Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?


Doporučené příspěvky

V 20. 4. 2009 v 22:40, People napsal:

nechce mi sa zakladat novu temu tak to napisem sem. Objednal som si seika zo singapuru a dnes rano mi prisiel mail

 

 

 

Naco im je to vediet? Co im odpisat na to, ze ake su to hodinky?

btw remeniok je ocelovy.

chcu vediet ci není remienok z krokodila alebo ineho chraneneho zvierata.

celkom risk ale kupovat zo singapuru..

dorazili?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 947
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Tak tu mám aktuálnu informáciu , ako to chodí u nás na colnici.

Hodinky objednané 27.11.2021 z CreationWatches.(Singapur). Na Slovensko dorazili v nedeľu 5.12. 2021.

Preprava aj colné konanie prebiehalo v réžii DHL a dnes 7.11. kuriér doručil hodinky na adresu. Celkom rýchlo, čakal som, že to potrvá dlhšie.

DHL sa ozvali už počas prepravy a vyžiadali si kópie dokladov k colnému prejednaniu. Je to objednávka, faktúra, potvrdenie o platbe, plná moc k jednaniu na colnom úrade. Stačí im poslať screenshot alebo len fotku z mobilu. Potom na stránke DHL ešte treba vyplniť nejaké formuláre o objednanom tovare. Údaje na dokladoch a formulároch musia sedieť.

Je aj možnosť si colné konanie vybaviť vo vlastnej réžii a nevyužiť DHL, ktorý si za to samozrejme nechá zaplatiť. Vzhľadom na zložitosť celého procesu som to nechal na DHL.(kde sú staré dobré časy, keď stačilo na colnicu doniesť potvrdenie o platbe a za pár minút bolo vybavené, ďakujem EU.)

Objednával som modré Orient Ray a zaplatil som 20% DPH, clo 0(ani cent), a poplatok DHL 16,20eur. DPH, clo a poplatok DHL sa platí buď prevodom alebo v hotovosti pri prevzatí tovaru.

Neviem, či DPH počítajú aj s dopravou alebo bez, ja som mal free shipping. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pridám aj ja svoju skúsenosť. Objednával som kožené remienky z Ruska. Išlo o kúpu od chlapíka z fóra, takže žiadna oficiálna faktúra nebola. Tajne som dúfal, že to prejde cez colnicu bez povšimnutia. Zopár lacných remienkom ich predsa nemusí zaujímať)). Ale samozrejme nová smernica EÚ! Nestalo sa, z pošty mi prišla výzva na predloženie faktúr atď. No super, a čo teraz. Rozhodol som sa prejaviť všemožnú snahu o spoluprácu. Ešte som zabudol dodať, že aby toho nebolo málo, peniaze som zasielal na účet nejakej ženy, nie predajcu priamo. Preto som sa  snažil predložiť im všetko čo som mal k dispozícii. Teda screen shotol som komunikáciu s rusom (v azbuke)) , kde uvádzal aj číslo účtu kam to chce poslať , ďalej výpis z banky o platbe a prevod cez aplikáciu (ja používam Paysend). Platba bola 3 mesiace stará, lebo tak nejako to rusovi trvalo))... No a teraz konečne ten výsledok : do dvoch dní výzva na doplatenie DPH a remienky boli doma. Sám som neveril, že mi to bez problémov uznali (a dodatočne im za to ďakujem 😀). 

Pri tej príležitosti som sa chcel spýtať, ako to zvyknete riešiť cez colnicu teraz, keď zo všetkého sa má platiť min. DPH , ak ide o podobnú kúpu bez faktúry, napr. nejaké vintage hodinky od iného zberateľa a pod.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Harwey napsal:

Posta tiez z Ruska, nic nikto nechcel, postar len zrazu dosiel aj s balickom a chcel odomna zaplatit clo 15€, hotovo.

