Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, Tobi napsal:

Já tedy nevím, myslíte že vyproštoval s týmem vojáky on osobně, jen se ptám.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/petr-pavel-valka-v-jugoslavii-francie_2302071330_elev

https://medium.seznam.cz/clanek/filip-komenda-unprofor-petr-pavel-a-zachrana-francouzskych-vojaku-2878

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, ATOM napsal:

Proboha, to snad nemyslis vazne ze ne ?

Ano, to myslím naprosto vážně. Prožitá zkušenost, je diametrálně odlišná od zprostředkované. Historie se dá interpretovat z odstupu, na tom není nic špatného, naopak, je to žádoucí. Ale někoho hodnotit, bez znalosti kontextu doby a jeho situace už je s otazníkem. 

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, safi napsal:

Ja si pamatuju prvni tridu a jak jsm v mrazu stal dve hodiny frontu na braborova vykrajovatka na salat. A par mych sousedu bylo zavrenych protoze nebyly ateisti. Takze s pozadavkem 18 plus bezte… vite kam

Asi jsme si nerozuměli, ale i tomu rozumím, i toto je zkušenost. Ale nemusel jsi dělat těžká rozhodnutí, která ti dnes někdo předkládá a v tom je zásadní rozdíl daný věkem. Nic jiného. 

Odkaz ke komentáři

@Lynx12Obávám se že uvedené odkazy jsou pro většinu zdejších salonních bijců (kteří tou dobou vesměs ještě tahali kačera a dnes se tu seriózně strachují především o Resale Value svých trezorových Rolád) příliš dlouhé, nudné a nezáživné - takže sem radši dál budou papouškovat moderní a úderně stručné nálepky jako "Lampas", "Guma", "agent Pávek" a podobně. Možná by byli překvapení že tytéž "pozitivní" nálepky na současného prezidenta dnes mezi důchodci a sprostým hospodským lidem s oblibou šíří právě tehdejší ECHT lampasáci a politruci, sosající své "ověřené pravdy" ze "zaručených zdrojů" jako sputnik, parlamentnilisty atd. Jednoho takového "aktivistu na plný úvazek" máme bohužel v rodině - a jestli je mi dnes z někoho na blití, tak je to on a ne lidi jako Pavel. 

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, long napsal:

Hele  i za mne máš pravdu.

Je tady bohužel, pár členů, které znám a to dost dlouho a jejich názory a hlavně zdejší příspěvky jsou pro mne za hranou. 

Oni také Ti novější nevynechají příležitost si kopnout do pana prezidenta , či do současného premiera a vlastně do kohokoliv ze současných kormidelníků. Někteří rovnou přiznají veřejně či po větou, že budou volit Andyho Babiše.

Nejhorší, je že napíší, že nebudu obhajovat Zemana, ale už tím tu arogantní sprostou, ulhanou špínu vlastně obhajují. S ním obhajují tu chobotnici Mynářů a Nejedlých atd.

bývalý pan prezident Havel jim vadí, současný pan prezident jim také vadí.

Jaký život asi vedli tito lidé ( naší členové) za komunistů a jaký život vedou nyní? Jsou vlastně s životem nyní spokojeni? Nebo byli velice spokojeni za premiera Babiše, který český stát podojil tak jako nikdy žádný premier a rozjebal řadu institucí od státních nemocnic, po Českou Poštu  a ostatní ? Tedy za toho príma a pravdomluvného Miloše Zemana, lehce či více ožralého fakticky celé dny, krom poslední doby, kdy nosil pleny a hrad řídila skupina vyvolených.

Těžko říci proč mají někteří naší členové touhu kopat do lidí, kteří se zde snaží dělat pořádek dva roky, po osmi letém řádění Andreje Babiše a neustále nám tady podsouvají svoje pololži.

Fiala a spol se snaží a ta jejich komunikace je taková problematická, hodně mizerná, ale pro ty naše místní chytrolíny je evidentně těžké si uvědomit, že ta současná vláda podědila " rozdanou , zcela prázdnou státní kasu" která byly navíc do budoucna zatížena populistickými sliby, které se s tou současnou vládou stále táhnou, aniž by s nimi měla cokoliv společného.

Sorry musel jsem to sem poprvé takhle napsat, když jsem si přečetl na posledních pár stranách sdrceryvné od lidí, které znám. Dokonce si někteří z nich dali práci i s odkazy a shrnutím skoro kriminálních skutků současného prezidenta pana Petra Pavla.

