Přejít na obsah

AdaMossovo foto-pokusné vlákno


AdaMoss

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 138
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Díky moc za fotky z profilu! Sednou ti parádně a těším se na další kapitolu s nimi spojenou. Jde tedy přesně o Ref #15450ST.OO.1256ST.03, tedy verzi s modrým cifrem? Na několika fotkách to tak vypadá, ale za sebe třeba furt nedokážu s určitostí říci, jestli tomu tak je. Na druhou stranu koukám, že černý cifr v této velikosti nedělají, takže to musí být modrá a opravdu záleží na lomu světla. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj je to modrý ciferník...na fotkách je ta barva vždycky trošku jiná než ve skutečnosti. Je třeba si s tím hodně hrát a chytit to správné světlo.

Ještě než jsem dokončil Roayl Oak část II, přišlo dnes takové menší intermezzo...Mám velikou radost.

 

IMG_0817.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Poslední dobou mám nějakou tvůrčí krizi. Tenhle příspěvek už jsem měl dvakrát napsaný a pokaždé jsem to smazal. Tohle je třetí pokus, tak snad to tentokrát vyjde.

Jak tedy AdaMoss ke svým prvním Audemars Piguet přišel? Ony se ty motivace v čase dost měnily, ale začalo to tím, že mě už nebavilo dělat kompromisy. Chtěl jsem nekompromisní řešení, zkrátka to nejlepší, co je na táhle planetě k sehnání. Tady je slovo „nejlepší“ samozřejmě značně zatížený subjektivním vnímáním. Kdybych to měl nějak jednoduše shrnout, znělo by to asi takto: hodinky sportovně-elegantního střihu pro každodenní nošení, excelentně zpracované, bez zbytečných komplikací, z top hodinářské manufaktury a samozřejmě…s úžasným příběhem. Z takovéto definice může deseti lidem vypadnout jako výsledek deset různých hodinek. V mém případě z toho vypadl Royal Oak. V ten moment ta cesta teprve začala. Nikdy předtím jsem žádné AP naživo pořádně neviděl, neznal jsem současné reference, neměl jsem ani ponětí o cenách…vůbec nebylo jisté, zdali se někdy dohrabu do cíle. Psal se tuším rok 2017.

Začal jsem si zjišťovat informace o značce AP, Royal Oak, referencích, barevných variantách, kalibrech…postupně do toho takříkajíc zabředávat. Svoji roli sehrál i chronomag, konkrétně například toto vlákno: https://forum.chronomag.cz/topic/83431-audemars-piguet-making-a-royal-oak/. Tuším, že to byl květen 2018 (trošku mě mrzí, že to nevím přesně), kdy jsem kontaktoval zdejšího nejmenovaného 😄 člena a domluvil si schůzku v pražském butiku AP. Nebudu se rozepisovat o tom, co všechno jsem měl možnost jako neznámý cizinec z ulice vidět a vyzkoušet – bylo toho hodně. Naprosto profesionální přístup, skvělá atmosféra, dobrý kafe. Domů jsem odcházel s tím, že mé nekompromisní hodinky budou Royal Oak Extra-Thin Jumbo #15202ST (39mm)…sedly mi skvěle.

Následovalo několik dalších, stejně příjemných návštěv pražského butiku, rozhovorů o hodinkách, o životě, práci, bydlení a tak vůbec. Vnímal jsem to tak, že jdu za kámošem poklábosit o hodinkách. Ta obchodní stránka věci byla celou dobu v pozadí, nic nuceného, bez tlaku, přirozeně jsem se sunul ke svému cíli. Klidně se mi vysmějte, ale ty známý laciný klišé o rodinné atmosféře, které se používají všude možně, v případě AP vůbec nejsou klišé nýbrž pravda. Nebo alespoň já to tak vnímám. Rok 2019 utekl jako voda a začal rok-AdaMoss dostane své AP.

Z kraje roku 2020 jsem zjistil, že mé nekompromisní hodinky nebudou Royal Oak Extra-Thin Jumbo. Bylo částečně dáno extrémně omezenou dostupností této konkrétní reference a částečně také tím, že jsem trošku přehodnotil jejich každodenní použitelnost. Nešroubovací korunka, bez rychlého nastavení data, vodotěsnost 50m a k tomu ten velmi tenký strojek…to vše jsem samozřejmě věděl už od začátku, ale najednou na mě ty hodinky začaly působit až skoro křehkým dojmem. Byť samozřejmě křehké samy o sobě nejsou, ale ve srovnání s těmi moderními referencemi jsem se najednou necítil dobře při pomyšlení, že je budu mít denně na ruce. Jednoduše příliš delikátní pro můj každodenní životní styl…navíc prakticky nedostupné. Nu a co teď že?

