Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, McStinger napsal:

Neviem, opieram sa iba o to, čo vidím okolo seba na mne známych miestach, nie o oficiálne údaje. Plus napríklad jazda autom po diaľnici pred nejakými rokmi znamenala drhnutie predného skla po jazde. Teraz iba ošplechnem sklo a zotriem stieračmi prach a okno si umyjem raz za čas, lebo mi ho oserú holuby. Nehovorím, že sa tam niečo hmyzu nenalepí, ale nič dramatické.

to je autem, aerodynamikou. Já měl kdysi starou Pandu, to mělo úplně rovný sklo. To se muselo umývat čističem na motory, to snad sbíralo ten hmyz ze všech stran. Jsou auta co mají hmyz na předku, jiná na skle, některá víc, některá míň.

Před časem se takhle lamentovalo kvůli vrabcům, že prý vyhynuli. Nevyhynuli, jen neměli co žrát, protože na vesnici prudce ubylo slepic a další havěti a přibyly garáže, trávníčky, zámkové dlažby a ta sebranka se neměla kde přiživovat. Takže možná ubylo, spíš se přesunuli ven z vesnic, přizpůsobili se a dnes je zas vrabců všude plno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl no to už je moc :default_biggrin:  A co my jako lidi? My při svý blbosti ten hmyz přežijem, nebo tu za sto let taky nebudeme? Nějaký studie? :default_biggrin:

Tak si zkus vygooglit, k čemu je hmyz potřeba...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už je to žumpa,tak se k debatě o hmyzu přidám. Nějak jsem tomu nepřikládal váhu,ale o víkendu jsem jel přes maďarské okresky do Bosny a tak zasrany okno od hmyzu už jsem v ČR dlouho neměl. Musel sem dvakrát zastavit a umýt čelní sklo. Myslím si,že hmyzu a zejména druhové rozmanitosti je rozhodně méně,stejně jako třeba vrabců. Čísla ke stavu ptactva jsou na rozdíl od hmyzu snadněji dohledatelná. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, petr_cha napsal:

..jo a kdyz se mluvi o nedostatku hmyzu, tak se mysli hlavne opilujici druhy.. vcely, motyli a podobne... komaru je bohuzel furt dost.. 🙂

Nejen opylující druhy, ale celkově druhová pestrost v krajině.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj ja si to naplno uvedomil v Rumunskem banatu, uplne me chytla nostalgie, jak jsem stavel stan a motyli, cmelaci, zvuk. A tady fakt ticho.

U nasich je to treba lepsi,nese ou tolik, maji jezirko, ovocne stromy a tresen.

Jinak ta priroda je supr. Meli moc zab a najednou uzovka a vyreseno. To bych ve meste necekal. Tento rok uz jich taky pribyva, tak jsem zvedav. Jsem mel whatsapp plny videi z lovu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně tedy nevim- hmyzu máme na chatě po lukách dost, kobylek též ( asi druhová rozmanitost kulhá), to ovšem jako laik úplně nepoznám. Na čem ale já poznávám změny, to je úmrtnost jehličnatých stromů ve smíšených lesích ( a kůrovec to není). V okolí Berounky je zázrak natrefit na zivej jehličnan.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tim hmyzem jdete do haje, volove. Jsem dnes rano tradicne vybehl. Prselo, hezky to osvezovalo, bezim bezim a najednou uprostred deste kde se vzala tu se vzala vosa. Srazili jsme se a bodla me do leveho ocniho vicka. Bylo to, jak kdyz dostanes pecku do xichtu. Bylo samozrejme po behu. Dosel jsem domu a cekam, co z toho bude. Nastesti alergickej nejsem. Po lesich litam od roku 1990 a aktivne pravidelne beham od roku 2014 a nikdy se mi nic podobneho nestalo. Proto v tomhle svetle prohlasuju, ze otravneho hmyzu je cim dal tim vic! :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AndyAaron: teď voo toom psal kolega Lou 😀

Tak snad to dobře dopadne, mě jednou kously dvě do krku, a to jsem fičel raději na injekci ..

ps: u nás taky lítá 😉

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...