Přejít na obsah

proč už nemám potápky

JMK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 120
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Buď rád za tento názor, protože aspoň ušetříš nemalé peníze :-) Jinak nesouhlasím s ničím co tam píšeš, možná trochu s tím "must have artikl" :-)

Ajajaj ono to asi vyznělo, že Seika sou nejlepší a nasrat Swiss :D Když to tak čtu... potěš koště není to dobře napsaný.

Tak jsem to necílil.(takovejhlech flamů už tu určitě bylo dost).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po roku...

Asi máš nejaký všeobecný problém s potápkami ako takými, keď to tak čítam. Asi vlákno o ničom, predaj ich a už sa k nim nikdy nevracaj a máš vyriešený svoj problém. Ja na potápky naopak nedám dopustiť.

Odkaz ke komentáři

Autor prostě nepotřebuje potápky, no. Díky životnímu stylu mu vpoho stačí wr100 se šroubovací korunkou a dýnkem. V téhle kategorii lze vybírat nádherné kousky ve všech cenových třídách. Vlastně závidím. Jinak tomu rozumím, sám jsem předloni odmítal ze stejných důvodů držet v kombu pozici " hodinek doma do bazénu"- težkých a mohutných Doxa 1500. Jenže jak už tu zaznělo, je hromada decentních, lehkých a nízkých univerzálních potápek. A i na aktivity jako rekreační plavání od určité cenové úrovně člověk zjistí, že je velký rozdíl mezi "to daj (wr100)" a "to naprosto s jistotou daj (wr200+). U hodinek nad sto litrů ten rozdíl znamená pocit klidu, že zbytečně nevyvalíš love za servis...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Môže mi niekto vysvetliť tú "paranoju" z vody u wr 100 a že až 200 je v pohode kľud naprostá jistota? Nechcem ďalší flejm, normálne sa pýtam. Keď si predstavím, že kolesá na dodávke sa fúkajú na 4,5 atm a koleso je tvrdé ako sviňa, vysokozdvižka na cca 8 a koleso je ako kameň.. Hoďky musia vydržať minimálne tých 10atm a keď ich vydržia neviem si predstaviť ako by som sa musel hýbať vo vode aby som do nich dostal vodu. Ale ja som laik a laicky sa pýtam..  

Odkaz ke komentáři

Tak jsem schválně koukl do krabice s hodinkama a zjistil jsem, že 2/3 mých milášků jsou překvapivě potápky. Hm... Prostě se mi ten dyzajn líbí.  A teď jsem navíc i zjistil, že nepotřebuju šroubovací korunku, protože jsem objevil kouzlo super compressorů.... :) 

Odkaz ke komentáři

Skrutkovacia, neskrutkovacia tlak musia vydržať tak či tak..

Ještě k té WR100 paranoii... aktuálně na ch24 krásný chrono ingy za hodně přes sto... WR100 (a to má IWC lepší standardy než konkurence)... a soudě podle zbarvení cifru kolem otvoru pro hřídelky se napily. Je to vidět na vic fotkách z různých úhlů. Jasně, když je majitel pako a leze do vody s vyšroubovanou korunkou, tak se to může stát i u WR600 diverů. Jenže já to vídám právě hlavně na stovkách (a zejména chronografech). Ono hodinky do vody, u kterejch se pod hladinou nesmí zmáčknout čudl chrona, nejsou žádný potápky. Chrono pusher se snadno stlačí při blbnutí s dětma, s ženskou, při lovu ryb nebo při práci. Chci tim jen řict, že ja tu WR100 paranoiu mám... nechtěl bych na svejch parádních hodinkách vidět tohle.

post-30813-0-84921400-1560549578.jpg

Odkaz ke komentáři

Hodinky v týhle cenový jsou pohoda už v principu. Když je vytopíš, strojovnu na blešáku koupíš za pár stovek, cifr a ručky tě taky nezruinujou a skompletuje to každej hodinář za normální, nenapálenou cenu. U tý kombinace PS2 & moře ale určitě mělo zaznít, že máš nerez pouzdro, aby to nezkoušel někdo s pochromovaným mosazným :)

Odkaz ke komentáři

Hodinky v týhle cenový jsou pohoda už v principu. Když je vytopíš, strojovnu na blešáku koupíš za pár stovek, cifr a ručky tě taky nezruinujou a skompletuje to každej hodinář za normální, nenapálenou cenu. U tý kombinace PS2 & moře ale určitě mělo zaznít, že máš nerez pouzdro, aby to nezkoušel někdo s pochromovaným mosazným :)

Většinu svých PS1 a PS2 v chromovaných pouzdrech jsem v moři vyzkoušel a ukázal jim exotiku. Nic jim to neudělalo.

Tak jsem schválně koukl do krabice s hodinkama a zjistil jsem, že 2/3 mých milášků jsou překvapivě potápky. Hm... Prostě se mi ten dyzajn líbí.  A teď jsem navíc i zjistil, že nepotřebuju šroubovací korunku, protože jsem objevil kouzlo super compressorů.... :)

Já mám vlastně už jen potápky a zatím mne to uspokojuje.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Já to mám tak že jak to má šroubovací kourunku, už je mi fuk jestli má 100m nebo 500m. Naopak, tim že ty s vyšší WR bejvaj vyšší a těžší hovada, víc se o ně bojim, že s nima jebnu nebo se mi povolí tah nebo tak něco. Nejmíň jsem se bál o DJ 36..

Šroubovací korunka je gůd, ale k vyšší vodotěsnosti je samozřejmě zapotřebí víc a to celá konstrukce hodinek jako taková. Strašně záleží na výrobci jak se s tím popere, dnes už i dost výrobců jako Rolex, Suunto a další uvádí hloubku v metrech reálnou což je dle mého názoru tak jak by to mělo být, protože nápis WR30 na hodinkách s kterými nesmíš ani do sprchy je pro většinu uživatelů velmi matoucí. No a pak jak zmiňuji výrobce je kapitola sama pro sebe :-) Malý příklad, Tissot 100m bez šroubovací korunky mám patnáct let, potápěl jsem s nimi docela často (do 14m), plaval, řádil, nikdy nepřetěsněné (baterku si měním od začátku sám) a zázrak děj se, šlapou jako nové. A protiklad Tag Heuer Aquaracer vodotěsné do 300m, přesně dva ponory kolem deseti metrů a pak běžné plavání, utopil jsem je po dvou letech jako většina mých kamarádů co s nimi plavali... Takže ten malý nápis na hodinkách neznamená vůbec nic :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...