Chvíli mi trvalo, než jsem se opět našel. Nemohl jsem se totiž rozhodnout mezi #15500ST (41mm) a #15450ST (37mm). Z dnešního pohledu se to rozhodování zdá pošetilé – 41mm na mě byly naprosto evidentně převeliký, ale jak se říká: „Po bitvě je každý generál.“ Nebudu tvrdit, že v rozhodování nehrálo roli, když mi můj průvodce tím vším řekl, že #15450ST bych mohl mít v listopadu a to v mé nejpreferovanější modré variantě. Hezký dárek k narozeninám pomyslel jsem si. A tak jsme si plácli.

Bylo srpnové odpoledne, jedním okem hlídám naše satánky na pískovišti, jestli moc neterorizují okolí, druhým okem na WhatsAppu - klábosím s kámošem o dovolený, autech a tak podobně. V jednu chvíli najednou vidím:

„Co kdybych ty hodinky měl dřív?“
„Jak moc dřív?“ ptám se.
„Příští týden.“

Ten moment si úplně přesně pamatuju. Stál jsem na tom dětským hřišti, tlemil se jak měsíček na hnoji a na moment přestal vnímat okolní svět. Škoda že nevím, co si o mně v tu chvíli myslely všechny ty maminky okolo. Najednou jsem byl v cílové rovince…po více jak třech letech. Je to dětinský, já vím, ale co už…já to klidně přiznám, že ve mně ten malej kluk pořád je. Malej kluk, kterýmu se splnil sen.

 

IMG_1024.thumb.jpg.3bd3f96de68066b2c2f93cf0cf9a2a87.jpg

 

Jo a tohle si tady odložím: Challenge, Own, Dare, Evolve

Upraveno uživatelem AdaMoss
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Irwinek K tomu už bohužel nemám potřebná data...ani paměť :-). Za těch 7 let na CHM toho bylo zkrátka moc. Asi bych dal dohromady ty hlavní "chody", ale určitě ne všechno. Ale dík za námět...třeba se to pokusím během dlouhých zimních večerů nějak sesmolit.

 

@brownwld Zatím to vypadá, že si na setkání ještě počkáme :-). Ale určitě to někdy spácháme...Jsem zvědavej na tvoje Marky - né že je do tý doby probáš :-D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Dneska jsem měl chvíli čas a docela i náladu, tak jsem vytáhl makro sklo a DSLR. Udělal jsem 187 fotek...Po důkladné probírce zbylo 43. Postupně sem něco naházím. Jsou to jen výřezy, bez úprav. Říkám si, jestli jsem to vůbec chtěl vidět 🤦‍♂️

Začneme EXPama...tam se mi bohužel jakž takž povedly jen tři fotky.

Hodinová ručka:
IMG_1164.thumb.jpeg.4bb092a3452f7f9b62fadccaace18c3b.jpeg

 

Kousek nápisu (trošku jsem to koukám i tady proostřil):
IMG_1169.thumb.jpeg.3bd82f4c4d19724c13fcfbcd6a3cac54.jpeg

 

Logo v safíru:
IMG_1168.thumb.jpeg.0e7f1dfd05ea2e048decb131094f9fac.jpeg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska se mi snad podaří nahrát zbytek. Další kousek je má poslední akvizice Seiko SPB149J1 limitovaná edice. U toho se trošku zastavím - jsou to mé první hodinky, které jsem koupil omylem. Možná to zní divně, ale já jsem si tak nezávazně proklikával Chrono24, nechal si poslat nabídku na dopravu a vlastně jsem ty hodinky vůbec nechtěl, jenže v rozhodné chvíli jsem omylem klikl na "Potvrdit objednávku" namísto "Zrušit objednávku". Pak už jsem to nechtěl zrušit, abych třeba nedostal negativní hodnocení. Za 3 dny byly doma...co naděláš 😇. Jak přišly, tak jsem je dal do krabice, ani jsem si neupravil tah a uvidím, jak to s nimi nakonec dopadne. Prodat je můžu vždycky a vzhledem k tomu, že limitka je téměř vyprodaná, ani bych na tom nemusel nijak výrazně prodělat. Možná je nakonec začnu nosit. I když SKX a Snow Flake mi coby zástupci ze stáje Seiko bohatě stačí. A teď už fotky - provedením jsou na tom lépe než SKX...o tom asi žádná.

 

IMG_1138.jpeg

IMG_1140.jpeg

IMG_1141.jpeg

IMG_1142.jpeg

IMG_1144.jpeg

IMG_1145.jpeg

IMG_1146.jpeg

IMG_1148.jpeg

IMG_1151.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný makro. Zkus si příště pohrát se clonou a troška postprodukce by jim taky pomohla. Koneckonců s takovym foťákem a sklama to musí fotit samo:default_wink: 

Jo a nevim, jestli to není chyba na mým přijímači, ale fotka sbírky se mi nezobrazuje

 

PS- a gratulace k RO a Mark XII, parádní kousky

Upraveno uživatelem sashator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...