safi Posted June 22, 2022 Report Share Posted June 22, 2022 Nějak na mě všechno začíná dopadat. Na dovolené jsem měl konečně čas přemýšlet a zjistil jsem, že se vůbec netěším na návrat do reality. Protože 1) hodinkové sny splněny 2) všechno bude jen těžší a těžší a náročnější.. finančně i jinak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 Mám to naprosto stejně. Obvykle jsem se na konci dovolené těšil domů, ale tentokrát jsem si tu "bezstarostnou mimorealitu" užíval do posledního momentu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 Musíme se vzchopit, protože naši otcové a dědové (R.I.P) se dokázali postarat o své rodiny i v době druhé světové války a po ní. Pak drsná padesátá léta a pak rok 68. Se taky nemůžeme ze všeho skládat.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 "Skládání" necháme na snowflake generaci Jde spíš o nepŕijemné očekávání toho tlaku, který přijde. Protože ne všichni naši pradědové, dědové a otcové to v krizích "dali", bohužel... a i teď to ekonomicky nepřežije každý. Mě na tom nejvíc štve (kromě budoucnosti dětí samozřejmě), že mi zbývá už jen 10 - 30 let života, což je zoufale málo na všechny projekty, co mám v hlavě... a geopolitický, ekonomický i "ekologistický" vývoj zřejmě mým plánům ještě bude házet klacky pod nohy. Njn, člověk plánuje a pánbu se směje Link to comment Share on other sites More sharing options...
McStinger Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 20 minutami, martar napsal: Mě na tom nejvíc štve (kromě budoucnosti dětí samozřejmě), že mi zbývá už jen 10 - 30 let života, což je zoufale málo na všechny projekty, co mám v hlavě... P.S. mi hovor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 Prostým výpočtem dle předpovědi OSN pro průměrný věk dožití u mužů v ČR jsem zjistil že je Martarovi 54 let. Výpočet je samozřejmě správný, ale to násobení hapruje takže 54 plus mínus deset let Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 (edited) Tésně vedle - 52, Tome Věděl jsem, že to vzbudí veselí, ale tak... snad mi rozumíte, co jsem chtěl říct. Edit: A nebavěj mě kvůli tomu už ani hodinky, resp. si teď moc neumím zdůvodnit finanční a časové investice do chronohobby, když musím řešit vážné věci. Což mě taky štve. Edited June 23, 2022 by martar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeronimo Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 11 hodinami, safi napsal: Nějak na mě všechno začíná dopadat. Na dovolené jsem měl konečně čas přemýšlet a zjistil jsem, že se vůbec netěším na návrat do reality. Protože 1) hodinkové sny splněny 2) všechno bude jen těžší a těžší a náročnější.. finančně i jinak... před 5 hodinami, martar napsal: Mám to naprosto stejně. Obvykle jsem se na konci dovolené těšil domů, ale tentokrát jsem si tu "bezstarostnou mimorealitu" užíval do posledního momentu... Tak to vám gratuluji. Já jsem člověk co se od reality všedních dnů nedokáže odpoutat vůbec. Dovolená, nedovolená. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 On level "mámv(_*_)smu" bude u každého individuální, chlast nepomáhá, drogy nevím, ale zcela vážně mi pomohl mediální detox. Prostě jsem to všechno vypnul, kompletně zprávy, lidi co mluví o zprávách, rádio jen hudba, noviny nevím co jsou, telefon se moc vypnout nedá, ale dá se používat jen na pár věcí, tam jsem se musel přemoct, protože ta placka je prolezlá vším možným. Nežiju jako na obláčku, to ne, ale nereju se jako ve sračkách. Trvalo to docela dlouho, pár měsíců určitě. Pracuju, cestuju, věnuju se rodině a koníčkům. Já, kdo mě znátejsem si pořídil kopačky a chodíme hrát 2x týdně fotbálek. Třeba. A mám v prdeli dost věcí, co mě dřív stresovaly. Jo a tak nějak v koutku duše začínám spřádat teda plány co budu dělat za deset let až budu mít depku jak Martar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopa26 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 Podle mne jenom málo plavete....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 57 minutami, Tom4 napsal: On level "mámv(_*_)smu" bude u každého individuální, chlast nepomáhá, drogy nevím, ale zcela vážně mi pomohl mediální detox. Prostě jsem to všechno vypnul, kompletně zprávy, lidi co mluví o zprávách, rádio jen hudba, noviny nevím co jsou, telefon se moc vypnout nedá, ale dá se používat jen na pár věcí, tam jsem se musel přemoct, protože ta placka je prolezlá vším možným. Nežiju jako na obláčku, to ne, ale nereju se jako ve sračkách. Trvalo to docela dlouho, pár měsíců určitě. Pracuju, cestuju, věnuju se rodině a koníčkům. Já, kdo mě znátejsem si pořídil kopačky a chodíme hrát 2x týdně fotbálek. Třeba. A mám v prdeli dost věcí, co mě dřív stresovaly. Jo a tak nějak v koutku duše začínám spřádat teda plány co budu dělat za deset let až budu mít depku jak Martar. Dobře jsi to shrnul. Asi začnu mediálním detoxem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 45 minutami, hopa26 napsal: Podle mne jenom málo plavete....... Tak nějak Hlavně se z toho neposrat ze všeho, že jo... Nějak bylo, nějak bude. A jako užírat si ještě ze života čas civěním na nějakýho Fialu, Babiše a spol... a pak se tim stresovat... tvl to je masochismus chlapci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E36 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 2 hodinami, Jeronimo napsal: Tak to vám gratuluji. Já jsem člověk co se od reality všedních dnů nedokáže odpoutat vůbec. Dovolená, nedovolená. Tak jsem rád, že nejsem sám. Mediální detox je fajn a rozhodně pomůže, ale hlava se vypnout nedá.