elloco Posted April 21 Report Share Posted April 21 Míra nekompetence a bezradnosti je udivující. Signály (možná ekonomická řešení), které "jako" uniknou budí obavy o duševní zdraví členů vlády. Sice jsem ohledně jakékoliv vlády pesimista, ale tohle jsem fakt nečekal... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted April 21 Report Share Posted April 21 před 34 minutami, elloco napsal: Míra nekompetence a bezradnosti je udivující. Signály (možná ekonomická řešení), které "jako" uniknou budí obavy o duševní zdraví členů vlády. Sice jsem ohledně jakékoliv vlády pesimista, ale tohle jsem fakt nečekal... Vzpomněl jsem si na název jednoho českého filmu...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chronař Posted April 21 Report Share Posted April 21 před 4 hodinami, Conrad napsal: A pokud tě nalákal na zvolení tvrzením ,že rozdáva karty na kanastu a po zvolení začne hrát žolíly nezbývá než to do dalších voleb vydržet a po nich se situace opakuje To asi jo, ale odpovědnému voliči by se to stát nemělo. Ten by měl sledovat a znát toho, koho volí, dlouhodobě, ne se nechat nalákat na nějaká tvrzení před volbama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
long Posted April 23 Report Share Posted April 23 Na sobotní ráno to byl alespoň pro mne dost složitý, článek, ale napodruhé ( a někde jsem se vracel i vícekrát) jsem ho dal Autor mě velice mile překvapil, takovým lidským sdělením a bylo by fajn, kdyby si ho přečetla i řada místních chcimírů, ale samozřejmě také řada krititiků toho fijalového hnusu. Jedno se vším velice úzce souvisí https://forum24.cz/chcimir-nechce-mir-ale-kapitulaci-rusko-vede-proti-zapadu-nekompromisni-civilizacni-valku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted April 23 Report Share Posted April 23 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-cina-ukrajina-rusko-diplomacie.A230422_182017_zahranicni_hovo Důvod, proč čínský ambassador v Paříži něco takového řekl, je vcelku jasný (Taiwan, vazby k Rusku). Přesto ale fakt, že něco takového veřejně vůbec zaznělo, naznačuje, že náš můžou čekat opravdu zajímavé časy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlý Jabko Posted April 24 Report Share Posted April 24 Jako vždy platí, že půjdou jen tak daleko, jak jim bude dovoleno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted April 24 Report Share Posted April 24 Presne tak. Staci dovalit jadro na Taiwan, jako to dovalili do Turecka. Poslat tam flotilu a esklovat napětí. Zpochybnit Kaliningrad, mezinarodni vody kolem Činy, apod. Zacit vysetrovat vsechny cinske firmy a jejich aktivity v EU a USA, zakazat nejen TikTok, ale i Samsung, apod. A za chvili se to zase uklidni :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted April 24 Report Share Posted April 24 před 10 minutami, Frantik napsal: Presne tak. Staci dovalit jadro na Taiwan, jako to dovalili do Turecka. Poslat tam flotilu a esklovat napětí. Zpochybnit Kaliningrad, mezinarodni vody kolem Činy, apod. Zacit vysetrovat vsechny cinske firmy a jejich aktivity v EU a USA, zakazat nejen TikTok, ale i Samsung, apod. A za chvili se to zase uklidni :-)) Proč Samsung? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waya03 Posted April 24 Report Share Posted April 24 Padni komu padni, neni čas zjišťovat kdo je kdo :-D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frantik Posted April 24 Report Share Posted April 24 (edited) :-))))))) Sorry. Sem myslel ze jsou to taky Číňani, ale zlutak jako zlutak :-))) Huawei. Edited April 24 by Frantik Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted April 24 Report Share Posted April 24 před 12 minutami, Frantik napsal: :-))))))) Sorry. Sem myslel ze jsou to taky Číňani, ale zlutak jako zlutak :-))) Huawei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24 Report Share Posted April 24 Před hodinou, Frantik napsal: :-))))))) Sorry. Sem myslel ze jsou to taky Číňani, ale zlutak jako zlutak :-))) Huawei. To je jak ten komentar z novinek. "Nejsem rasista ale slusni lidi jsou bili" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynx12 Posted April 24 Report Share Posted April 24 V 23. 