Přejít na obsah

Spolecne foto vsech Chronomag l.e.


Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
mno odklízeč má malinko vyšší rozpočet, uznávám..to já si jen pořídil monstra..

Úplně off topic, co tím chtěl básník říci? Už to nehul! Nebo je to z toho dusna?:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 4 týdnech...

bohužel, stále nemám digifoťák, tak přidám subjektivní recenzi po nějaké době nošení čísla 11/40 (vypadá jako 07/40 a pásek je černý jako 01/40.

 

ciferník: Bezva zpracování. Bílý. Výborná čitelnost, vyváženost a proporce (vypustit datumku bylo požehnání tohodle modelu!). Čím dál víc mě ruší nápis 17 jewels, ale snad si časem na tu hnidu zvyknu. Logo kupodivu neruší vůbec - asi protože je to logická informace na logickém místě.

 

ručky: černé úzké ručky, bílá vteřinovka: nevypadá, že by se mi kroutili, ani v panujících vedrech. Slyšel jsem názor, že minutovka a zejména vteřinovka by mohly být o chloupek delší a mohu s tím souhlasit dodalo by to hodinkám aristokratičnosti - to je ale hnida. Ta bílá vteřinovka v barvě ciferníku překvapivě splnila přesně to, co jsem od ní očekával - trochu je a trochu není vidět a táhne za sebou stín - stejně jako stínové písmo - přijde mi to prima. Navíc se mi jako bonus líbí bílý střed (osa ruček) - nepůsobí tak sebestředným :) dojmem, jako ty celočerné (např.29) a dále zjemňuje ručky. Už jsem psal o tom, jak oceňuji dobovou nezařaditelnost a lapidárnost úzkých ruček, ty lomené trochu evokují 60.tá léta.

 

pouzdro: nerez, bezva leštěný a zpracovaný. Překvapivě působí poměrně masívním (ale ne humpoláckým) dojmem oproti subtilním ručkám a polozapuštěné korunce a jemné grafice ciferníku. To je vůbec největší překvapení na první pohled - dodává to hodinkám takové neobvyklé neotřelé proporce a je to jejich hlavním znakem. Musím říct, že na druhý pohled to velice oceňuji - z tohoto pohledu lituji těch 17 jewels - velká bílá plocha by tu proporci ještě nechala vyniknout a hodinky by byly jaksi velkorysejší - leč stalo se. Další hnida. :)

 

sklíčko - vypouklé sklíčko doplňuje ty zvláštní proporce. Příjemným překvapením je to, že na společenských modelech opravdu nechybí antireflexní úprava - naopak, blištivé sklíčko umocňuje exkluzivní dojem.

 

korunka - bezva zpracovaná, malá, polozapuštěná. Na ruce neobtěžuje, vypadá velmi diskrétně, je čistá (bez loga) a to je dobře! Dobře se s ní hodinky nařizují, ale otřesně se natahují - to je o prsty!!! Je vidět, že byla navržena pro automat, tady je přeba praktického ergonomického zlepšení. Časem se to nelepší. Důsledkem je, že hodinky skoro nikdy plně nenatáhnu a stejně mám ošoupané prsty :)

 

Dýnko - bezva zpracování, vyryté nápisy jsou paráda, jen nápis 17 jewels-saphir se nevejde do pole, respektive jde příliš do krajů - vzhledem k tomu, že 17 jewels je napsáno i na ciferníku a šlo to vypustit, je to amatérská chyba, ale není moc vidět!! Tedy hnida. Průhled na strojek je paráda, to, že je neozdobený je velmi velmi vkusné řešení. Mám na můstku z nutnosti natištěno černé logo firmy, bez něj by to bylo lepší, ale půjde to smazat - hnida!

 

Celkově opravdu podařený kousek, prodaná radost přesně v duchu hesla prim! Já z nich mám ohromnou radost, i když mi to tady na foru rozmlouváte!!

 

pásek: černý Hirsch s motýlovou sponou. Potřeboval bych cca o 15 mm delší, tenhle (myslím, že standartní délka) mám na třetí dírce a nevyužiju obě zabezpečovací poutka. Zezačátku byl pořádně tuhý, byl problém si jej vůbec navlíknout na ruku, hodinky na ní neseděly. Po ochození se to podalo, teď mi sedí výborně, i motýlová spoda se osvědčuje, jen je krátký .

 

balení: napíšu pár poznámek i k balení, jež se považuje za integrální součást dárku: kartonová módní eko krabice - bez výhrad, obě knížky - o Eltonu a certifikát - bez výhrad, lepší by bylo je spojit, kožené (koženkové?) pouzdro na hodinky - celkově nic moc, vypadá jako diář. Tady je daleko lepším řešením modifikované tvrdé klapací pouzdro na brejle - ála oris. Celkově méně by bylo více - působí to jako ten vtip o balení ničeho - ruská matrjoška.

 

Prohlédl jsem si pro jistotu kolekci meistersinger, nomos a stowa - a rozhodně nejde o kopírování, dokonce ani o inspirování se! Je to úplně soběstačný model, s německými kousky ho spojuje snad jen jakási lapidárnost a styl, ale to není v žádném případě kopčení . Taky mě to překvapilo, měl jsem zafixovanou větší podobnost!

 

Jestli jsem na něco zapomněl, doplním se po upozornění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hodinky natahuji jen ukazovákem zespoda a nedělá mi to nejmenší problém. Pouzdro je kůže a osobně se mi líbí. Mě překvapil relativně malý rozdíl mezi stříbřenou a bílou verzí. Bílou jsem čekal bělejší (jako prádlo) :) a stříbřenou stříbrnobělejší alá staré Prim. Stříbřená je taková stříbrnošedá. Ale je to jen můj subjektivní pocit, tak se nedá vlastně mluvit ani o chybě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cigi (a ostatní), prosím, jako znalec/ci Ch.l.e. - kdo vymyslel bílou vteřinovku k bílému ciferníku? Pořídil jsem si ji na svoje standardní Linea taky a je to něco úžasného. Mimo jiné, doufám, že se nikdo nezlobí ;), že jsem tento fígl taky užil, určitě to Ch.l.e nenarušuje, neb mám standardní kal. 73 + datum a shoda vteřinovky s podkladem není výlučným znakem Ch.l.e. Ale ZCELA PŘESNĚ jsi Cigi vystihl ono :"Ta bílá vteřinovka v barvě ciferníku překvapivě splnila přesně to, co jsem od ní očekával - trochu je a trochu není vidět a táhne za sebou stín - stejně jako stínové písmo - přijde mi to prima. Navíc se mi jako bonus líbí bílý střed (osa ruček)".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji Cigi!

 

Napsal jste pěknou recenzi. Musím ale přiznat, že s ručkami přeci jen nějaké dětské nemoci registrujeme. Není moc těch, kterých se to týká, ale přeci jen se ukazuje, že ručky byly osazeny bez delších testů.

 

Věřím, že ti, co nějaký problém měli na nás nezanevřou a slibuji, že všechny hodinky doladíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Kamile, na kovový tah (nesnášim je jak sviňa) to fakt ujde - ale zkusil bych stříbrnou vteřinovku, aby to k tahu hrálo jako komplet - kovový tak je hodinkách jaksi věčně a měl by být víc zkompletovaný, než relativně nezávislá dočasná kůže - nebál bych se riskovat!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Uz dlouho jsem neco podobneho za rozumnou cenu shanel. Je to tenhle:

http://cgi.ebay.de/EDELSTAHLBAND-MASSIV-PO...2QQcmdZViewItem

Ale pozor, na obrazcich to neni videt, ale na spone je napis POLJOT. Takze jsem musel vzit pilnik na zelezo, pak smirgl, pak jemnejsi smirgl a brusnou latku, abych se toho napisu zbavil. Protoze jsem pospichal je to trochu videt, priste bych ho obrousil lepe. Asi si s tim svym jeste pohraju, az bude cas a nalada.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"mesh" jsem uvazoval taky, jenze jsem chtel s kulatym zakoncenim u hodinek.

Blbý ale je, že to univerzální plechové kulaté zakončení pak většinou nesedne přesně na oblouk hodinkového pouzdra, protože stěžejka je buď moc blízko nebo zase daleko :(. Já to taky u jedněch hodinek zkoušel, ale nevypadalo to dobře a radši jsem pak koupil tah s rovným koncem... Mesh mě taky láká :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...