Přejít na obsah

Prim Sport - Záhadné pouzdro


Doporučené příspěvky

Ta spousta ludi je si myslim neznalých a je im to jedno. A ti co poznaju sa rozdelia na dve skupiny, ani z aboha, alebo ano super alternativa na nosenie. Uz tyzden nosim zase nerez, lebo je vodotesny a zacala sezona :) Ale dnes prislo sklo sternkreuz na zahadu a uprimne, tesim sa, ked nerez zase odlozim a budem mat na kazdodenne suchanie zahadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 592
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A pak jsou tady možná začínající sběratelé případně rodinní a jiní příslušníci sběratelů, kteří chtějí sběratele obdarovat. Takoví třeba nečtou Chronomag. Nebo si jej přečtou pozdě a budou litovat až zjistí, že doma mají čínský (?) fake, kde jen strojek je původní. A jejich nákup jaksi postrádá smysl.

Ano, je to jejich problém, ale to v mých očích nijak neomlouvá inzerenty čínských kopií, kteří toto explicitně neuvedou. Pokud se někdo pro tyto hodinky rozhodne dobrovolně s informacemi, že jde o kopii, je to jeho volba a je to v pořádku. Pominu-li to, že to neřeší Elton případně vlastník průmyslového vzoru, pokud něco takového někdo má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Shakur: Pokud někdo prodává hodinky, a napíše že jsou v oceli, tak je jasné, že to nejsou původní hodinky, které byly mosazné, ale replika, kopie nebo jak to nazvat, a sběratelsky znehodnocené. Pokud si kupec není schopen zjistit, z čeho má být pouzdro, je to jeho chyba. To je jako když amatér bez znalostí v bazaru nakupuje obrazy, aby podaroval sběratele.

Upraveno uživatelem ramon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, mám takový dotaz?

O záhadném pouzdru se tady napsalo hodně, má své odpůrce a zastánce. Nikdo neví, kde se vyrábí, tak nemůžeme říct ,, Čínský šmejd.,,

Může se vyrábět v Česku, Polsku, nebo i na Slovensku atd.

Další pouzdro je   -  Možnosti Igenů,  tam se to pouzdro  chválí a není taky vyrobeno v Eltnu.

DO  JAKÉ  KATEGORIE TEDY  PATŘÍ  TOHLE  POUZDRO ? ?

Proč nehaníme obě pouzdra, nebo oboje nechválíme.

Mi se libí obě pouzdra. Na běžné nošení jsou dobré, do sbírky ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja sa cudujem len jednemu. predava to kazdy "smelinar" , bufetar pomaly a zdroj napriek tomu stale nie je znamy. viacero ludi z viacerých miest ponuka a  pribuda cifr, vymedzovacie kruzky i bielu lunetu som uz videl. teda je to komplet zastresene. niekde odznelo ze je to cina europy - polsko. no akokolvek som sa snazil googlit, ze oslovim kolegu poliaka, nech nieco donesie, nic.

fakt mi nie je jasne, preco vyrobca, ci zadavatel to tak drzi v tajnosti. za mna podarena replika na nosenie a ked to prim nema chranene patentom, tak potom preco otala s velkoplosnym predajom. ani nie to puzdro je zahada, ako ten pristup ci postup predajcu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proc ne? Bšriem to tak, ze ked nieco vyrabam, tak toho chcem predat co najviacej. Nie je to kusova vyroba ale velkovyroba, to je podla prevedenia jasne. Pride mi logicke, ze ako vyrobca sa snazim predat co najvacsom mnozstve, nech su naklady na vyrobu a zisk vo vacku. Ak budem nieco vyrabat v malom na kusy, tak tomu bude adekvatna cena a aj predaj. Vid styl eltona. Preto mi pride to zahmlievanie zvlastne. A jedno to nie je. Pride mi to ako za sociku, ze zhanaj podpultovu vec a pritom niekde tych veci lezi plna rit. Ti co maju zaujem by si to komfortne mohli kupit, bez drazenia a iných hladani a somarin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prodej po pár kusech v aukcích z toho dělá stále "exkluzivní" záležitost, díky tomu se cena může vyšplhat o něco výše. A jestli někdo na vrácení nákladů nespěchá, tak to nemusí být zlá taktika.

Upraveno uživatelem Nowis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dobre. A teraz otazka teda. Vraj sa vyraba i ten vymedzovaci kruzok. VIdel som i rucky na hodinkach, podla mna celkom dobre spracovane s tou nazltlou vyplnou. Ak by som si teda nieco chcel z toho kupit, ze povodny strojcek cifr atd som dal do mosadze spat a mam cifr a chcem si do nerezu sspravit skladacku. akym spôsobom sa k tomu dopatram? nikde som tieto komponenty nenasiel, nikto neponuka no vidiet ich bezne v tych hodinkach

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má v tom prsty niekto, kto má zásobu strojkov, alebo prístup k nim. To žiadny bufetár nebude. Za cca rok-dva sa strojky minú. Dnes ešte nie je problém ich v bazároch a burzách lacno zohnať. Neskôr sa v puzdrach objavia strojky, ktoré v pôvodných jedničkách neboli, ale dajú sa do puzdra vložiť. Som zvedavý, kedy sa objaví aj prvá automatická verzia. Nakoniec sa hromadne objavia puzdrá, len už to nebude taký dobrý biznis, ako predaj kompletných hodiniek po pár kusoch mesačne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Karlos. vyssie som pisal, ze mam to puzdro doma a mam jeden NOS cifernik origo. a kedze som sa rozhodol, ze povodny strojcek ostane v mosadzi a mam uz strojcek na ceste. tak som sa odhodlal, ze do zahdneho pojde skladacka. takze bud 68.3 alebo 96. ak 68.3, tak potrebujem vymedzovaci kruzok. okrem toho kazdopadne rucky. tak preto ma zaujimaju tie veci, lebo tie co su v záhadnom puzdre tie rucky su celkom schopne. A nie je mi jasne, preco sa sakra k tym dielom neda dopatrat ako k parexu. Ved aj tak by z toho niekto mal zisk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...