4. 2023 v 7:29, long napsal: Na sobotní ráno to byl alespoň pro mne dost složitý, článek, ale napodruhé ( a někde jsem se vracel i vícekrát) jsem ho dal Autor mě velice mile překvapil, takovým lidským sdělením a bylo by fajn, kdyby si ho přečetla i řada místních chcimírů, ale samozřejmě také řada krititiků toho fijalového hnusu. Jedno se vším velice úzce souvisí https://forum24.cz/chcimir-nechce-mir-ale-kapitulaci-rusko-vede-proti-zapadu-nekompromisni-civilizacni-valku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Velmi dobře zpracováno a napsáno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted April 25 Report Share Posted April 25 (edited) Včera jsem zase četl nějaký článek o tom, jak je Rusko civilizačně nevyspělé, protože si v historii neprošlo demokratickou fází * a jak je ruský člověk i s širokou duší div ne geneticky předurčen k tomu žít v nějaké formě autokracie ** Hned vedle toho oslavný članek o Ukrajině, omezování korupce a rychlé adaptaci na západní hodnoty a západní styl řízení statu i armády. Asi píchnu do vosiho hnízda, ale už mě to fakt rozčiluje. Jako chápu, že během války, které se v podstatě účastníme, je žádoucí moc nerelativizovat a vidět věci co nejvíc černobíle, ale za cenu ztráty kritického myšlení? To mi přijde škoda... ------ * s tou teorií "povinného demokratické fáze" by se i dalo souhlasit, kdybychom neměli před očima Čínu s její vice než čtyřtisíceletou historií. Stát, který lze dnes těžko považovat za necivilizovaný nebo nemoderní, jakkoliv by málokdo z nás v jejich systému chtěl žít. Demokratická epizoda v jejích dějinách se myslím dá směle srovnat s tou ruskou. ------ ** ovšem tvdit, že Rusáci jsou povahově, kulturně, hodnotově a politicky prostě jiná civilizace, jednou provždy nekompatibilní s demokracií a Západem, a přitom vzápětí mluvit o přijetí čtyřiceti milionů Ukrajinců do NATO a časem třeba do Unie, nad tím mi zůstavá rozum stát. Vždyť se oba národy po strašně dlouhou dobu vyvíjely simultánně v podobném hodnotovém prostředí a politickém systému. Rozum říká, že buď se lidé během několika generací dokáží výrazně kulturně i politicky posunout, pokud k tomu mají podminky a motivaci, a pak to platí pro Ukrajince i pro Rusy, anebo to nedokáží, a opět to platí pro oba národy. No nic, ulevilo se mi. Není nad to si sem odplivnout Edited April 25 by martar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted April 25 Author Report Share Posted April 25 @martar Moc hezky napsáno. Palec hore. Jsem rád, když na fórum někdo dá vlastní, nikoli pouze zkopírovaný, názor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted April 25 Report Share Posted April 25 Rozumim, co chces rict martar, ale myslim, ze se dopoustis uplne stejneho zjednoduseni.. postaveni Ukrajincu a Moskalyku neni tak uplne stejne.. vliv Zalitavska vs.vliv Mongolska.. osa Skandinavie-Zapadorimska rise.. oproti ose Moskva-Sibir... rusky zvyk se postaleti rozsirovat a dobyvat... a pro vnitrni nastaveni naroda myslim bohate staci stalinovske hladomory v 30.letech, vystehovani tataru z Krymu, přístup k Zidum a dalsi excesy.....a porovnani s Cinou.. vsak ona taky stoji na jinych zakladech