste se s ní neměl vůbec vykecávat, rovnou na ní zavolat policii". 

Musím říct, že sme si pak ještě skvěle pokecali. 

Ale skutečně sem se už zařek: ještě jednou na něco takovýho v reálným světě natrefím a tu policii prostě okamžitě volám. Protože mě, jako rodilýho Čecha, tohle už začíná velmi, ale opravdu velmi obtěžovat. A i urážet. A kdo mě zná, tak ví, že když mám svý vrtochy, dokážu být pak najednou i velmi nepříjemnej. Možná i kvůli tomu bude lepší ty policajty rovnou zavolat...

Víš co je paradoxně zajímavý, že to, že je příjmení bulharský poznají bezpečně především Rusové a Ukrajinci. I na druhým konci světa se mě kolikrát někdo zeptal, když viděl příjmení, jestli nejsem z Bulharska a když jsem  začal zkoumat, jak na to přišli, ukázalo se, ze jsou původem z RF/Ukr. 
No ale u nás jsem se setkal trochu d rovným přístupem, když jsem chodil s dětma na PCR testy, tak v půlce případů jsem byl dotázaných, jestli jsou Češi. A to vždy, když jsem jim podával českou kartičku pojišťovny 🙂  jsem to asi s těmi jejich křestními jmény přehnal. A to se stejně čtou na východě o západě. 

Upraveno uživatelem Petr R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, eskimak napsal:

Preco? Prave naopak. Ja si myslim ze ak je niekto agresivny kokot (putin, teda rusko), vhodny civilizovany odpor je napriklad aj vymazat ho z historie. Uplne. Aby rusko prestalo existovat. Tolstoj? Google = 0 vysledkov. Alebo jeden vysledok (umelec fasistickeho naroda). Dostojevskij? Google = 1 vysledok (umelec fasistickeho naroda). To je spravna paka na takych imbecilov. Nebolo by to fair? Vsetka historia, umenie, picoviny idu bokom ked niekto vrazdi iny narod. 

Správně, zrušil bych Mendělejovu periodickou tabulku. A Lomonosův zákon o zachování energie pro jistotu taky. To by bylo, abychom je neporazili!

Bože, to je materiál todlecto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych teda retroaktivně do kultury určitě nesahal, to smrdí nepěknýma praktikama. Naproti tomu kompletně Rusko odříznout od zbytku světa, to ano a to včetně kultury a sportu. Žádný vystupování a hostování v zahraničí, žádná účast na sportovních akcích. Ale rušit programy domácích divadel, to mu přijde mimo.

 

Mimochodem: Manželka si udělala průzkum oficiálních ruských informačních kanálů a nemyslete si, že rusové jsou nějací blbečci, co nechápou rozdíl mezi propagandou a pravdou. Ty články jsou normální (nemají v sobě víc hysterie než články v našich novinách), mají stejný fotky, podobný komentáře a rozhovory s lidmi na místě. Nemít ten mezinárodní kontext a možnost srovnání s informačními zdroji z celé Evropy, tak málokdo by vůbec uvažoval o tom, že to, co se tam píše, nemusí být pravda. Je těžké si tohle představit, pokud  v tom člověk nežije.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakakoliv kolektivni vina nebo msta je uplna kravina. Navic to neni rozumne ani z duvodu propagandy. Napriklad Zelensky aspol to vi moc dobre a chovaji se v tomto fajn. Pak se najdou vyjimky viz praseci kuze...ale tam pro to mam urcite pochopeni. 

Stejne jako u nas Benesovi dekrety jsou brutalni ostuda ceskeho naroda. Argumenty ale oni...jsou na urovni 5 leteho fakana.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle by docela chtelo proverit... pripadne nasilne odvozy lidi do ruska...

https://cnn.iprima.cz/transporty-jako-za-nacistu-rusko-uprchliky-deportuje-do-taboru-tvrdi-mariupol-87980

Obecne jsem dost otravenej z urovne novinariny... spousta vsude stejnych titulku a vystrelu a zadne delsi hlidani, komentovani a dohledavani jednotlivých temat.. asi je jeste brzo, ale stejne... nakonec je na informace nejlepsi ten twitter.. jednoduche a uderne.. ale pak by prave mela prijit hlubsi novinarina, dohledavani souvislosti a potvrzovani z vice stran...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, petr_cha napsal:

Tohle by docela chtelo proverit... pripadne nasilne odvozy lidi do ruska...

https://cnn.iprima.cz/transporty-jako-za-nacistu-rusko-uprchliky-deportuje-do-taboru-tvrdi-mariupol-87980

Obecne jsem dost otravenej z urovne novinariny... spousta vsude stejnych titulku a vystrelu a zadne delsi hlidani, komentovani a dohledavani jednotlivých temat.. asi je jeste brzo, ale stejne... nakonec je na informace nejlepsi ten twitter.. jednoduche a uderne.. ale pak by prave mela prijit hlubsi novinarina, dohledavani souvislosti a potvrzovani z vice stran...

Petře, nemáš tam někde článek potvrzující nucené odvody do ruské armády u "dobrovolníků" mladších než 18 let? Ukázalo se to na idnes tuším včera ( nejdřív, že se uvažuje a pak že to min.obrany podepsal), ale nenašel jsem nic potvrzující tenhle článek??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...