Přejít na obsah

Výměna strojku Citizen 6218


Kocourish

Doporučené příspěvky

Zdravím, kolegové,

prosím o radu. Vlastním Citizen potápky model AH2050-54A titanium se strojkem 6218. Jsou to mé první hodinky po školních traktorech (25let?). Strojek se odporoučel do věčných lovišť, Citizen centrála na Palmovce říká - strojek je starý, už se nedováží, kupte si nové. Mám k nim vztah. Máte někdo v zásobě/poradíte?

díky, hezký den

david

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Centrále se vyhni, ti nic neumí, krom měnění strojků. Raději zkus normálního hodináře. Co tomu je, utopil jsi to? Jinak by to snad mělo jít opravit. Mechanika vyčistit, elektroniku mají na ebay.  Když je nejhůř, dá se strojek většinou nějakým způsobem nahradit jiným, ale asi bys musel oželet to tlačítko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Topil jsem je často,ale poslední ponor byl cca půl roku předtím než odešly. Měl jsem za to, že došla baterie, tak jsem zašel na palmovku a tam mi řekli, že je strojek v háji, ať si koupím jiné.

Na ebay jsem se díval a našel jen toto https://www.ebay.com/itm/Citizen-circuit-for-calibre-6218-Part-279-9430/323207838458?hash=item4b40b03afa:g:Hc0AAOSw~O1a0aGb

Budu rád za odkaz na ebay na elektroniku nebo na dobrého hodináře.

díky

david

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem myslel. Pokud odešel elektronický obvod, tak se dá vyměnit. Jen jsem ten Tvůj strojek nikde nenašel na foto jak vypadá, a jak ten díl vidím, tak mi to k tomu typu hodinek nějak nehraje. Ale napřed to chce zjistit, jestli nejsou jen zatuhlá ozubená kola (pokud to není rezavý), jestli jdou na cívku pulsy, a jestli není cívka přerušená.  Jinak bych řekl že tam půjde určitě napasovat nějaký nový  strojek ze současné produkce, protože je to jednoduchý kalibr. Je jen otázka, jestli se někomu bude chtít s tím hrát, a Tobě to zaplatit. Místní členové Tondako, Valjoux mají renomé, zkus je oslovit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...