Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?


Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, Vanilla napsal:

Ano, clo není zásadní problém ale daň už ano. V mém případě je to poplatek cca 25k. A ano, při dovozu bych je měl možná proclít, ale neudělal bych to. Koupil jsem si je na výletě a čau 🙂

Nebo si Ondro zdanil vždycky vše co jsi z USA dovezl? 😉

Napadlo mne: při prodeji např. na ebay je u některých prodejců tzv. služba (viz jako příklad zdeImport charges, kterou když zatrhneš, pak všechno proclení proběhne v USA a ty dostaneš hodinky domů bez dalšího. Jak to ale funguje v USA, co je potřeba kde vyřídit, nevím, já když nechtěl mít nervy zda mi to z USA zachytí nebo ne a kolik pak doplatím u nás, tak jsem to raději zaplatil a měl klid, vyšlo to méně než doplatek u nás. Tzn. pokud by Ti to v USA prodejce proclil v rámci "import charges", pak Ti to projde už u nás bez celnice. Ale jak píšu, nijak jsem nikdy nezkoumal co za podmínky je nutné splnit v USA.       

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 951
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

@ Vanilla Vykašlal bych se na nějaký obcházení ceny, protože důkazní břemeno je u tebe. Hodinky budou ležet v celním skladu a ty musíš doložit jejich cenu, vč. třeba výpisu z účtu, jak byly placený. A při nějakých pochybnostech je prostě celníci neuvolní, bude se to protahovat a nikde si nic nevystěžuješ. Taky mě to štve ty pálky, co si tento nenažranej stát bere, ale bohužel. Smířit se s tím nebo kupovat v EU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak běloruský příběh je u konce. Ještě včera na trasování ČP bylo převzato vyměřovací poštou a dnes balíček doručen. Nikdo mě nekontaktoval ohledně cleni a to sem to měl všechno hezky připravené. Info ohledně hodinek bude v příslušném vlákně. Nicméně tentokrát by mělo být vše v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

To se takhle říct nedá.. dneska mi přišly od Warda hodinky bez jakýkoli platby z mý strany, páč to ten odesílatel nějak bere na sebe, nebo co. U dalších pár obchodů jsem viděl to samý.. takže individuálně. Ale v zásadě jo, dph někdo zaplatit musí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, Ward to vsetko cvakne. Ked si zoberiem ze DHL pyta za vyclievaciu proceduru tusim 24 eur, tak nechapem ako sa im oplatilo poslat mi remienok za 25 libier (incl VAT).

Ale ak teda kupujem z UKI, tak ponovom by som mal platit cenu bez VAT, a tu by som mal odviest u nas. Plus clo, co je na hodinky tusim skoro nula a daco pre kuriersku spol./postu.

Kedze sukromny predajcovia neoperuju s VAT, tak sa cena proste navysi o 20% +clo +preclenie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte někdo, jaký je aktuální poplatek u DHL nebo FEDEXu za vyclení zásilky z USA? 1 položka na faktuře?

Našel jsem v jejich ceníku jen položku 600 Kč za položku/řádek na faktuře při více položkách.. tak nevím.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aktuální zpráva ohledně hodinek z USA, posláno přes FEDEX. 

Odchyceno v podstatě ještě před příchodem do CZ. Vyžádány doklady (faktura, plná moc na zastupování) a nutná registrace EORI na celním úřadě - online (pro fyzické osoby, nepodnikající).

Jsem zvědav kolik bude poplatek za vyřízení.

Info z Fedexu:

Vazeny zakazniku,

pro rychle odbaveni zasilky a jeji vcasne dodani na Vasi adresu Vas zadame o poskytnuti vyclivacich dispozic v nize uvedenych bodech, ktere zaslete na emailovou adresu CZavizo_GTS@fedex.com

Vzdy pri komunikaci s nami ponechte v predmetu emailu cislo zasilky. Zadame Vas o zaslani nasledujicich informaci a dokladu, bez kterych nelze zahajit celni rizeni:

Smlouva v celnim rizeni v priloze emailu (vyplnit cast pro fyzicke osoby, podepsat a zaslat zpet)

Vyplnit odpovedi k bodu 1-5

1)	zasilka je urcena vylucne do osobniho vlastnictvi ANO/NE:

2)	EORI cislo pro nepodnikajici osoby:
Registraci  si zajistite  sami primo v aplikaci celni spravy na webovem odkazu https://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/eoriadhoc.aspx  Vygenerovane cislo nam napiste. Cislo ma podobu napr. CZ0000124567

3)	presny popis zbozi, material a ucel pouziti : 
(v pripade vetsiho mnozstvi zbozi uvedte popis primo do faktury ke kazde polozce), 

4)	Celkova fakturovana castka :
(v pripade, ze mate k dispozici jinou fakturu prip.objednavku, prosime o jeji zaslani) 

5)	Naklady na dopravu:
Pokud naklady na dopravu nejsou uvedeny na fakture, zadame o jejich dolozeni jinym obchodnim dokladem (napr. objednavka). Pouhe sdeleni vyse dopravy je nedostacujici. Doklady je treba predkladat uplne, nikoliv jen jejich cast.Pokud vam doprava neni odesilatelem uctovana nebo nemuzete predlozit doklad prokazujici jeji vysi, budou vam do zakladu pro vypocet cla a DPH zahrnuty dopravni naklady hrazene odesilatelem nasi  spolecnosti . 

Pokud si zasilku budete sami celne odbavovat na Celnim urade Praha Ruzyne, zadame Vas, abyste nas o tom emailem informovali. Vyse uvedene body  nevyplnujte. 

Ostatni informace:

Prilohy zasilejte v PDF formatu.

Orientacni celni dluh vybiran v hotovosti pri predani zasilky cini 	850   Kc
V pripade dolozeni novych dokladu o hodnote zbozi, muze dojit ke zmene vyse celniho dluhu. 
Uctujeme poplatek za zpracovani primych plateb 2,5% z castky cla a dani, min. vsak 340,00 Kc. Presna suma Vam bude sdelena prostrednictvim SMS zpravy po uvolneni zasilky celnim uradem.

Cenik doplnkovych celnich sluzeb je k dispozici na na nasich internetovych strankach 
http://www.fedex.com/ancillary/go/service/?pt=cl&lc=cs_CZ&wcc=CZ&dc=cz

Dovolujeme si Vas upozornit, ze pozadovane informace a dokumentaci je nutne zaslat nejdele do 5 dnu, jinak budeme nuceni zasilku vratit zpet odesilateli. Skladne je uctovano po 2 pracovnich dnech od data prichodu zasilky do ČR (viz cenik).
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clo a DPH je jasné, i když jim to asi o 100 Kč nesedí, ale toto:

Uctujeme poplatek za zpracovani primych plateb 2,5% z castky cla a dani, min. vsak 340,00 Kc. 
Presna suma Vam bude sdelena prostrednictvim SMS zpravy po uvolneni zasilky celnim uradem.

Myslím, že to bude víc než 340, upřímně to na mě působí, že si účtují 2,5% resp. 340 Kč za handling s hotovostí, ale dám pak info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlásím, že výpalné za Aragony v ceně 139 USD + 25 USD doprava dělalo 1155 CZK. 815 CZK DPH 21% a 340 CZK poplatek Fedexu za vyřízení. Což mě mile překvapilo, čekal jsem že si FEDEX za vyřízení veme víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po 4 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...