Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Bert napsal:

Tomaszow Lubelski je 10 km od hranice. To mi na trosky přijde až moc daleko.

To je fakt... toť otázka, zda rusák fakt netestuje reakci... na druhou stranu, jak moc se dá pochybovat o současné přesnosti ruských raket?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusme to brát pozitivně - slovenští fickovci i maďarskej nok by teď mohli mít důvod popřemýšlet, nakolik se jim lpění na "stabilním zdroji z bratrského východu" vyplatí. Bejt Polákama tak bych "do řádného vyšetření" (rozuměj skončení války a akceptování reparací tím co zbude z Ruska) nic neopravoval a oblast ponechal jako důkazní materiál. Ekonomicky motivované zjištění že vhodnou ropu do rafinérií lze i přes dosavadní (spíš politicky motivovaný) odpor jistější dovézt odjinud by mezitím mohlo mít pozitivní efekt na stabilizaci světových cen, podobně jako bublinky nad Nord Streamem :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, petr_cha napsal:

Dira slusna.. to asi nejsou jen trosky.. spekulace o strelach kalibr.. a k tomu dostal zasah ropovod druzba (transformatorova stanice) a nic netece do Madarska ani Slovenska..



Screenshot_20221115_211744_Twitter.thumb.jpg.0d2b9a64088eca11f349fe00c45666ad.jpg




 

Musím si o protiletecké obraně něco přečíst, ale představuju si to tak, že když taková raketa někam letí a dostane zásah od PL obrany, tak pokud rovnou nevybuchne ve vzduchu, asi změní směr, spadne a případně exploduje někde na zemi...? Vlastně se ptám, jak to funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Služba u protivzdušné obrany - pokud raketa netrefila cíl (letadlo, střelu), tak došlo k samodestrukci. Nálož byla minimální - objekt se sestřelovat "oblakem" střepin vzniklých po destrukci protivzdušné střely (výbušná nálož byla obalena střepinami). Tolik k úvahám, že to může být UA protivzdušná střela. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, RadekB napsal:

Po 11. září jsem se naučil jednu věc. Nedělat si vlastní úsudek na základě několika článků od novinářů, kteří to v 99% případech kloní na jednu stranu. Stejně se úplnou pravdu nikdy nedozvíme. 

Moje řeč, jsme ten poslední článek který se něco pravdivého dozví 👍 Celé NATO je podělané z Ruska až za ušima, takže mám pocit že budou mlžit dokud to půjde...to už by to sem musel den ruskej psychopat sakra sypat, aby NATO zareagovalo. Jestli to je správně nebo špatně nedokážu posoudit, mám takový pocit že jaderné zbraně jsou vcelku na programu dne, takže už bych byl asi také opatrnějsí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono 140 miliónovemu rusku (s "neporazitelnou rudou armádou") se poměrně úspěšně brání 45 milionová Ukrajina. Země Nato mají zhruba miliardu obyvatel. EU jako taková přibližně půl miliardy. 

Nemyslím si, že existuje důvod, proč by mělo být: 

před 10 minutami, African napsal:

Celé NATO je podělané z Ruska až za ušima . . .

nebo proč si to myslíš?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...