Chce se mi fakt zvracet

Prezidenti: souhlas s P. Pavel, za posledních 30 let toho odpracoval pro republiku hodně, za mě naprosto cajk. Nedělá ostudu a politici v zahraničí s ním chtějí mluvit a mluví což je důležité. Nejsme izolováni. Poslouchal jsem teď několik vzpomínek na Karla Schwarzenberga a tam se prolínala jedna důležitá věc, on mluvil se všemi a všichni chtěli mluvit s ním, což je pro politiku důležité. Jinak nic nedohodnete.

Zeman toho naopak za podledních 30 let moc neudělal, často spíš naopak. Byl to zahořklý, pomstychtivý intrikán. Měl akorát plnou hubu keců.  Reálně to byla nastrčená mluvící hlava, salonní kecalista, kterou otáčeli lidi v pozadí, Šlouf, Mynář, Nejedlý apod. On byl velmi nepraktický/neschopný v reálném životě i politickém provozu.

Co se týče současné vlády, ač její volič je to pro mě čím dál větší zklamání. Nemůžou už vše házet na Babiše. Oni byli naprosto nepřipravení, 8 let v opozici nic nedělali, nic nepřipravovali, nula nula nic. A nemá to souvislost s válkou ani energetikou ani ničím jiným. To jsou výmluvy. Pokud by měli připravené reformy, změny, tak je mohli realizovat, spousta ministrů neřeší válku ani energetiku. Ta se týká primárně MPO, MO, MZV, MFIN, PM, ostatní mohli klidně provádět reformy, změny etc.

Bohužel, neměli nic v ruce. M. Benda v Insideru řekl natvrdo, že po reformách není u voličů poptávka, žádné neměli připravené a jediný cíl bylo porazit Babiše. Nic moc už řešit nebudou.

Další překvapení včera v Insider Brefing. Stavební zákon předložený Dostálovou z ANO, na kterém byla shoda i ve stavebnictví, tak dojebala ODS. Čistě naschvál a ještě to vědí. Jen aby ANO nemělo plusové body. Což je smutné.

Fiala chodí po konferencích a vykládá jak budeme lídr kdečeho, bohužel už mu to nikdo nevěří. Stejně jako mu nikdo nevěří,  že se nám zvýší cena el. o jednotky procent atd. I ten nákup nutely v DE, což je marginálie, nebyl vůbec přesvědčivý, vypal u toho jako by byl poprvé v obchodě. 

Proč si v té kuchyni nesundal sako a kravatu a nevyhrnul rukávy, což obecně nikdy nedělá a pro mě je to s tím sakem jen póza. Když si chlap obrazně "neumí vyhrnout rukávy a sáhnout do sraček" tak mám tendenci mu spíš nevěřit.

Jen takové srovnání s Bidenem: Ten přijel nedávno za stávkujícími odboráři z automobilek, sundal sako a kravatu a ještě si navlíkl jejich triko (což už bylo zbytečné) a vypadal u toho přirozeně a myslím i stravitelněji pro dané publikum.

Celkově komunikace vlády total v piči.

Babiše s Pitomiem ve vládě nechci, ale kurva co dál.

Odkaz ke komentáři

před 22 minutami, Radek124 napsal:

@Lynx12Obávám se že uvedené odkazy jsou pro většinu zdejších salonních bijců (kteří tou dobou vesměs ještě tahali kačera a dnes se tu seriózně strachují především o Resale Value svých trezorových Rolád) příliš dlouhé, nudné a nezáživné - takže sem radši dál budou papouškovat moderní a úderně stručné nálepky jako "Lampas", "Guma", "agent Pávek" a podobně. Možná by byli překvapení že tytéž "pozitivní" nálepky na současného prezidenta dnes mezi důchodci a sprostým hospodským lidem s oblibou šíří právě tehdejší ECHT lampasáci a politruci, sosající své "ověřené pravdy" ze "zaručených zdrojů" jako sputnik, parlamentnilisty atd. Jednoho takového "aktivistu na plný úvazek" máme bohužel v rodině - a jestli je mi dnes z někoho na blití, tak je to on a ne lidi jako Pavel. 