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eskimak Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 3 hodinami, martar napsal: Tésně vedle - 52, Tome Věděl jsem, že to vzbudí veselí, ale tak... snad mi rozumíte, co jsem chtěl říct. Edit: A nebavěj mě kvůli tomu už ani hodinky, resp. si teď moc neumím zdůvodnit finanční a časové investice do chronohobby, když musím řešit vážné věci. Což mě taky štve. Pozri sa na to tak ze sa ti na tu chvilu uz neoplati ani stresovat sa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombas Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 2 hodinami, Tom4 napsal: On level "mámv(_*_)smu" bude u každého individuální, chlast nepomáhá, drogy nevím, ale zcela vážně mi pomohl mediální detox. Prostě jsem to všechno vypnul, kompletně zprávy, lidi co mluví o zprávách, rádio jen hudba, noviny nevím co jsou, telefon se moc vypnout nedá, ale dá se používat jen na pár věcí, tam jsem se musel přemoct, protože ta placka je prolezlá vším možným. Nežiju jako na obláčku, to ne, ale nereju se jako ve sračkách. Trvalo to docela dlouho, pár měsíců určitě. Pracuju, cestuju, věnuju se rodině a koníčkům. Já, kdo mě znátejsem si pořídil kopačky a chodíme hrát 2x týdně fotbálek. Třeba. A mám v prdeli dost věcí, co mě dřív stresovaly. Jo a tak nějak v koutku duše začínám spřádat teda plány co budu dělat za deset let až budu mít depku jak Martar. Tak já se snažím to mít podobně, hodně času trávím venku a to prakticky denně, o víkendu chalupa, rodina, hudba, nějaký seriál, dobrý film... TV na zprávy nezapínám vůbec, ale stejně to člověk všechno kolem sebe vnímá a prostě tomu neuteče. Na druhou stranu hroutit se z toho nebudu, teď plánujeme dovolenou a pak zase nějak bude. Holt jsme si až moc zvykli na ten luxus pohodlného života bez válek, krizí a nedostatku něčeho nebo úplně všeho. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 @eskimak Kluci, já nemám depresi ani nějak extra stres, jenom mě jako každého prostě sere nadcházející težká doba a to, že se snažím na poslední chvíli a za zbytečně draho zařídit věci, které jsem měl mít dávno zařizené a připravené (byly v plánu, ale já blbec jsem to odkládal). Detox praktikuju, samozřejmě ale ne stoprocentní. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 Těžší časy, tomu budu kontrovat třeba úrokovými sazbami. Aktuálně hypo bude okolo 6% považováno za standardní nabídku, 5% za skvělou. Doporučuju dát si do překladače "úrok hypotéky" a následně zkopírujte do Google vyhledávání a jděte na západ, německy, francouzsky, španělsky . . . vyskočí reklamy hypotéky v dané zemi. K popukání. Ekonom nejsem, ale tohle mi hlava nebere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 36 minutami, Tom4 napsal: Těžší časy, tomu budu kontrovat třeba úrokovými sazbami. Aktuálně hypo bude okolo 6% považováno za standardní nabídku, 5% za skvělou. Doporučuju dát si do překladače "úrok hypotéky" a následně zkopírujte do Google vyhledávání a jděte na západ, německy, francouzsky, španělsky . . . vyskočí reklamy hypotéky v dané zemi. K popukání. Ekonom nejsem, ale tohle mi hlava nebere. Dám Ti příklad jak to funguje v realitě. U nás ve fabrice je plno mladých kluků 25-30let chtějí barák mají manželku a dítě. Kolega vzal dva měsíce zpět hypo 200 tis Eur bere 1200-1300e čistého bez nadčasových hodin + 4 nadčasy každý měsíc má cca 1600-1700e hypotéku má skoro 700e počítám, že aktuálně na Slovensku dostal +-4% doma manželku na mateřské tj. +200e je to schopný platit, aktuálně asi ano, ale za mě je to totální úlet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 jestli je ta hypo na 20 let, tak to jde Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuncák7 Posted June 23, 2022 Report Share Posted June 23, 2022 před 4 hodinami, Jeronimo napsal: Tak to vám gratuluji. Já jsem člověk co se od reality všedních dnů nedokáže odpoutat vůbec. Dovolená, nedovolená. Děláš chybu a časem se z toho zhroutis ( napsal bych jiný slovo, ale ani žumpa by ho nedala ). Prostě vypnout na chvilku musíš, neuteces tomu, ale musíš se snažit ( já teď řeším svatbu- Oser na entou, mámu v nemocnici- jo dobrý, neteře a jejich známosti - tomu taky neuteces a snažím se naplánovat dovolenou- Bože jak mě to se.e, skoro jako svatba, nerad cokoli zarizuju), ale je to něco jinýho než politika a tak. A vlastně odpočinek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts