Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Šak srať naňho... Tohle je už dost paralympiáda. Třeba to fakt zabalí, já bejt na jeho místě se dávno válim někde u moře, vždyť mu táhne na 70. A pak by bylo fajn kdyby tu vznikla nějaká normální opozice. Já vim, pořád sem naivní no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, montemar napsal:

já teda nevim, ale když se vyndá kulka, vysype střelnej prach a kulka se vráti, tak náboj vypadá ostrý ale není ostrý. ale třeba se pletu

Já myslím, že se pleteš, kulka se vrátí do trenek, střela do nábojnice, ale pořád ti tam zůstala zápalka 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, Tobi napsal:

Dnes jsem četl zajímavou tézi, už nevím kde, ale Zlodědek bude mít doživotní imunitu-takže hradní špínu a jiné hodí Mynář s Nejedlým na něj a bude 😛.

Nemám pocit, že by existovalo neco jako "doživotní imunita". To skončilo v roce 2013. Nyní je prezident nestíhatelný pouze při výkonu mandátu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, montemar napsal:

školy nemám, tak mě napadlo, že holt ta zápalka nebude mít co zapálit, když bude prach fuč, no… 

0E1C33CF-556F-4159-993E-468328A84EDD.jpeg

Možná by ses divil. Náboj Flobert taky nemá prachovou slož. Co udělá pouze zápalka se střelou třeba 9mm netuším, ale z nábojnice ji podle mě s přehledem vysune.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preident zvolen, skoro ostrý naboj vysvětlen, tak se můžem vrátit válce Gondoru a Mordoru.

V souvislosti s tím, jak prosakují informace o kumulaci 200-500 tisíc ruských vojáků poblíž hranic a začíná se mluvit o jarní ruské ofenzivě, a také v souvislosti s dodávkami stále účinnějších západních zbraní Ukrajině a prvních návrzích na ukrajinské členství v NATO si říkám, že odstrašující efekt atomovych arzenálů, který dlouhá desetiletí fungoval jako prevence velkých válek (vedly se jen zástupné), nějak přestává fungovat. Tabu porušili rusáci svou konvenční invazí, a další tabu padají jedno za druhým, jak se státy NATO osmělují a čím dál víc se materiálně a logisticky zapojují do konfliktu.

Ať už válka skončí jakkoliv, podle všeho skončila jedna epocha. Nukleární mír přestal fungovat.

Jsem zvědav na další vývoj. Většina demokratických států sice dobře ví, že pro všeobecnou prosperitu je lepší spolupráce a mír, ale bohužel jednak jsou i v demokratických státech deprivanti a taky válečné ekonomické kliky, a navíc zdaleka ne všechny státy jsou demokratické a některé z nich mají expanzivní  choutky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, Pavel rekl, ze se Mnichovska zrada byla ze strany Anglie a Francie pragmaticke chovani a ze je za to nemame kritizovat, tak nevim, ze zrovna jeho bere nejaka Ukrajina... implicitne jde o nepragmaticke chovani. A nebo jsou cile jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z pohladu vtedajsej politiky Britanie a Francuzska, za kazdu cenu zabranit vojne, by sa ich spravanie dalo nazvat pragmaticke. Svoj omyl si uvedomili hned v Septembri 39, ked nacisticke Nemecko napriek slubu ze vojna nebude napadlo Polsko. Z dnesneho pohladu, to bola zrada. Vyzera to tak ze v pripade Ukrajiny, kde situacia je podobna, sa zapad uz poucil a odmietol ustupit agresorovi v zaujme zachovania neurciteho mieru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...