👍

Odkaz ke komentáři

před 49 minutami, Jarett napsal:

Asi jsme si nerozuměli, ale i tomu rozumím, i toto je zkušenost. Ale nemusel jsi dělat těžká rozhodnutí, která ti dnes někdo předkládá a v tom je zásadní rozdíl daný věkem. Nic jiného. 

Promiň, možná trochu zbytečná reakce z mé strany, nepřečetl jsem si celý kontext tvého příspěvku. 

Odkaz ke komentáři

Nedávno běžel v televizi seriál Volha, docela prdel, ale byla tam i jedna scéna, kterou jsem zažil na vlastní kůži, a to jak toho šulína "přemlouvali" ke spolupráci, jeden přesvědčoval, uváděl pozitiva, druhej vyhrožoval, sem tam jí člověku plesknul a když chtěli někoho dostat, tak se ten tlak stupňoval a to dost, nevím, kolik z lidí, kteří sem píšou, se třeba fakt reálně bálo někdy o život, ale bohatě stačilo, když měl člověk rodinu a musel se rozhodnout, jestli bude tvrdej a všem v podstatě určí nějakou životní dráhu s perspektivou totálního loosera, nebo se prostě nějak bude snažit s těma volama vyjít s tím, že v budoucnu bude mít tohle stigma napsaný na čele bez ohledu, jestli pro ně byl přínosem, nebo ne. A samozřejmě to "budoucno", bylo v té představě každého z nás de facto zasazené do stejného prostředí, tedy do totality se vším všudy. Drtivá většina lidí se s tímhle osobním atakem nikdy nesetkala, proto to nemůžou pochopit, je ten režim omezoval jen okrajově, protože ten způsob života byl prostě normální, třeba, že se nikam moc nesmělo, v krámech nic moc nebylo, atd., s tím se prostě naučili žít, respektive to i nějak obcházet. A tím jsem chtěl jenom říct, že je strašně lehký někoho soudit, ale bylo sakra těžký bejt, z dnešního pohledu, hrdinou, to se musel člověk nějak vnitřně smířit s tím, že jak on, tak i jeho okolí prožije třeba celej svůj život úplně na houby.

Odkaz ke komentáři

před 51 minutami, Kotlick napsal:

Prezidenti: souhlas s P. Pavel, za posledních 30 let toho odpracoval pro republiku hodně, za mě naprosto cajk. Nedělá ostudu a politici v zahraničí s ním chtějí mluvit a mluví což je důležité. Nejsme izolováni. Poslouchal jsem teď několik vzpomínek na Karla Schwarzenberga a tam se prolínala jedna důležitá věc, on mluvil se všemi a všichni chtěli mluvit s ním, což je pro politiku důležité. Jinak nic nedohodnete.

Zeman toho naopak za podledních 30 let moc neudělal, často spíš naopak. Byl to zahořklý, pomstychtivý intrikán. Měl akorát plnou hubu keců.  Reálně to byla nastrčená mluvící hlava, salonní kecalista, kterou otáčeli lidi v pozadí, Šlouf, Mynář, Nejedlý apod. On byl velmi nepraktický/neschopný v reálném životě i politickém provozu.

Co se týče současné vlády, ač její volič je to pro mě čím dál větší zklamání. Nemůžou už vše házet na Babiše. Oni byli naprosto nepřipravení, 8 let v opozici nic nedělali, nic nepřipravovali, nula nula nic. A nemá to souvislost s válkou ani energetikou ani ničím jiným. To jsou výmluvy. Pokud by měli připravené reformy, změny, tak je mohli realizovat, spousta ministrů neřeší válku ani energetiku. Ta se týká primárně MPO, MO, MZV, MFIN, PM, ostatní mohli klidně provádět reformy, změny etc.

Bohužel, neměli nic v ruce. M. Benda v Insideru řekl natvrdo, že po reformách není u voličů poptávka, žádné neměli připravené a jediný cíl bylo porazit Babiše. Nic moc už řešit nebudou.

Další překvapení včera v Insider Brefing. Stavební zákon předložený Dostálovou z ANO, na kterém byla shoda i ve stavebnictví, tak dojebala ODS. Čistě naschvál a ještě to vědí. Jen aby ANO nemělo plusové body. Což je smutné.

