Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 8 minutami, martar napsal:

Já si hned myslel, že to bude Tyler :)Pred časem jsem ve WP četl o jeho relativně mladém pravnukovi Williamovi.

Jj a to je to babrák, kdyby měl Williama v letech jako jeho otec ho. Tak je narozený 2003 :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, exBURN napsal:

Redak je neskutečnej ďábel. Už si musím udělat čas a přečíst si jeho uměleckou prvotinu 366 dní za katrem. 

Prosímtě já byl taky donátor. Přišla Ti kniha někdy fyzicky? Já po nějaký době našel jen odkaz na elektronickou verzi, kde byla asi celá kniha, ale to mě nebavilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, 14titi napsal:

Prosímtě já byl taky donátor. Přišla Ti kniha někdy fyzicky? Já po nějaký době našel jen odkaz na elektronickou verzi, kde byla asi celá kniha, ale to mě nebavilo. 

To už je tak dávno, že vlastně ani nevím, zda jsem na tom startovači přihodil a nebo si říkal, že počkám až to vůbec vydá a pak si to koupím - v mailech jsem nic nenašel. No koukal jsem že má tam adkaz a snad za pár stokorun to jde koupit, tak asi do toho půjdu. Včera jsem sjel jeho instagram a ikdyž uznávám, že je to úplně tupé, tak mě to prostě baví a brečel jsem smíchy. Prostě guilty pleasure

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, safi napsal:

Ano, ty částky jsou pekelné. A pravdu má i @petr_cha 🙂 ve finále si vlastník spočítá, co pro něj bude v horizontu 10-20 let levnější. Zdali nějaké výpalné státu nebo stavební úpravy. 

No možná je lepší být konkrétní.

Nyní nám chybí 3 týdny do komplexní rekonstrukce pod dohledem památkářů vzhledem k poloze domu v centru v Praze. Rok výstavby 1916, čistá secese.

Barák je náš a tedy jsme si platili vše my sami. Pět pater a na patře do ulice 4 okna. Klasika to co vidím na fotce a cena jen za okna  s parapety 1,6 mio plus omítka 2,4 mio ( původní kalkulace) a to prosím pouze jedna strana do ulice. Dotace mohla být pouze na jednu položku  s tím, že nevíte dopředu na co, jestli vůbec a kolik. Dostaneme tedy nyní  40% na okna po 4 měsích od dokončení oken

Rekonstrukce byla naceněna za levno, začali jsme měsíc po tom co si "rudá kujva" spletla hranice a i když se vše nejspíše stihne v termínu, včetně půdy s dalšími byty, komplet nové střechy, výtahu a vnitřních prostor, kde budou již čipy a na vchody a fotobuňky na světla a komplet nové rozvody, prostě opravdu komplet, jsme na plus 60%.

Během toho roku a čtvrt jsme měli nespočet porad s odborníky z oboru stavebnictví i bankovnictví a většina z nich nám říkala, dodělejte to. ( jedny dvoukřídlé vchodové dvoukřídlé dveře do bytové jednotky 200 000 kč( ty firmy se fakt posjaly) a potom to vše brutálně, ale opravdu brutálně skáče.

Nyní bude na účtu čistá nula a nebýt pasivního příjmu z pronájmu tří bytů ( 2+1), které máme " navíc" bylo by nám ouvej.

Nedovedu si v žádném případě představit, kdo by povolil a hlavně zaplatil to, co jsme absolovovali my na novějším baráku, když lidi nemají na žrádlo a stát je na tom tak jak je. Takových baráků jako je náš, jsou desetitisíce ve všech městech,

 

Pravdou je bohužel to, že hlavně na vesnicích, kde není příjem tak vysoký a vlastě ani možnosti, bydlí v baráku z roku 1940  s původními okny a omítkou babička s dědou a nemohou se doplatit. Vlastně jde veškeré teplo z baráku pánubohu do oken a to je přesně ta kategorie lidí, kteří volí Babiše a Okamuru a stěžují si jak to dělá Fiala špatně a že stojí elektřina majlant. Že měli za posledních dvacet , třicet let x možností dát nová okna a zateplit jaksi, ehm pomlčí. Tak tady mi rekonstrukce, tedy zateplení a ostatní spojité nádoby dávají smysl, jen nevidím, kde na to sebrat peníze. Těch staveb a baráčků je totiž převážná část.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď to nic moc neznamená. V budoucnu ale může. Kdo si pamatuje soud s Karadžičem, Milosevičem a spol, a hlavně jak se do Haagu dostali.

(Tyjo, teď jsem si vzpomněl na Slobodana Praljaka, který tam po vynesení rozsudku vypil v přimém přenosu cyankáli...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten zhusteny Snyderovo rozbor je dobry, ale mireny a vstrebatelny jen na nasi strane... ruska strana ho nebude vnimat a mozna i kdyby vnimala, tak ho proste nepochopi.. s tim jak to maji v sobe nastavene... jaka slova spravne pouzit pro proslov mireny opravdu pro ne? Co jim postavit pred oci, ze takhle fakt ne?

Sent from my SM-P619 using Tapatalk



Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně jsou ty projevy v OSN tak trochu mlácení prázdné slámy. Líbí se mi, jak pomalu v každém druhém projevu řečník vyzývá k zdvojnásobení úsilí Rady :) (Council must redouble its efforts...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ne, když furt zdvojnásobuješ, tak jedeš exponenciálně. Už teď by to byla nejvýkonnější rada ve známým vesmíru :) Kdyby ty výzvy vlastních zastupců ovšem brala vážně. Jenže OSN je v dnešní podobě a v dnešní době ... jak to jen řict...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem chtěl napsat přežitá instituce, bezzubý generátor rezolucí, neakceschopná parta smichaná z kulturně  nekompatibilních členů, navíc se zvláštní optikou, se kterou pohlíží na Blízký východ (Palestinu)... ale tys to hezky a úderně shrnul :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, petr_cha napsal:

Nastesti v OSN nevystupuji na pozvani jen muzikanti...profesor Timothy Snyder a jeho vyjadreni k rusofobii... na zasedani svolanem Ruskem..
 

 


.. a v psane podobe
https://snyder.substack.com/p/playing-the-victim



 

 

Překlad:

https://www.voxpot.cz/rusofobni-je-predevsim-putinuv-rezim-kdyz-imperium-utoci-dela-ze-sebe-vzdy-obet-rika-historik-timothy-snyder/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Bert

Nemusels hned tak útočně. 

Jistě máš lepší vhled do fungování ICC než já, nicméně různé signály vysílá kdekdo. Jen nemám pocit, že by si z toho Putler něco dělal. Proto můj povzdech o plácnutí do vody. 

Takže to neber nijak osobně, ani ofenzivně, ale mne zpráva o vydání zatykače tolik nepotěšila, protože jsem spíše skeptický k síle tohoto signálu. 

Budu ale rád, když se budu mýlit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...