V podstate s tým nie je problém, ak je na balíku cena a nemajú o nej pochybnosti, resp. je faktúra, ale horšie to je v prípade, že cenu neviem preukázať podľa ich predstáv, ak nemám faktúru, alebo napr. som kupoval na ruskom bazári, kde mal síce uvedenú cenu, ale som zjednal nižšiu, ktorú som mu zaplatil, ale na bazári ostala svietiť ta pôvodná a pod. , že ako v takýchto nejednoznačných prípadoch zvyknete postupovať, skúsenosti a pod.  Snáď ešte by prichádzalo do úvahy nejaké čestné prehlásenie predajcu o cene, ak bude treba vyskúšam aj to)). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno som písal o skúsenosti s objednávkou zo Singapuru, ale tam ma pri colnom konaní zastupovalo DHL, takže to šlo hladko. Teraz chcem objednávať tiež mimo EU, suma bude nad 150eur a nie je možnosť poslať to cez DHL. 

Nemá niekto aktuálnu skúsenosť so slovenským colným úradom keď vás nezastupuje DHL? Trochu som to skúmal, a nechce sa mi veriť, že treba mať elektronický občiansky preukaz, elektronický podpis, čítačku eOP, registráciu atď. To sa mi to všetko kvôli jednému nákupu neoplatí vybavovať. V Čechách sa to dá vybaviť jednoducho cez poštu, ale ako je to na Slovensku?

Za info aj nehodinkového rázu ďakujem.

V 21. 11. 2021 v 18:28, gazdiq napsal:

Tak som si kupil Heimdallr za 220 dolarov, USA to som zvedavy kolko budem doplacat este.

Ako si dopadol?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidám taky aktuální zkušenost ;)

Začalo to dotazem do Ballu, zda se k ceně na jejich e-shopu něco připočítává při objednávce do ČR.

Odpověď, že DPH je započteno v ceně hodinek a odesílají v režimu DDP.

7.12. večer objednány hodinky a rovnou zaplaceny kartou přes e-shop.

9.12. odpoledne balíček vyzvednut u odesílatele. Během noci balíček opouští Švýcarsko.

Balíček cestuje s TNT Express v režimu DDP (Delivered Duty Paid) INCLUDING VAT s plánovaným doručením do 13.12. do 18:00.

10.12. ráno balíček na depu v Chrášťanech. Odpoledne telefon, že mi mailem pošlou dokumenty k celnímu řízení - o víkendu vyplněno a zasláno zpět.

14.12. odpoledne se v trackingu konečně objevuje informace, že "zásilka splnila formality celního prohlášení".

15.12. odpoledne v trackingu "Celní úřad uvolnil zboží" + mail od TNT, že zásilka byla proclena a kurýr ode mě při doručení vybere 13 553,- Kč :eek:

Píšu mail do Ballu a popisuju problém, v odpovědi jsem ujištěn, že má být vše zaplaceno a já nic doplácet nemám.

16.12. ráno volá kurýr, že má pro mě zásilku, ale při doručení bude chtít těch 13k (vím, že řidič si jen napípá balíky a jede a neřeší pozadí problému), tak jsem mu řekl, ať to nevozí, že už to řeším s odesílatelem

17.12. ráno opět volá kurýr se stejnou informací ohledně platby, tak sem mu na rovinu řekl, ať nejezdí...

Opět kontaktuji Ball a jsem ujištěn, že je to v řešení, tak jsem zvědav kdy a jak se to dopadne...

Tak tolik moje zkušenost s objednávkou mimo EU... a potvrzuje se, že co se píše všude v diskuzích po netu, je bohužel pravda... a to, že doručovací firmy a kurýři v ČR "nevědí", co znamená, že je zásilka v řežimu DDP a zbytečně se protahuje dodání... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 12. 2021 v 11:30, dandy napsal:

 

Ako si dopadol?

Stale cakam kedy to pride. Vyplnil som online papiere pre cesku postu asi 10 dni dozadu a cakam kedy to pride... ale este len včera som bol na minimalnej dobe dodania, tak este je asi cas. 

 

Inak podobna skusenost s Wardami, kde som posielal na opravu, kuriera do anglicka poslali wardi, odvoz zadarmo, opravili,  na privoz som vyplnil u DHL ze sa jedna o opravu zboží a napisal tam niekde vývozné číslo a prišlo to na DHL depo ešte o deň skor, než to malo.  Hoci som dal suhlas pre DHL, že možu za mňa vybavit všetky veci stran CLA a poplatkov, kde boli nejake minimalne sumy, i tak som neplatil nič. 

Upraveno uživatelem gazdiq
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...