Fiala chodí po konferencích a vykládá jak budeme lídr kdečeho, bohužel už mu to nikdo nevěří. Stejně jako mu nikdo nevěří,  že se nám zvýší cena el. o jednotky procent atd. I ten nákup nutely v DE, což je marginálie, nebyl vůbec přesvědčivý, vypal u toho jako by byl poprvé v obchodě. 

Proč si v té kuchyni nesundal sako a kravatu a nevyhrnul rukávy, což obecně nikdy nedělá a pro mě je to s tím sakem jen póza. Když si chlap obrazně "neumí vyhrnout rukávy a sáhnout do sraček" tak mám tendenci mu spíš nevěřit.

Jen takové srovnání s Bidenem: Ten přijel nedávno za stávkujícími odboráři z automobilek, sundal sako a kravatu a ještě si navlíkl jejich triko (což už bylo zbytečné) a vypadal u toho přirozeně a myslím i stravitelněji pro dané publikum.

Celkově komunikace vlády total v piči.

Babiše s Pitomiem ve vládě nechci, ale kurva co dál.

Chytnu se jen jedné věci, ta mě zajímá i profesně - ten stavební zákon není pojebanej od ODS (tedy ne hlavní měrou, ale jinde). Verze od ANO taky nebyl úplně dokonalej plán a měl své "mušky" (superúřad, slučování,.....), ale bohužel po "usilovné práci" je z něj paskvil, co bohužel mnoho nezlepší.

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, JR_2010 napsal:

... je strašně lehký někoho soudit, ale bylo sakra těžký bejt, z dnešního pohledu, hrdinou, to se musel člověk nějak vnitřně smířit s tím, že jak on, tak i jeho okolí prožije třeba celej svůj život úplně na houby.

Asi tak. Myslím, že málo kdo si tehdy uměl představit, že to "na věčné časy a nikdy jinak" pomine.

Odkaz ke komentáři

před 52 minutami, kuncák7 napsal:

Chytnu se jen jedné věci, ta mě zajímá i profesně - ten stavební zákon není pojebanej od ODS (tedy ne hlavní měrou, ale jinde). Verze od ANO taky nebyl úplně dokonalej plán a měl své "mušky" (superúřad, slučování,.....), ale bohužel po "usilovné práci" je z něj paskvil, co bohužel mnoho nezlepší.

Oni mluvili o původní verzi od ANO myslím z roku 2021. Že místo aby spolupracovali na nějaké smysluplné verzi, tak do toho hodili vidle a bylo to vysloveně naschvál. Musel bych si to poslechnout znovu, ale včerejší Brefing byl fakt depresivní, tak spíš ne.

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Kotlick napsal:

Oni mluvili o původní verzi od ANO myslím z roku 2021. Že místo aby spolupracovali na nějaké smysluplné verzi, tak do toho hodili vidle a bylo to vysloveně naschvál. Musel bych si to poslechnout znovu, ale včerejší Brefing byl fakt depresivní, tak spíš ne.

Děkuju, to si poslechnu taky. Tak nějak to sleduju dlouho a vzhledem k tomu, že se mě to dotýká i profesně (okrajově ) tak bych rád věděl vše.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, JR_2010 napsal:

Nedávno běžel v televizi seriál Volha, docela prdel, ale byla tam i jedna scéna, kterou jsem zažil na vlastní kůži, a to jak toho šulína "přemlouvali" ke spolupráci, jeden přesvědčoval, uváděl pozitiva, druhej vyhrožoval, sem tam jí člověku plesknul a když chtěli někoho dostat, tak se ten tlak stupňoval a to dost, nevím, kolik z lidí, kteří sem píšou, se třeba fakt reálně bálo někdy o život, ale bohatě stačilo, když měl člověk rodinu a musel se rozhodnout, jestli bude tvrdej a všem v podstatě určí nějakou životní dráhu s perspektivou totálního loosera, nebo se prostě nějak bude snažit s těma volama vyjít s tím, že v budoucnu bude mít tohle stigma napsaný na čele bez ohledu, jestli pro ně byl přínosem, nebo ne. A samozřejmě to "budoucno", bylo v té představě každého z nás de facto zasazené do stejného prostředí, tedy do totality se vším všudy. Drtivá většina lidí se s tímhle osobním atakem nikdy nesetkala, proto to nemůžou pochopit, je ten režim omezoval jen okrajově, protože ten způsob života byl prostě normální, třeba, že se nikam moc nesmělo, v krámech nic moc nebylo, atd., s tím se prostě naučili žít, respektive to i nějak obcházet. A tím jsem chtěl jenom říct, že je strašně lehký někoho soudit, ale bylo sakra těžký bejt, z dnešního pohledu, hrdinou, to se musel člověk nějak vnitřně smířit s tím, že jak on, tak i jeho okolí prožije třeba celej svůj život úplně na houby.

Velmi správně, tak to je ta smutná pravda a skutečná minulostní realita, takové to bylo. 👍 Zažil jsem doma po roce 68 a fotr se rozhodl a měli jsme utrum. V 70's podstata byla s komoušema vyjebat a nebát se je poslat do pryč. Ale tomu už dnes vlastně nikdo ani nerozumí ani nevěří, jak je vidět nejen zde, zase to znám ze široké rodiny. Ti vyjebanci z normalizace se stejně zase v dnešní době mají jako prasata v žitě. ☕

A takhle my tu žijeme - ve smyslu sytý hladovému nevěří. Osobně s tím PP nemám problém, to by musel na Hrad proti němu kandidovat Karel a to už nešlo. A tak z toho mám takový dojem, že je to jako v roce 1968 s volbou prezidenta Ludvíka Svobody. Také generál, válečný hrdina, leccos měl později na triku, ale byl rád, že neskončil na šibenici jako Slánský. Tak se stal nadějí roku 1968. Jak to dopadlo víme. Nyní máme naději, že s PP snad už další 1968 nebude. To už spíše konec světa, protože ti magoři a mutanti v Kremlu nic lepšího než ruský pořádek neznají a nechtějí ničemu rozumět.🤠

Odkaz ke komentáři

Meli bychom mit nejaka ferova kriteria vzdy na noveho prezidenta:

* vek 55-57 ...mladsi jsou blby a starsi jsou dementi

* mel by denně ujit 10 km nebo zaplavat 3 km...Churchill chodil jeste vic..

* mel by umet pit.. aby vydrzel vsechny recepce a pritom nemel druhy den chripecku u klenotu

* mel by ukazat zakovskou z prvni tridy.. samy jednicky ne, idealne 2 az tri dvojky..sprta nikdo nechce...a pozdejsi vysvedceni se nepocitaj, to uz stejne pomahali rodice, google, kamaradi, strana, marketeri anebo jina umelohmotna inteligence..

P.s.Vzdy je to volba z aktualnich kandidatu... nejit vubec a pak rikat, ze je vse na hovno, muze jen ten, kdo bude priste sam kandidovat :-))

Odkaz ke komentáři

prdlajs, ideální je někdo jako JFK. Zrovna včera bylo výročí střelby v Dallasu.

Ale trubka jako Nutela to tedy není ani náhodou. No nic, jestli si to PP zopakuje, můžeme hledat a doufat dále, jestli to bude ještě aktuální. 🤠

Odkaz ke komentáři

Souhlasim s Jarettem, ze hodnotit chovani ostatnich za minulyho rezimu ma pravo jen ten, kdo v te dobe byl v pozici, ze nesl odpovednost za jine. Tedy treba ja jako decko v ty dobe nikoliv. Ale naroky na to, jaky by mel byt prezident, to uz je na kazdym (rikam to jako volic PP). Podobne nehodnotim ukrajince, kteri odesli ze zeme, i kdyz se na ne vztahovala branna povinnost - ja pred takovou volbou nikdy nestal, nemam pravo hodnotit rozhodnuti jinych.

Ze v prvni volbe nevyhral Karel, je velika skoda. O tom jsem hluboce presvedceny a nikdo mi to nevyvrati. Stejne to mam s tim, ze Havel nebyl zadna loutka komunistu. Doporucuju vlastni zivotopis jeho otce, to cteni hodne otevira oci. Lidi jako on nasi spolecnosti chybi, nebo nejsou videt. Lidi s vizi a ochotou nas nekam posouvat. Ted reknu neco kontroverzniho: v devadesatkach mezi takovy lidi patril i Klaus. A je jedno, ze byl pohanen vlastnim egem. Chybi mi lidi, kteri by posouvali spolecnost dopredu a klidne si u toho vydelali nebo “vydelali” dost pro sebe. Dnes tu mame ty, kteri si jdou “vydelat” a nekdy i shodou okolnosti u toho prispeji spolecnosti…

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...