nez nase "zapadni spolecnost"..kolektivistickych a centralne ridicich principech.. takze jeji vstup do Nato je stejne nerealny jako u Ruska :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted April 25 Report Share Posted April 25 před 1 hodinou, martar napsal: Včera jsem zase četl nějaký článek o tom, jak je Rusko civilizačně nevyspělé, protože si v historii neprošlo demokratickou fází * a jak je ruský člověk i s širokou duší div ne geneticky předurčen k tomu žít v nějaké formě autokracie ** Hned vedle toho oslavný članek o Ukrajině, omezování korupce a rychlé adaptaci na západní hodnoty a západní styl řízení statu i armády. Asi píchnu do vosiho hnízda, ale už mě to fakt rozčiluje. Jako chápu, že během války, které se v podstatě účastníme, je žádoucí moc nerelativizovat a vidět věci co nejvíc černobíle, ale za cenu ztráty kritického myšlení? To mi přijde škoda... ------ * s tou teorií "povinného demokratické fáze" by se i dalo souhlasit, kdybychom neměli před očima Čínu s její vice než čtyřtisíceletou historií. Stát, který lze dnes těžko považovat za necivilizovaný nebo nemoderní, jakkoliv by málokdo z nás v jejich systému chtěl žít. Demokratická epizoda v jejích dějinách se myslím dá směle srovnat s tou ruskou. ------ ** ovšem tvdit, že Rusáci jsou povahově, kulturně, hodnotově a politicky prostě jiná civilizace, jednou provždy nekompatibilní s demokracií a Západem, a přitom vzápětí mluvit o přijetí čtyřiceti milionů Ukrajinců do NATO a časem třeba do Unie, nad tím mi zůstavá rozum stát. Vždyť se oba národy po strašně dlouhou dobu vyvíjely simultánně v podobném hodnotovém prostředí a politickém systému. Rozum říká, že buď se lidé během několika generací dokáží výrazně kulturně i politicky posunout, pokud k tomu mají podminky a motivaci, a pak to platí pro Ukrajince i pro Rusy, anebo to nedokáží, a opět to platí pro oba národy. No nic, ulevilo se mi. Není nad to si sem odplivnout Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted April 25 Report Share Posted April 25 ...a koukám, ze je dnes vyroci... tak ke komu maji Ukrajinci hodnotove bliz.. k Polakum nebo k Rusum.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted April 25 Report Share Posted April 25 @martar Ale Ukrajinci naozaj sú mentálne inde, ako Rusi. Majú bližšie k západnému spôsobu života, lebo sa s ním oveľa častejšie stretávajú a dokážu si posúdiť výhody jedného aj druhého. A nielenže dospieť k tomu, čo im viac vyhovuje, ale aj o to zabojovať (historicky, nielen teraz). Nechce sa mi to pre krátkosť času rozpisovať, ale aj porovnanie Ruska s Čínou je - podľa mňa - naprosto mimo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted April 25 Report Share Posted April 25 @petr_cha @wawrik Chlapi, díky za názory, vůbec se nebráním diskuzi a rozšíření vlastních obzorů. Zjednodušovat jsem neměl v úmyslu, ale formát "příspěvku na fóru" a mých nedokonalých historickýcb vědomostí k tomu asi nutně musely vést Že má Ukrajina k západnímu způsobu života blíž než Dálný východ nezpochybňuju. Stejně tak jako k němu má blíž západní část Ukrajiny před tou východní nebo evropská část Ruska před asijskou. Jen se mi nechce věřit, že ta hranice v jiné mentitě se ostře a navěky lomí na ukrajinsko-ruské hranici. Rusko a Činu porovnávat nelze, já Čínu zminil jen jako pŕíklad civilizace bez větší demokratické zkušenosti. Některé společné prvky ale u nich vidět můžeme - inklinaci k autokracii a krátké období kvazidemokracie, které ale nebylo ničím jiným než bojem o moc a formováním nové nedemokratické vlády. Jdu si přečíst něco o Zalitavsku, Petře. Dík za nasměrování. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts