Přejít na obsah

Baselworld 2018


Skopky-Sonny

Doporučené příspěvky

Tak jsem to tam dneska omrknul a docela o nicem. Vyjma par peknych, ale dosti vychrtlych hostesek nic moc, za cim bych se dvakrat otocil. Stanky hodinarskych atelieru byly fajn, ale ve vysledku neni duvod se tam vydavat znovu.

 

28564491d8eb2add0dd9691085438cbb.jpg

 

83e78140e42c1c0719dd5c4e2e58cf9e.jpg

Upraveno uživatelem Topkan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja teda musim rict, ze jsem z letosnich novinek znacek docela zklamanej. Rolex - ti proste jedou, neni o cem. Moc me potesil Zenith ne-chrono defy-em o velikosti 41mm, ktere az budou v oceli s ne silenou cenovkou, poridim, ale jinak, co vidim na netu, tak to je bida. Nevim, co se deje s Breitlingem, ale mam dojem, ze jim HODNE dochazi dech, Longines - ti by uz take konecne meli zamestnat lepsiho designera. Cekal jsem neco zajimaveho od Omegy, take zklamani..

 

@Sonny-Skopky - jak to vidis ty? Zaujalo te tam neco? Co pepsi R? ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro mě osobně to byl velkej zážitek. Tolik značek pohromadě prostě nikde jinde není, nicméně pokud neměl člověk domluvený schůzky tak uznávám, že koukat jenom do vitrín není taková pecka. Nám se zadařilo a viděl jsem novinky od Urwerk, Meistersinger, Breitling, Nomos, Czapek, ArnoldSon a Reservoir, zbytek jenom čumenda nebo sem ani nestihl.

 

Breitling se pod novým vedením ubírá směrem, kterej se nikomu moc nezamlouvá a i když říkají, že Navitimer 8  je jenom rozšíření řady Navitimer a klasiku se slide-rule bezel rušit nebudou, zlí jazykové to vidí jinak. Celý portfólio ztenšují a buhví jak to všechno za pár let dopadne... Bre"IWC"ling.. 

Za mě jak jsem už z fotek čekal, tříručka nic moc, chrono není špatný. Uvalit ale 7000e+, tak ale sáhnu bez debat po klasice. Pak je tam ještě malej Navitimer v 38mm a Chronomat už není celo-leštěnej, ale s "toolově" broušeným pouzdrem a tahem.

 

Za zmínku dál stojí určitě údajně nejhlasitější repetice od ArtyA, Urwerk po tom co vymyslel hybrid plně mechanickýho strojku s elektronickou nástavbou (EMC), která po zmáčknutí tlačítka sama zjistí kondici strojku (odchylku a amplitudu) a v balení přiložený šroubovák Vám umožní hodinky rovnou poladit, tak přišel s konceptem tzv. Mother Watch. To jsou v podstatě atomový hodiny v kufříku se slotem na náramkový hodinky a po tom co je tam odložíte, si je každý ráno berete čerstvě seřízený a vyladěný :guitar: Jinak mě se jako kancelářskýmu potapěči moc líbí Angelus U50 Diver Tourbillon, kdy Angelus je součástí (nebo patří, teď nevím přesně) Arnold&Son. 

 

29092643_2061607140786820_54083113512840

 

Rolex jsem viděl jenom ve vitríně, ale jako vždy tam jsou jen kosmetický změny...jubilee tam kde nebyl, pár nových dialů, root-beer bezel...prostě nic drastickýho. Zato z Tudoru jsem překvapenej z GMTčka, akorát se mi teda moc nelíbí -_-

Zastavit se ale u každé pořádné značky a nechat si ukázat všechny modely se prostě nedá stihnout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jenom dodám, že s Baselworldem jako takovým, to jde od desíti k pěti, co jsem se bavil s lidma. Vedení výstavy bude muset podniknout nějaký zásadní kroky, protože jinak se jim to do pár let rozpadne. Cenová politika je z kategorie astronomické a řada vystavovatelů se začíná zaměřovat na menší, lokální výstavy, jako se např. šušká o Breitlingu.

 

To samozřejmě ale nemá nic společnýho s představenýma novinkama jednotlivých manufaktur. Tady je to z hodinkovýho hlediska pořád zajímavý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tieto nové Oris náramne prekvapili :) škoda tej veľkosti, nie každý je fanúšikom týchto malých veľkostí, ale možno by to šlo Vl každopádne úžasná zelená na ciferníku :) za mňa

 

Odoslané z SM-G950F pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Tohle jste, kluci, viděli?

 

Na mě je tam moc těch minutovejch čárek. Možná se mi to zdá, původní verze je má na lunetě kratší nebo slabší a nevypadá to tak divně. Já bych na lunetě nechal jen číslice a indexy po pěti minutách, i když by to neodpovígalo modelu z roku 67. Zase ale palec nahoru za strojek a cenu.

 

Jo a je na ně vlastně už samostatný vlákno. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě hodně povedené nové koktejly, ta modrá jim dost sluší.

 

K těmto kráskám jsem se na Baselu asi 3x vracel. Na živo daleko hezčí než na fotce. Ten cifr je parádní! Škoda, že jsou v limitce a brzy budou asi fuč. A nové Hi-Beat SLA025 taky krásné. Ještě si nastavit hlavu, že dávat tolik peněz za Seiko je normální:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...