Přejít na obsah

KLASICKÉ NEBO CHYTRÉ HODINKY?


pare55

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...

Od toho přeci máme víc hodinek ne? Nedovedu si představit, že bych na tréning, kolo, běh nebo horský Trek bral něco jiného než garmin forerunner 935. To, že mi omegy tikaj je super, ale záznam trasy neudělají. Navíc jsou lehoucke a nemusím tahat telefon.

Naopak do práce a do města bych s garminama nešel a strašně rád je proměňuju za automaty a těším se z pohledu na ně a z tikání. Bych si připadal jako ti tydýti co nosí po městě péřovky na polární expedice, jak je poslední dobou v zimě zvykem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych osobně podle "legislativy EU" zrušil  matoucí termín  "chytré hodinky"  a označil povinně za  "ČASOMÍRU ukazující telefon připevněný na ruku".

Upraveno uživatelem Franta gmt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidim v tom jeste jiny rozmer.. Uz tak jsme otroci techniky, elektroniky.. Vsude pokryti signalem, stale na dosah nejakemu "dulezitemu" hovoru, sms, mailu.. Stali jsme se otroky mobilu, pocitacu, tabletu, at uz si to pripoustime ci ne. Moderni doba si to zada, abychom byli stale online a dostupni. V me predchoz praci bylo bezne, ze Vas sef ukoloval i  o vikendu, deadliny nepockaji, Vas osobni zivot ale muze. Prace v dobe volna byla jaksi normalni.. Coz bylo mozne praktikovat do okamziku, kdy jsme zalozili s pritelkyni rodinu.. Ale zpet k hodinkam, vidim to na svem projektantovi, behem jednani mu stale na zapesti vibruji/pipaji hodinky.. Dalsi zprava, dalsi zmeskany hovor. Myslim si, ze ten tlak uz je tak pres miru unosnosti a proto to posledni, co bych si pral, by bylo uz i na ruce nosit v podstate dalsi mobilni telefon. Dalsi buzerujici udelatko.. 

Nehlede na to, ze smart hodinky nepovazuji za hodinky.. To jsou pro me predevsim mechaniky, pripadne klidne ty baterkace. Asi to je budoucnost, asi se tomu nelze vyhnout a dalsi generace zpracovane reklamou automaticky sahne po nejakych tech smartech, co budou pro jejich bezpeci monitorovat nonstop polohu, zdravotni stav, co si mysli, co si koupili a kolikrat si behem dne pšoukli..  :whistling:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já zakopanýho psa vidím právě v té baterii,  to je nejslabší článek.  Nevydrží to ani týden.  Proto volím klasiku s ručním nebo automat nátahem.  Den a hodinu mi to ukáže spolehlivě.  A to ostatní pokryju mobilem.  Takže v tom rádoby chytrém zařízení nevidím kloudný smysl.

A třeba na letištích mají takový to zařízení co usmaží v kufru jakoukoliv aktivní elektroniku.  Se mi osobně stalo.  Moje blbost.  To se u mechaniky prostě nestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Niekoľko mesiacov sledujem ludí v mojom okolí, ako vo veľkom začali nosiť hodinky, aj tí, ktorý predtým nosili len mobili, aby si mohli pozrieť čas. Samozrejme hovorím o Smart hodinkách. A niektorí ani nešportujú, takže nejaké GPS, Výškomer, Barometer, Thermometer, záznam trasy, plánovanie a neviem čo všetko tie hodinky ešte vedie, tak to nvyužijú, ale majú hodinky ktoré su dnes in.

Keď idem vonku na nejaký hiking alebo bike, beriem si so sebou jedine Géčka a telefón so sebou z jednoduchého dôvodu a síce keď sa niečo prihodí, aby som vedel privolať pomoc. Takže aj keby som si teda kúpil tie Smarty, tak či onak by som so sebou nosil telefón, a v telefóne mám už oveľa viac možností ako v Smart hodinkách. Telefón mám outdoor, takže do budúcna rozhodne nebudem natom nič meniť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Podle mě to není vůbec srovnatelné. Jako ptát se jestli jablka nebo hruška - taky oboje jídlo. Nevěřím, že chytré hodinky uspokojí fanouška hodinek - chybí tam.. ...no, jak to napsat aby to neyvznělo blbě.. prostě... a tak co, tady to pochopíte. duše. pocit že se s tím někdo crcal, že někdo vymyslel ten mechanicky mechanismus atd. naopak fanouškům chytrych budou klasicke hodinky k prdu - zpozduji se, chteji servis, a krome ukazovani casu nic neumi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Najde se tu nekdo kdo na jedne ruce nosi klasiky a na druhe treba apple watche? Narazil sem na par lidi co na druhe ruce meli jen nejaky ten fitnes tracker co vypada spis jako naramek, ale apple watch a mechaniky uz asi budou vypadat zvlastne :(

 

Mam obavu ze budu za podivina jak u normalnich lidi tak i u chronomagoru :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikoho takového jsem neviděla v okolí...buď jedno nebo druhé. Teď mám období fitness náramku a oblíbila jsem si Fitbit Charge-2 (čekám na štíhlejší Charge-3). Ale nosím ho místo hodinek. Když se mi zasteskne po mých Tag Heuer Aquaracer (2x do týdne), tak na levou dám Fitbit Flex 2, který nemá displej. K lepšímu oblečení beru zásadně klasické hodinky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano,občas to tak nosím. Na levé mechaniky a na pravé fitness když si potřebuju něco měřit. 849ac21ca07c234203bb42f7e14d2aa8.jpgef254369988057f5ebf1e52b3bcefe11.jpg

Odesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk

To co mas na prave ruce vypada spise jako ten fitnes naramek. Je relativne maly a nepouta zase tolik pozornosti. S touto kombinaci bych asi taky problem nemel. Z te kombinace s apple watch uz mam ale obavy :/ kazdopadne diky za reakci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...